Grått, blåsigt och bara 7° är det i dag, men jag hade bestämt mig för att försöka gräva upp dahlierötterna, så när frukosten var avslutad tog jag på mig min gamla vinterjacka, som inte är så snygg längre, men duger bra att ha när man är ute i trädgården och rustar.

Jag började med att ta in bordet och stolarna som jag haft på framsidan, för nu blir det inget mer sittande där. Solen når inte ens in så långt på eftermiddagarna längre. Jag tänkte ta bort växterna i hörnan också, men de står ju ganska skyddade där, så de klarar sig nog ett tag till.

Sen gav jag mig på dahliorna.
De vita hade ännu några blommor, men dem klippte jag av och satte i en vas inne. Jag klippte ner stänglarna och grävde upp rötterna och det var inga större problem, för det var snustorrt i jorden. Jag halshögg väl en del knölar lite, men det blev nog tillräckligt mycket kvar till nästa sommar ändå.

Nu får de vila sig inne tills våren kommer

Pelargoniorna skulle väl egentligen in de också. De har blivit alldeles röda i bladen av blåsten och kylan, men ännu blommar de. Jag får väl försöka få in dem endera dan. Nu tycker ryggen att jag har gjort tillräckligt för i dag, så i eftermiddag tar jag det lugnt och ägnar mig åt läsning. Jag har laddat hem Människa utan hund av Håkan Nesser och den tänker jag fördriva tiden med.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...