Hostmedicin – Månadsbilden – Varning

Jag gick ut på en promenad igår och det var faktiskt riktigt skönt. Eftersom jag inte ätit någon lunch stannade jag till vid Kustgrillen och köpte mig en korv och när jag stod där och väntade på korven, sken solen så varmt och gott. Den nådde precis över hustaket på huset mitt emot och det kändes nästan som om solstrålarna koncentrerades. Så i stället för att ta min korv och gå, satte jag mig där och åt. Det är väl inte illa att kunna sitta ute och äta den 14 december!

När jag sedan kom hem satte jag mig vid köksbordet och skrev julkort och när de var färdiga gick jag direkt och postade dem. Vi är ju begåvade med en brevlåda här i området, så det är hur behändigt som helst när man vill ha iväg någonting.

Inte vet jag om det var utevistelsen som gjorde att jag blev så ”hostig” sen på kvällen. Jag hostade och hostade och misstänkte att det skulle bli svårt att sova och så blev det. Kvart över tolv gick jag upp och tittade i kylskåpet, för att se om det kanske fanns någon slatt hostmedicin kvar, men icke. Då fick jag se den här flaskan Xanté, skruvade av locket och tog mig en rejäl klunk. Det sved i halsen, men tydligen gjorde det gott, för hostan försvann och har inte kommit tillbaka ännu. Så den kan jag verkligen rekommendera! Xante är en likör med en smak av päronkonjak och den har 38% alkoholhalt, men det gör ju ingenting när man ska sova.

Jag var ute i förrådet nu på morgonen för att hämta in juldukarna och då passade jag på att ta månadsbilden också. Idag är det mulet och mörkt igen och i eftermiddag ska det bli regn. Termometern står just nu på +4°. Det här var årets sista månadsbild och hur det sett ut under 2014 hittar du HÄR.

Så en liten undran om Netflix hittat på en ny typ av marknadsföring. Jag fick just ett mail från dem att de avslutat mitt medlemskap precis som jag ville, men de tycker att det är väldigt sorgligt, så om jag klickar på en bifogad länk kan jag trots allt vara kvar som medlem. Jag har aldrig varit medlem i Netflix och har aldrig funderat på att bli det heller. Nej, det är nog inte Netflix som sänt det mailet, för när man för musen över länken ser man att den helt uppenbart går till någon helt annan sida. Nog kan man bli trött! Varning, varning! 😈

Nu ska jag sätt igång och stryka och sen tror jag att jag lägger på dukarna också, så att jag får tvätta de andra. Jag har aldrig brukat lägga på juldukar förrän dagen före julafton, men alla andra har juldukar på redan, så då kan väl jag ha det också. 😉


Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Irriterande, Odvalds och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

40 svar på Hostmedicin – Månadsbilden – Varning

 1. Geddfish skriver:

  Kul att se din månadsbild, som nu är lite blev, men inte kan man tro att det är december!
  Många har tjuvstartat med julpynt och man gör som man vill, tycker jag, har också lättat lite på det.
  Din ”hostmedicin” Xanté har jag smakat, den är jättegod, gillar cognac och då med päron, mmm. Fina grejor.
  Ha en skön måndag, kram, Gerd

 2. Det var nog bara bra att du tog en dos av den goda och starka likören – du sov förmodligen väldans bra efter det! 😕 Det roliga är att Rolles faster och farbror ägde den vinstrikaste travhästen på Solvalla och i hela Sverige på -60 och -70talet – och han hette Xante och var fantastiskt tjusig! 😆
  Jag har också börjat julpynta – alldeles för tidigt – men det är skönt att fixa och dona och göra rent. Jag plockar bort ALLA mina vanliga prydnassaker och sen ställer jag upp alla julgrejor. 🙂 Fast inga dukar förutom en enda löpare i svart och rött som jag köpte från damen i Roma. Fast i år blir de tlite problem, jag ska bara ha silver, guld och blått i vardagsrummet. Alltså inte en enda röd sak…och det är inte lätt! 🙄
  KRAM
  Susie

 3. Margaretha skriver:

  Häftigt att ta likör eller cognac när man känner sig förkyld. Har jag inte tänkt på. Åtminstone blir det bra mycket trevligare. Hoppas du håller dig kry. Kan behövas mitt i julstöket. (Fast jag vet ju att du har bakat allt …) 🙂
  Ja någon direkt julstämning lär man ju inte få och ingen förhoppning om det inför själva julen heller. Inget man kan göra något åt. Och eftersom jag ska fira julen nere i torpet i Småland är jag glad att jag slipper skotta …

  • Ingrid skriver:

   Det var väldigt effektivt med den där skvätten likör, för hostan försvann totalt.
   Här är det regn och rusk, men jag tycker att jag fått det ganska julfint inne. Nu är det bara röda ljus och själva pyntet som ska fram, men DET får vara tills nästa vecka.
   Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  Idén med månadsbilder gillar jag och jag försökte haka på i början av året – men jag glömde bort det…
  Visst är det fantastisk att kunna sitta ute i mitten av december och könna solne värma lite.
  Jag har också tjuvstartat med julpyntandet. Då kan manju njuta av det juliga lite längre 😉
  Den typ av hostmedicin du tog, brukar hjälpa snabbt. Hostan blir väl bedövad 😉
  Jaså Netfix har råkat ut för samma sak som så många andra företag – lurendrejeri. Senast i raden hos mig var OKQ8 och dessförinnan VISA. som p.g.a. feldebitering så gärna vill skicka pengar till mig – bara jag lmnar mina knto och kortuppgifter. Men jag har inget varken med OKQ8 eller Visa att göra…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   OKQ8 och VISA har jag också fått mail ifrån, för att inte tala om Telia där jag dubbelbetalat fakturor och kan förvänta mig att få pengar tillbaka och så skatteverket förstås. Jag tänk vad de håller på.
   Kram

 5. Znogge skriver:

  Jag gör en minnesanteckning om den synnerligen effektiva hostmedicinen! Det kan tänkas att vi har en liknande här hemma 😉

  Kram

 6. Gunnel skriver:

  Den likören är god, men jag visste inte att man kunde ha den som hostmedicin. Host, host…jag börjar visst känna mig lite krasslig. Kram

 7. Gunnar skriver:

  Jag kommer åt kommentarsfältet från min Ipad (har alltid funkat innan) men det går bra här så det är lugnt.
  Tack för varningen om falskt mail från netflix. Dom hittar på nya saker hela tiden.
  Låter som en bra hostmedicin!

 8. Skogsnuvan skriver:

  Jag som har städat faktiskt tog också och lade på juldukarna så är det gjort Det är ju faktiskt bara drygt en vecka till jul så det går väl bra. Här var det 11 minus igår och idag 4 plus så visst blir man förvånad.

  • Ingrid skriver:

   Ja, nu är det inte så långt kvar och det börjar bli dags att tänka på att få hem sillfiléer så att sillen blir god till julafton.
   Det är skönt så länge det är mildväder här tycker jag.
   Kram

 9. Kraka skriver:

  Men så jobbigt! Ska de där nätbedragarna börja skicka mail från Netflix nu också. Jag har Netflix och är jättenöjd med det. Min son och jag delar ett abonnemang. Börjar bli så vanligt numera att de flesta jag känner har Netflix. Klart de försöker de där jäkla bedragarna.

  Ja, det är ju trevligt att äta ute i december. Me nkorv är väl liiite fusk va….

  Hoppas din hosta går över snabbt. Ha en fortsatt fin måndag.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar en grillad med bröd då och då!
   Den här förkylningen är envis. Jag är lite snuvig, jag nyser lite då och då, jag har lite ont i halsen och jag hostar lite, utom då igår när jag hostade mycket. Det är som om det aldrig riktigt bryter ut. Det är nog en typisk bondförkylning!
   Kram

 10. Kicki skriver:

  Jag blev lite full i skratt när jag läste att du lagt på juldukarna. Det är precis vad jag gjort idag, annars brukar jag göra det tidigast två dar före julafton. Sitter kvar sen barndomen, mamma stod och strök och la på dukarna dan innan.

  Hästen Xante minns jag väl, kolsvart hingst var han. Han tävlade upp i hög ålder och var jätteduktig. Robban Westergren hade både fött upp honom och ägde honom, han bodde i Spånga, det gjorde ju jag också.
  Kram/Kicki

 11. Hillevi skriver:

  Haha, det var visst dunderdroppar, det där! 😀
  Nu har jag läst Alsterdals ”Kvinnorna på stranden” och håller med om att den var mycket spännande och bra – den också!

  • Ingrid skriver:

   Jag tyckte bättre om den faktiskt, men jag kanske var lite splittrad när jag läste den andra. Man måste nog vara mera koncentrerad. Jag får göra ett försök till.

 12. Mien skriver:

  Jo då, sådana där slattar kan vara bra. Jag minns när mamma behövde hjälp med att nacka tuppar och hon inte ville besvära Jonas, som annars är ganska ofta anlitad i dylika samanhang. Konstigt egentligen då han är sådan djurvän. Hur som, mamma hittad en slatt OP Andersson i kylen. Men den innanför västen gick hon sedan ut och skred till verket. Så det är säkert sant, att en liten slatt kan hjälpa mot en tupp i halsen. Hoppas effekten kvarstår.

 13. Charlotte skriver:

  Hej ! Länge sedan jag kommenterade, men jag läser oftast din bloog dagligen. Så skönt att vi har det så milt ännu. Då du inte skulle ut och köra, hade din host medicin bra efekt.
  Kram

 14. Astrid skriver:

  Jag blir så less på allt skräp som kommer i mejlen numera
  MIn rätta adress är det bara reklam numera
  Däremot den jag har på gmail där slipper jag allt skräp
  Ja du den päronlikören den visste vad den skulle göra

 15. Elisabeth skriver:

  Så härligt att sitta ute och äta korven! Det smakar alltid bättre då. Vi har ätit under markisen idag. Först hade vi tvätt på tork, men så blev solen lite för intensiv, så markisen fick vara kvar utdragen. Hoppas hostan inte återkommer utan att du får vara kry efter den dundermedicinen.
  Elisabeth

 16. Musikanta skriver:

  Vi har precis inköpt en flaska whisky – den första sedan vi gifte oss 1977. Just för att ha utifall att. Kent fick magsjuka häromdagen och då var jag ledsen för att vi inte hade något starkt hemma. Kan ju vara bra mot hosta också. Själv föredrar jag definitivt likör!
  Kram

 17. Raija skriver:

  Vilken tur att du lätt kunde bota din hosta och att den inte kom tillbaka.

  Eftersom tiden för jul är så kort, så pyntar många tidigare än de gjorde förr. Jag har inga juldukar, för jag har minskat ner på pyntandet och sätter bara upp julgardiner och stakar/stjärnor i fönstren. Det är alla julförberedelser jag gör.

 18. Gunilla skriver:

  Tittar in hos dig nästan varje dag även om jag inte kommenterar varje gång. Så roligt att läsa om vad du sysslar med så här i juletid. Alltid intressant och så julfint du har. Numera julpyntar jag också tidigare än förr. Lite längre tid att njuta av den goa stämningen. Ha en fin fortsättning på veckan och varma julkramar 🙂

 19. wiolettan skriver:

  Tänk att kunna sitta ute och äta i mitten av december, inte dåligt.
  Skönt att din hosta försvann. 38% alkoholhalt, låter väldigt mycket för en så´n som jag som inte dricker sprit eller några starkare saker. Men, allt för den goda sakens skull. Kanté, en fin flaska men jag känner inte till den, men nu vet jag vad som behövs nästa gång hostan sätter in.
  Jag har nu också sänt iväg julkorten, en fin vana tycker jag.
  Juldukarna är på här också men inga jultomtar ännu, jag har en massa.
  Kram till dig.

 20. Det är så grönt på gräsmattorna hos dig o-även hos mig.

  Fin grön mossa rev jag upp, men sedan det kommit in kröp det fram en massa smått
  inte myror,så det for ut genom köksfönstret forrt som 17

  Såg idag då jag gick över planteringen på framsidan, under köksfönstret, att vårlökarnas blad redan är uppe. Då har jag väl inte satt dem tillräckligt djupt.

  😳 😳

  Kram Mi

Kommentarer inaktiverade.