Höststorm

tisdag, november 15, 2005

 Så här har det varit den här veckan, plus den första riktiga höststormen. De löv som satt kvar på träden blåste bort och ligger så snyggt samlade längs staketen,  så nu är det bara att hämta upp dem. Där fick vi god hjälp av vår herre,( som med så mycket annat). Igår natt var det ett riktigt busväder med storm och regn. Vi ojar oss över att det kommit 10 mm regn, men när man sedan fick se på TV hur de hade det i Bergen!! 180 mm regn och hus som rasat och t o m orsakat en dödolycka, ja då känner man sig tacksam över att vi sluppit så lindrigt undan. Och på fastlandet är ännu en massa hushåll utan ström. 

Igår höll jag på med tvätt och annat och idag har jag storstädat ett rum igen. Det har varit solsken nästan hela dagen och då gäller det att passa på. Den här årstiden är det antingen eller. Det är antingen mörkt ,så att man måste ha lyset tänt hela dagen eller också skiner solen och då går den så lågt ,så den avslöjar allt.

Åke har grävt trädgårdslandet och rustat här hemma på gården. Det finns alltid arbete för den som vill. På bergvärmefronten har det väl inte hänt så mycket. Bosse kom hem med själva värmepumpen ikväll, men den var för stor och tung för oss att klara att få in själva. Den väger 250 kg, så vi måste kalla in några starka karlar för att få in den i källaren. I morgon kommer eventuellt bergvärmefolket med slangarna och sätter ner dem.

I morgon ska jag till Hemse och jobba på Kupan igen. PSP-kursen fortskrider, jag har blivit godkänd på den här veckans teman även om jag tror att de tycker att jag inte är kreativ och påhittig tillräckligt. Min konstnärliga ådra är tyvärr ganska dåligt utvecklad.  Jag sitter och gör en massa grejor, tittar på dem, ser att de är fula och så kastar jag dem igen. På torsdag får vi nya uppgifter igen och  den här gången är det ett jultema. Ska bli spännande att se vad "fröknarna" har hittat på till oss.

Ikväll såg vi första avsnittet av den nya danska serien "Örnen". Den var spännande tycker jag. Jag gillar de danska dramaserierna.  Det ska bli intressant att se, om den här blir lika bra som Mordkomissionen, som var helt outstanding. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Sicilien, Väderprat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *