Hundraåringen avklarad

Sol och nio° är det nu på förmiddagen och det kan man väl stå ut med, 😉 då gör det ingenting om det är lite blåsigt. Vaktmästaren körde löv hela dagen igår och nu är det inte många kvar på träden. Det är nästan bara björkarna som inte gett upp riktigt, där hänger en hel del gula, men även gröna löv fortfarande kvar.

Hoppas att vädret håller sig och att de snabbar på med bilen på Mekonomen, så att det blir en behaglig promenad när jag ska hämta den.

Jag sov länge idag, för jag satt uppe lite sent igår och såg på TV och när jag stängt av den satte jag mig och läste det sista kapitlet i Hundraåringen.

Jag tycker att den var rätt roande faktiskt, även om jag inte orkade läsa så många kapitel i taget, men den var perfekt att ta till någon stund då och då. Handlingen består av den ena anekdoten efter den andra och man måste få smälta dem lite efterhand, annars blir man alldeles övermätt av allt det burleska.

Tänk så mycket också en vanlig hundraåring har upplevt, även om det inte är av samma dignitet som den här Hundraåringen. Jag måste säga att det inte är något fel på Jonas Jonassons fantasi!

I omslaget till boken står det att han nu sitter i kantonen Ticino, i den italiensktalande delen av Schweiz och skriver på nästa bok och det är inte utan att man är nyfiken på vad det kan bli för någonting.

Dagens ordspråk:

Man må fara hur långt man vill, aldrig kommer man ändå ifrån sig själv .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

33 svar på Hundraåringen avklarad

 1. Lambergsfrua skriver:

  Du har härligt höstväder med andra ord, så det blir en fin liten promenad till Mekonomen. Här har vi också soligt och plusgrader. Jag är så tacksam för varje dag utan snö och halka.
  Jag gillade Hundraåringen och ser fram mot Jonassons nästa bok – fast det är nog inte lätt att göra en uppföljning på just den boken. Jag menar, ska den handla om Hundratioåringen som liftade jorden runt, eller något sådant;)
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Birgitta skriver:

  Det var en småputtrig bok tyckte jag också. Jag blev också uppe lite sent igår kväll då jag fått en ny deckare i handen.

  Här i Lund har björkarna (vissa av dom) fortfarande kvar massor av löv. Men de är väldigt gula så en rejäl blåst räcker för att de skall bli nakna.

  Ha en fin torsdag.

  Kram

 3. Maj B Berggren skriver:

  Här i Gbg har vi också härligt väder. Fn +10 gr och sol…helt osannolikt känns det!
  Din nya bok av GW har jag inte läst. Ska bli kul att höra vad du tycker om den. //M

 4. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Visst är det skönt att slippa snö och halka än så länge!

  Här har bara pilen löv kvar. Sol och härligt här i Närke också 😀

  Ska bli kul och höra vad Du tycker om GW:s bok! Jag har läst den.

  Kram Inger

  • Ingrid skriver:

   Jag är tacksam för varje dag som det är milt och halkfritt.
   Det är sonen som säger att jag måste läsa Gustavs grabb, för han säger att den är så bra. 😉

 5. Znogge skriver:

  Just så blev jag! Övermätt och uttråkad nästan. Tyvärr. Boken blev liksom för mycket trots en bra början. Men smaken är så olika.

  Kram

 6. Eva Henriksson skriver:

  Gustavs grabb tyckte jag var jättebra!
  Vi får se om du också gillar den….

 7. Laila Östergren skriver:

  Jag gillade också 100-åringen. Det var otroligt vad mycket ”fantastiska” händelser han lyckades få med i boken. Maken läser den nu och tycker den är rolig. Vi får väl se vad hans nästa bok kan handla om.
  Det blev ju jättefint väder nu på eftermiddagen så jag hoppas du fick en fin promenad när du hämtade bilen.

 8. Kicki skriver:

  Hundraåringen ska ju bli film med Robert Gustafsson i huvudrollen, han måste väl passa där som handen i handsken.
  Boken om LGW har jag inte läst, men den står på listan.
  Kram

 9. Känns nog som en bok jag vill läsa – sedan när jag är klar med de två jag håller på med…
  Och Keplers Paganinikontraktet, Eldvittnet, Sandmannen… argh, när ska man hinna? 😯

 10. Hejsan Ingrid !

  Någon som läst denna.Lisa Genova, Fortfarande Alice.
  Deprimerande, började i somras har bara läst 92 sidor av 265.
  Den är säkert bra.Tar den med på pendeln om jag far med den
  så blir det till Stockholm.-Ropsten-Lidingö.(2 timmar 15 min)
  Har ju inte varit ifrån Prinsen mer än 2.5 timme.Då blir det minst sex.
  Får se hur jag gör.Hundraåringen ska de väl göra en film om.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Den boken har jag inte läst.
   Jag tror säkert att Prinsen klarar av att du lämnar honom ett tag. Katter sover bort tiden. 😉
   Kram

   • Vet att mina andra gjorde det.Ett tag ja, men inte över 6 timmar.
    Nej jag skickar något, varje gång de far till Tyskland, borde de passera mig men aldrig att de kommer förbi och säger hej. En gång 14 dar efter min födelsedag gjorde dom det.Halva tiden med bil.
    Kram

 11. Doris skriver:

  Kul att du gillade boken !
  Kram, Doris

 12. Skogsnuvan skriver:

  Tänk att få sitta i värmen och skriva en bok Det måste vara härligt och visst har han en blommande fantasi. Min mormor blev 97 år och var pigg och glad hela tiden. Åt inga mediciner och blev bara trött några dagar innan hon dog. Hon hade fött 8 barn och man kan inte förstå hur man kan vara så stark fast man är så liten.
  100-åringen var ju en tuffing men som du säger man kunde bara läsa en bit i taget och försöka smälta dess emellan. Spännande att se vad nästa bok ska handla om

 13. Raija skriver:

  Så kände jag också, om att det blev lite för mycket. Sen jämförde jag med Arto Paasilinna som också skriver dråpliga böcker, men på ett mer lättläst sätt. Men visst var det en bok som gav avkoppling och lite kul var den mellan varven.

 14. Corina skriver:

  Har försökt ta mig igenom den boken, har den liggande här hemma men se nä inget som jag fastar för alls. Nu har gubben försökt sig på den också men det går lika trögt för han 😉

 15. Suss skriver:

  Hundraåringen roade mig när jag läste den. Nu har jag nyss avslutat ”Anhörig”, den var allt annat än roande, men bra i sitt allvar. Den råkade dock ligga i Londonväskan där en vattenflaska sprang läck, så den ser ut som ett vågigt hav och inte alls trevlig, missfärgad blev den också. Jag vet inte vad jag ska göra med den? Kasta eller? Kram!

 16. Louise skriver:

  Jag var väldigt road av den här boken och gillade skarpt karaktären som denna fantastiska hundraåring fått av Jonas Jonasson. Jag kanske inte gillade allt han gjorde … hehe … men jag gillade tonen av ”Hakuna matata” … 😆

Kommentarer inaktiverade.