Höstrusk och klippning

Idag är det riktigt höstrusk och regnet smattrar på fönstret här i vardagsrummet. Jag var ute och tömde regnmätaren i morse, så att jag ska kunna ha koll på hur mycket det kommer idag.

Det är nog bäst att ta på regnjackan och beväpna sig med ett paraply också när jag ska gå ut, för ut ska jag idag trots vädret, men någon promenad blir det inte, utan jag tar bilen.

1. Ett par dunkar vin (till SPF-festen på lördag) ska hämtas ut på Kiosken
2. Ett paket ska hämtas ut på Konsum/Posten
3. Jag ska in till en granne och hjälpa henne med en trilskande dator
4. Sent i eftermiddag ska jag och klippa mig

Nog är det märkligt det där med håret. Jag är inte så organiserad att jag klipper mig med några jämna mellanrum och jag har ingen koll på när jag gjorde det senast.

Jag tvättar och fönar håret ett par gånger i veckan och ena dagen kan jag tycka att håret känns jättebra och det behöver absolut inte göras något speciellt åt det, för att nästa dag nästan gripas av panik. Jag måste få en klipptid NU!

Sådant var läget igår, för när jag varit ute och rustat lite och kom in och fick se mig själv i spegeln, med en lugg som hängde långt ner på ögonen, kastade jag mig på telefonen och till min lättnad fick jag en tid redan idag. Det ska bli skönt att få sätta sig där hos Ida och få bli ompysslad och få ta del av lite skvaller. Ger jag mig iväg i tid, så hinner jag läsa Hänt i Veckan också och bli uppdaterad om vad som hänt på kändisfronten sedan jag klippte mig förra gången.

Hur gör du?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väder. Bokmärk permalänken.

22 svar på Höstrusk och klippning

 1. Margaretha skriver:

  Samma väder här. Och det där med håret känner jag verkligen igen. När det känns för långt DÅ ringer man till frissan och förväntar sig att hon ska sitta och bara vänta på att just jag ska ringa. För just dagen efter ska man göra en lite viktig sak och behöver vara lite snygg i håret.
  Kallas det planering? 😕

 2. Znogge skriver:

  Men så är det oftast när man har kort år! Det blir långt över en natt 😉 Så fungerar det inte när det är lite längre och tur är väld det för min del!

  Kram

 3. Laila Östergren skriver:

  Känner igen det där med att håret blir långt över en natt. Numera går jag var 6:e vecka och behöver inte fundera på när det är dags. Bekvämt men kanske onödigt.
  Kram

 4. wiolettan skriver:

  Regn här också, lite höstlikt, småkyligt.
  Jag var och klippte mig i måndags, mailade henne på lördagen och fick komma så där nästan direkt. För jag brukar också gå så länge att jag nästan får panik, tycker att jag inte kan visa mig utomhus och tänker att det ska bli skönt till vintern då mössan kan dölja frisyren, eller brist på frisyr.
  Duktig du är som kan hjälpa till med en dator som inte vill. Jag är inte bra på datorer.
  Kram och ha en finfin kväll.

 5. Owe Modigh skriver:

  Hej ! Vad var det för fel på Ruts dator ? Du har tagit över mitt jobb. Kan tala om att vi i förrgår kväll fick 27 mm regn, så mycket har det inte kommit sen vi flyttade hit för två år sedan,ha det bra kram på dig.Hälsa Rut & Sune.

  Owe

  • Ingrid skriver:

   Hälsningen är framförd!
   Ruts dator krånglar, hon kunde inte komma in på Google Chrome och den har betett sig väldigt illa och varit enormt seg. Hon har haft den inne vid datateam, men de har inte kunnat göra så mycket. Bland annat har mailfunktionen försvunnit, så nu får hon använda Telias webmail. Jag försökte ladda ner Windows Live mail, som jag själv använder, men lyckades inte få det att fungera. Jag tror att hon längtar efter dig……

 6. Vi är tydligen ganska lika vi kvinnor – vi väntar in i det sista med att klippa oss. Men det beror förmodligen på att dagarna innan är håret alldeles perfekt! 🙄
  Kom precis in efter en liten – faktiskt extremt kort – prommis med Santos. Det är ett riktigt ”hundväder” ute. Alltså sånt som inte ens hundar vill vara ute i! 😉
  KRAM
  Susie

 7. Musikanta skriver:

  Kent är en hård motståndare till att jag klipper mig, så jag brukar passa på när jag är i Stockholm hos barnbarnen. Jag har hittat en alldeles utmärkt salong i Skärholmen där två vackra och skickliga frisörer brukar klippa mitt hårvarannan gång. Jag blir alltid lika snygg och nöjd. Dessutom är det hundra kronor billigare än hemma i vår lilla stad. Tyvärr brukar jag aldrig få vänta så jag hinner inte uppdatera mig när det gäller kändisarna. Men jag känner numera inte igen så många av dem…
  Kram från Ingrid

 8. Vonna skriver:

  Tack för att du tyckte jag var fin ihåret ( söndag Bläse)

 9. Skogsnuvan skriver:

  Jag klipper mest bara luggen och det gör min kompis PappersBeda så jag har inte varit till frissan på många år och som tur är sparat in en massa pengar på det. Här snöar det och är -8 grader och jag är surare än ättika

 10. Gunnar skriver:

  Jag klipper mig inte särskilt ofta men blev överraskad senast att jag fick penionärsrabatt utan att ens fråga efter det.
  Värst vad det regnar hos er.

 11. GeddFish skriver:

  Det ÄR härligt att bli ompysslad, inget snack om saken!
  Men dyrt är det. Nästa gång ska jag även göra slingor, då rakar det i höjden, men jag väljer detta.
  Ha en fin torsdag, kram, Gerd ♥

Kommentarer inaktiverade.