Höstrusk – Brysselkålsgratäng

Regn och höstrusk är det idag. På radion har de pratat om att det ska kunna bli sol senare under dagen, men ännu strilar regnet så sakta ner. Nu har jag gett upp hoppet om någon mera värme och idag har jag plockat undan alla sommarkläder och plockat fram varmare doningar. En välbehövlig genomgång som nästan fyllde en sopsäck med urtvättade och slitna plagg. Det blir en ny vända till återvinningsstationen för de här kläderna är ingenting att skicka någon annanstans.

Jag hittade ett recept på en brysselkålsgratäng via Pimli.se och idag hade jag ingen aning om vad jag skulle hitta på till lunch, så då provade jag att göra den. Gillar du brysselkål så finns receptet HÄR. Den gick snabbt att göra och vi tyckte att det var riktigt gott och kål ska man ju äta mycket av för att få i sig alla de där nyttiga antioxidanterna. Annars är broccoli en favorit hos oss och det kan vi äta till det mesta. Brysselkål kan vara lite beskt ibland, men i den här gratängen försvann ”beskan”.

Har man sett tittar faktiskt fram och man kan ana lite blå himmel mellan molnen. Det kanske blir en fin eftermiddag i alla fall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Höstrusk – Brysselkålsgratäng

 1. Pia skriver:

  Det såg ju himla gott ut Det får jag nog testa

 2. Åsa! skriver:

  Gratängen ser riktigt god ut! Jag har också tagit fram vinterkläderna, det är nog bara att gilla läget!

 3. Lambergsfrua skriver:

  Den gratängen ser riktigt smarrig ut 🙂 i det här huset gillar vi alla typer av kål, även om MiML:s intresse för kålrot är betydligt starkare än mitt. Annars är vi överens och broccoli äter vi ofta. Passar till allt, eller ja nästan i alla fall 😉

  Inget regn här, bara sol och blåst, men eftersom både MiML och ag kurera oss från förkylningen spelar det inte så stor roll. Idag håller vi oss inne.

  Varma kramar!

 4. Ailas skriver:

  Brysselkål blir det bara till jul här, men undrar om inte jag ska testa gratängen till julbordet? Dottern gillar brysselkål. Men hon är vegetarian, så jag kunde testa med quorn i st för skinka? Undrar om inte det skulle kunna fungera jättebra.

  Själv föredrar jag broccoli och blomkål. Idag blev det utelunch med fisk och broccoli. Jättegott!

  Vindigt värre även här idag, mössa och vantar fick tjänstgöra!

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att den är god även utan skinka – jag satt och tänkte de när jag åt den.

   Mössa och vantar har jag ännu inte behövt använda, men det kommer väl 😉

 5. Hejsan Ingrid !
  Mat, mat, mat fy så hungrig jag blir.Har ätit vit+blomkål nu i tre dagar,stuvad först,idag gjorde jag gräddsås (pulverpåse) och hade till blomkålen.Gott !
  Idag fick jag plantera ner Malvorna i varsin mindre kruka och ställa i soligt fönster, dem hade jag i balkonglådan innan.Kanske jag kan få dem att blomma till jul.
  Paprikorna mognar under lågenergilampans sken.Snart kan jag göra en grönsaksgryta ihop med zuccini och lök.Har bara en portion kvar sedan aug.Äter inte kött av något slag.Och ända går jag inte ner i vikt.Rör mig för lite tror jag.Sedan hundpromisen med HELENA 2 GGR PER DAG så har jag gått upp 12 kilo till.Det är nog mest vatten.

  Idag blåste det nästan halv storm här.Bra surfingväder. hahaha
  I morgon följer jag med Yngve till sjukuset för rtg av hans hjärta o.lungor.
  Kanske jag får ett uppslag till att skriva något under dagen.Har beställt färdtjänst-taxi till Kl.9.30.

  Ha en skön kväll ! Kram Majsan

 6. elisabet skriver:

  Mnnnnnnnn ser ju jättegott ut
  vi gillar alla sorters kål.
  Nu verkar det röra på sig
  tror huset i Klinte är sålt

  • Ingrid skriver:

   Vi pratade om det idag, för annonsen var inte med i Bobra-bilagan. Det var väl jätteskönt – hoppas att det kan bli någon verksamhet i det stora huset, men det visar sig väl 😉

 7. Tove skriver:

  Mums! Det där såg ju himla gott ut! Måste åxå testa!

Kommentarer inaktiverade.