Hör illa, ser illa, luktar illa

Nej, det där sista stämmer nog inte riktigt, för jag är precis nyduschad, så doften ska det inte vara något större fel på, men hör dåligt har jag gjort länge och häromdagen upptäckte jag, när jag satt och läste medan jag drack kaffe, att jag ser förfärligt dåligt på vänster öga.

Bokstäverna är väldigt små och suddiga, raderna buktar och skyms på sina ställen av en gul dimma – starr? Det skulle inte alls förvåna mig! Jag har fått en tid hos optiker nästa vecka, så får vi väl se vad domen blir. Hur som helst är det bara att konstatera att förfallet fortskrider. 😉

Just nu är det ganska mulet, men solen visar sig då och då och det är behagliga 19°, det ser ut att bli en ganska skaplig lördag. Jag var ute med vattenkannan förut, men det var inte mycket som behövde vattnas, bara några av krukorna. Ännu har vi nytta av de 31 mm vi fick i torsdags.

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Odvalds. Bokmärk permalänken.

14 svar på Hör illa, ser illa, luktar illa

 1. Laila Östergren skriver:

  Javisst kommer förfallet så sakta. Han är inte nöjd med hörapparaterna han fått, men han ska på koll den 27 så då får vi se vad audiologen säger.
  I övrigt ska vi till stan i eftermiddag och fika med 4 av mina kusiner som är på kryssning och angör Visby idag. Bror min ska med också. Det ska bli trevligt.
  Ha en skön lördag!

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Tack snälla vännen för omtänksamma rader i min gästbok 🙂 Sådant värmer gott!

  Visst är förfallet ett faktum även här och synen är ett elände så jag läser sällan numer och att sitta vid datorn för länge ger mig huvudvärk så ögonen får vila. På ena ögat ser jag bara ljus/mörker så jag kan hålla mig för skratt. ”Strumaögat” är det såklart och det går inte att åtgärda.

  Minns att dina nya glasögon inte var bra så att du fick byta.
  Ger ju inget bra förtroende för den optikern.

  Starr liksom gula fläcken kommer ju lite smygande så det tar lång tid innan eländet är ett faktum.
  Undrar om du inte ska be en ögonläkare ta en titt för den där gula dimman och att raderna ”buktar” låter som ett fall för en specialist.
  Hoppas innerligt att du får bot/bättring snarast!

  Så till föregående inlägg som är intressant om boken.
  Konst liksom mycket annat är beroendeframkallande och boken verkar vara riktigt bra.

  Klickade på länken som du vänligen lagt ut till, den för mig okände, konstnären Carel Fabritius och det var riktigt intressant att läsa om hans teknik. Inte alls i min smak, så jag irrade mig vidare såklart till andra konstnärer fr. Holland och ”hamnade” hos min favorit Vermeer och även om ”Flicka med pärlörhänge” är bra så skulle ”Vyn över Delft ” passa bra här hemma. Fabritius har en målning i Delft som verkar ha varit en ”konstnärsort” på den tiden.
  Men jösses, han var ju bara 32 när han avled och kanske därför det inte finns så många målningar av honom vilket kan ha varit en bra grund till bokens historia ?
  Jag får nöja mig med att titta på några små porslinsföremål jag köpte i Delft på 70-talet. Går ju bra det med …

  Hoppas allt ordnar sig med synen!
  Varm kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Tack Agneta!
   Vi får väl se vad optikern säger efter undersökningen. Anser han att det behövs ett besök hos ögonläkare sänder han en remiss dit. Det brukar fungera bra.
   Kram

 3. Gunilla skriver:

  Man märker av ålderskrämpor lite varstans men är glad så länge det inte är av allvarligare art 🙂 Jag har varit till ögonläkaren eftersom optikern hade svårt att ställa in fullgod syn på glasögon. Jag hade en liten början till grå starr men nu efter ett år har inget hänt så än behövs ingen operation. Tycker det känns lite otäckt med ögon operationer men min mamma gjorde det när hon var 85 och sen såg hon hur bra som helst. Jag har inga problem av det och får köra bil så jag oroar mig inte så mycket. Vackra bilder från din fina trädgårdstäppa. ha ny en riktigt skön dag och kramar från mig 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har hur många som helst i släkt- och bekansktskapskrets som gjort starroperationer, så är det bara det ska jag inte oroa mig så mycket. Vi får väl se vad optikern säger.
   Kram

 4. Ja, när jag talar om att jag vill bli pensionär, när jag läser om din behagliga tillvaro och alla kortare och längre resor du gör… då har jag ju faktiskt inte tagit förfallet i beaktande, för det får man ju också räkna med att kommer med åren 😉

  • Ingrid skriver:

   Det där förfallet kan kännas ganska deprimerande ibland, men man kan ju inte hålla på och gnälla om det jämt. Jag har ju fått vara hyfsat frisk, så att krämporna kommer nu lite efterhand får man väl finna sig i. 😉
   Kram

 5. wiolettan skriver:

  ”Förfallet fortskrider”, det låter oroväckande, men det är väl det vi har att se fram emot, Se fram emot, passar inte kanske. Bra så länge vi får ha vår humor kvar. Skönt att du går och kollar ögat. Optikern kan väl skriva en remiss till en ögondoktor också om det behövs.
  Du undrade om jag hade skrivit en bok och det har jag. Givit ut den själv så den finns inte att köpa. Det är heller inget för dig att läsa, skulle jag tro, för den är barnsligt skriven och handlar bara om min uppväxt i Norrland och om hur det var att växa upp i en lantbrukarfamilj med tio barn. Men, jag ville skriva av mig då min man hade avlidit, ville ha något annat att tänka på.
  Trevlig helg och varm kram till dig.

 6. Inger Maryissa skriver:

  Kanske du drabbats av grå starr ?
  Jag hade som en grå dimma framför ena ögat speciellt i dagsljus plus att jag började se sämre
  och det går att operera….
  ( har själv gjort det )
  Men även om det är något annat, som t.ex. gula fläcken så tror jag att nuförtiden det mesta går att åtgärda och hjälp finns att få….
  de har ju blivit så skickliga nuförtiden…
  Men visst blir man orolig när ögonen krångar och önskar dig all lycka till hos ögonläkaren
  kram

 7. Musikanta skriver:

  Var du tacksam om det är starr, som går att åtgärda. Jag ser sämre på mitt vänstra öga och fick beskedet att det var gula fläcken som spökade och att det inte var något att göra åt. Men jag håller med dig om att det går sakteliga utför. Man får vara glad över varje dag som man känner sig frisk och pigg och kan hoppa upp ur sängen utan svårighet. 🙂

  • Ingrid skriver:

   Min Åke brukade alltid säg att ”Man får vara glad så länge man kan komma upp” och det kan jag väl instämma i, även om jag faktiskt önskar mig lite mer av livet än det.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.