Det känns som höst

September
Om sädesärlan är kvar
är det ännu tidig höst.
Det är ännu september.
Kanske är det gott om rönnbär
och man kan ge sig till att spå den kommande vintern.

/Min 10-årskalender 1983-1992

Nog har september börjat som den höstmånad den är. Igår var det åska, regn och blåst och idag har himlen varit täckt av tjocka moln, men ibland skingras de och solen tittar fram. På förmiddagen åkte jag till Stenstugu som vanligt och släppte in Smulan och medan hon åt (jodå, hon fick värmd mjölk idag också) och sov tog jag vara på fallfrukt….

…och plockade björnbär. Det hade mognat en massa bär sedan förra gången jag plockade och nu fick jag ihop två påsar, som jag la i Evas frys. Det kan hon ha till vinterns pajer eller till sylt.

Sedan åkte jag till kyrkogården och sa hej då till Åke, för i morgon åker jag till Sicilien. 2009 var vi där tillsammans för sista gången och sedan dess har jag inte varit där, så det ska bli spännande att återse ön.

2009 bodde vi på Holiday Club och där blev vi med kattungar.
Tre helt ljuvliga små liv som förgyllde vår vistelse.

Ha en skön fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Katterna, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Det känns som höst

 1. Lambergsfrua skriver:

  Jo, nog är det hösten som bankar på dörren, men än känns den mörka årstiden med regn och rusk och kyla väldigt avlägsen…
  Jag önskar dig en riktigt trevlig resa – och det är jag säker på att Åke gjorde också vid ditt besök hos honom. <3
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 2. Lisbeth M skriver:

  Jo nu är hösten här och mörkt tidigt på kvällarna,men de ska bli fint i morrn ,(vi fick 14 mm regn o det var välbehövligt).Så då får man fika ute ,ska bjuda två vänner på Lunch ,det blir Leva och jag hoppas de blir bra.Ha en fin resa,och Åke är nog med dig.
  Kram

 3. Gunnar skriver:

  Lycklig resa till Sicilien! I Halland har inte björnbären mognat ännu. Tror att det är senare än vanligt.

 4. Bosse Lidén skriver:

  Jag önskar dig en trevlig resa. Min känsla är att Åke kommer att vara med dig under resan på sitt sätt. Har du fortsatt med tioårsböcker? Jag har haft femårsböcker ganska länge. Kram Bosse

 5. Laila Östergren skriver:

  Jag önskar dig en trevlig resa och hoppas du får bra under Sicilienvistelsen.
  Katter ska skämmas bort tycker jag, här har vi en som gillar grädde.
  Ha det bra!

 6. Lollo skriver:

  Det blev som höst från ena dagen till den andra. Det var som om 1 september vill signalera sitt intåg med en skräll. En hel dags regnande hade vi här igår.

  Fina minnen och tankar. Förstår att de berör dig och att den här resan blir extra känslosam då du hade Åke med dig sist. Hoppas att det blir en fin resa, och att Åke är med dig på de sätt som han kan.

  De där björnbären får mig att sakna husgaveln vi hade där vi bodde förut. Den var täckt av dessa bärplantor. Det växte ända upp förbi fönstren på andra våningen. Vi fick stå på stegar och plocka, och vi kunde ge bort litervis men ändå fylla frysen och göra både pajer och annat av bären vi behöll.
  Det är supergott med Björnbär 😀
  Kram, och lycklig resa!

  • Ingrid skriver:

   Jag tror säkert att det blir en bra resa och nu är jag ju van att vara ensam, så det ska väl gå. Och helt ensam blir jag ju inte, för Eva och hennes man är kvar där ännu. Vi åker hem tillsammans nästa fredag.
   Kram

 7. Musikanta skriver:

  Hoppas ni får en riktigt skön och trevlig resa till Sicilien. Där är väl sommaren kvar ännu, antar jag. Har kokat lingonsylt idag av lingon som jag köpt på torget av en thailändska, tror jag. Fantastiskt fina, behövde inte ens skölja dem. Så jag känner mig duktig. Orkar (ids?) varken gå i skogen eller böja mig så det får bli köpelingon. Det blev mycket gott i alla fall.
  Kram från Ingrid

 8. Karin skriver:

  Önskar dig en riktig fin resa till Sicilien!
  Kramar Karin

 9. Gunnel skriver:

  Hoppas du får en skön semester på Sicilien. Kram

 10. Sanna skriver:

  Det är verkligen höst nu det regnade första september så hösten första dag visade allt regn o rusk 😉 jag hoppas du får en underbar vistelse i Sicilien och kan njuta av att vara där och att det bär med sig massa glada minnen !!
  Stor Kram Sanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *