Hösten är här / Farväl till Ingmar Bergman / Roomservice

Lördagen den 25 augusti 2007
Mulet, ordentligt blåsigt och temperatur på 17-18 grader.

Enligt väderprofeterna skulle vi få en sista sommardag idag, men här är det definitivt höstlikt väder. Kvällarna har också börjat bli så mörka, så nu är det snart dags att tända och försöka inbilla sig att det är trevligt med höst. (Märks det att jag inte gillar den här årstiden?)

Så har gotlänningarna tagit farväl av Ingmar Bergman vid en minnesstund i domkyrkan i Visby anordnad av Gotlands kommun och Visby stift. En minnesstund som debatterats livligt, eftersom en del haft åsikten, att det är fel av Gotlands kommun att anordna en religiös högtid och därigenom utestänga de gotlänningar som inte är kristna. Jag misstänker att Ingmar Bergman där uppe i sin himmel (för det är väl där han befinner sig nu) myser åt det den här religionsdebatten.

I Gotlandska.se kan man läsa att programmet Roomservice är på Gotland och spelar in ett program vid Tummelbos i Levide. Där har jag faktiskt varit på besök en gång i min ungdom. Jag hade en skolkompis som bodde där och jag var med henne hem över en helg. Du kan förstå hur länge sedan det är, om jag berättar, att vi cyklade till Levide Bygdegård och lyssnade på Gösta “Snoddas” Nordgren. Programmet, som “Roomservice” spelar in från gården, som de kallar “paradiset på jorden”, kommer att visas någon gång i mitten av november.

I morgon är det Efit, så kamerabatteriet sitter på laddning. Få se vad vi kan hitta på för trevligt.

Ha en riktigt trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Nyhetskommentarer, Väderprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.