Höstjobb – Ubåt i sikte

Blåst, duggregn och bara 4°, är det idag. Inte trevligt alls med andra ord, men jag har varit ute och rustat i alla fall. Det är bara att klä sig efter väderläget.

Innan jag åkte till Mallorca satte jag in alla krukor med dahlior och pelargoner i yttre förrådet, för att jag var rädd att det skulle bli kallt medan jag var borta, men jag hade lugnt kunnat lämna dem ute, för det har varit milt hela tiden. Nu börjar det dock bli bistrare, så idag bestämde jag mig för att jag skulle tömma krukorna och ta vara på växterna. Rätt vad det är smäller det väl till och blir riktigt kallt.

Pelargonerna är nerklippta, den mesta jorden från rötterna borttagen och nu ska lådan de står i flyttas in i förrådet under trappan. Förra vinter gick det jättebra, så jag gör likadant i år. Varför ändra på ett vinnande koncept? Fast där finns en fuchsia också och om den tål sådan behandling har jag inte aning om. Det visar sig!

Dahlierötterna har jag krafsat bort så mycket jord från som jag kunnat och sedan har jag lagt dem i en papperskasse och så får de också komma in i innerförrådet.

Sedan återstod det bara att städa upp i förrådet, som såg ut hemskt ut med stora jordhögar och avklippta växtdelar över hela golvet. Tur att jag har min lilla bagagevagn att köra spann och krukor på, för det är en bit till komposten.

Har man ingen Märta och ingen Hildur, får man ta fram spaden och kanthugga rabatterna själv. Kärleksörten och höstastrarna får hänga med ett tag till. De tål ju dessutom lite frost.

När jag var färdig tog jag in de sista sakerna från uteplatsen, så nu känns det verkligen som om det är höst för gott. Nu blir det inget mera morgonkaffe ute i solskenet förrän nån gång fram i mars. 🙁

Och så har fiskaren Marcus Olofsson från Gothem enligt helagotland.se sett en ubåt cirka 1500 m från den plats utanför När där han var ute och fiskade.

– Vi vet vad det är för en ubåt och den har ingenting med den pågående underrättelseoperationen att göra. Mer än så kan jag inte kommentera, säger Marie Tisäter, informatör på Försvarsmakten.

Vad håller de på med?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Odvalds, Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Höstjobb – Ubåt i sikte

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att få ordning på växterna inför vinterförvaringen. Jag är dålig på att ta vara på dem men jag får väl göra ett försök… Ja, vad håller de på med? Man kan verkligen undra…

  Kram

 2. Laila Östergren skriver:

  Mina krukor ute får ännu stå ute ett slag. Det är bara säsongsblommor i dem. Pelargonerna har jag tagit in. Mina fuchsior har jag klippt ner och tagit bort alla blad på och ställt in i vårt ”sommarrum” där vi håller ca +5 grader. De har nog fått en liten skvätt vatten en gång i månaden men de har överlevt vintern där. Jag så i ett TV-program för länge sen där det var någon som hade en massa fuchsior och de tog bort alla blad när de satte in dem för vintern. Hoppas din fuchsia klarar sig.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   I år har man verkligen kunnat njuta av blommorna. Min granne har fortfarande dahlior som är hur fina som helst.
   Vi får väl se om den där fuchsian överlever.
   Kram

 3. Rigmor skriver:

  Det är ju inte direkt något roligt jobb att plocka in, ansa och se till att de inte fryser, blommorna som man vill spara till nästa sommar!! Men det måste ju göras, och skönt är det när det är gjort. Sen är det väl alltid så att inte alla klarar sig iallafall…
  Jaså…ni är med ubåt också…det tycks vara ”inne” nu. Inte för att de säkert vet heller, men det är väl inte otroligt, lite oroväckande är det också. Vad kan de vilja veta om oss, som de inte redan vet…??
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Förra året gick övervintringen så väldigt bra, så det är bara att hoppas på lyckat resultat i år också.
   Lite otäckt är det allt med de där aktiviteterna till sjöss och i luften….
   Kram

 4. Tove Olberg skriver:

  Lycka till med dina pelargoner och dahliors övervintring och nästa sommars frodighet! Lite vemod att ”vintra” in trädgård och terrass, men snart grödar grönt igen!
  Och nytt för i år är ”ubåtsverksamhet” saidigt….
  Inte helt vanligt, och lite ”otryggt” tänker jag.
  kram och välkommen hem igen. 🙂

 5. Tove Olberg skriver:

  — samtidigt ska det vara ….

 6. Ja, nu börjar det bli bistert.
  Angående u-båten utgår jag från att försvarsmakten vet vad de sysslar med. Och ryssen ska hålla sig på hemmaplan om man frågar mig.
  Vi får se vad som händer.

 7. GeddFish skriver:

  Det där med ubåten, snart skrattar man, nej, jag vet inte vad.
  Höstarbetet är nödvändigt, jag har inte så mycket att plocka med här, från min balkong, det får fixas.
  Ha en bra höstdag, kram, Gerd♥

 8. Ulla Anderstedt skriver:

  Min kommentar igår försvann. Får se hur det går nu. Här har hösten kommit förra veckan och idag är det rejält kallt och blåsigt. Jag ska kolla vilken tid jag kan gå till vårdcentralen och ta influensasprutan. Beundrar de vackra höstfärger du har fångat på bild! I ditt förra inlägg skrev du om “gotlandslimpan”. Känner att du har humor som kan skoja. Själv gör min rygg att jag numera går lätt framåtlutad och eftersom jag har gått ner i vikt ligger det två limpor på vardera sidan om magen. Men ryggen är bättre på grund av styrketräning och ett preparat som jag började med hälsokostpreparat, men på FBs stickkafé blev jag tipsad. Äter ju bra mat så det ska inte behövas. Ni har haft spännande vecka med ubåtsjakten! Vi får se vad som eg hänt! Ha en skön hösthelg. Har laddat upp med nya tésorter och gör det litet mysigt hemma ikväll. kram

Kommentarer inaktiverade.