Höstjobb i trädgården

Onsdagen den 13 september 2006

Temperatur omkring 20 gr, härligt väder både igår och idag. Solen bara flödar och allt är så fint och vackert nu. Morgnarna är väldigt daggiga och vätan i gräset ligger kvar nästan hela dagen. Och det är grönt, både där det ska vara det och på andra ställen, som t e x i trädgårdsgångarna.
Dem hackade och räfsade jag dock i måndags, så för tillfället ser de bra ut och nu är gräsmattorna färdigklippta för den här gången. Jag misstänker att det måste göras flera gånger till om det här vädret ska fortsätta.

Idag har jag rensat upp i trädgårdslandet och klippt ur vinbärsbuskarna och så började jag att plocka ner Stenkyrkeäpplena. De är en sorglig historia i år. Träden dignar av frukt, men äpplena ruttnar. Svåger Bengt, som haft fruktodlingar, säger att vi har fått monilia . Jag har plockat ner några korgar i alla fall, så får vi se hur länge de hålller sig. Annars äter vi frukt för fullt. Plommon är det hur mycket som helst och björnbär och vindruvor. Druvorna är jättegoda, men nu är de snart slut.

Jag hittade några artiklar på nätet, som Krister skrivit för några år sedan. Jag har lagt en länk till dem under “Bokhyllan”. I övrigt har det väl inte hänt så mycket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Nytt från Stenstugu och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.