Hundvakt för Fridolf

I dag är jag hundvakt för Fridolf, eftersom matte Carina är på lasarettet. Vi har tur med vädret, för även om det bara är några grader varmt så är det varit vindstilla och solen har tittat fram då och då.  Husse o matte åkte hemifrån väldigt tidigt i morse, så redan vi halvnio-tiden var jag på plats och tog med Fridolf ut på en promenad ner i Masshagen.

Och hur länge ska jag stå här och vänta. Är du inte färdig snart?
Ännu finns det nypon att plocka
Där la jag mig platt på rygg ?

Jag åkte hem och åt en tidig lunch och eftersom det är tisdag skulle jag egentligen jobba på Kupan på eftermiddagen, men hade ordnat en ersättare, som dock inte kunde komma så tidigt, så jag åkte dit som vanligt till halv-ett. När Eva, som skulle ta mitt pass,  anlänt körde jag till Sicklings och hämtade Fridolf och tog med honom hem till mig.

Rosorna på Sicklings blommar ännu jättefint

Fridolf gillar inte att vara här! Han hör en massa konstiga ljud från huset och utanför på gatan kör det bilar och folk, hundar och katter passerar precis utanför dörren. Det är han inte van vid! Förra  söndagen, när han var här tillsammans med matte och husse, gick det ganska bra och han kunde koppla av till slut efter några skällanfall.

I dag gick det sämre! Han är nog inte säker på att ”farmor” kan beskydda honom. Han gick ut i hallen och stod där och lyssnade och skällde till så fort han hörde någonting och  sedan kom han rusande in och hoppade upp i mitt knä och satt där och gruffade.

Då jag förslog en promenad till, blev han dock väldigt glad och efter den promenaden körde jag tillbaka honom till Sicklings och där satt vi och såg tv tillsammans en stund. För Fridolfs del blev det inte så lång stund, för han måste ju ut i hallen och ligga nära ytterdörren och vänta och längta efter matte och husse. Det är nästan så jag blir sur på honom, för enda gången han bryr sig om mig, är när han försöker fjäska till sig en godis.

Han är en riktig mes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fridolf, Sicklings. Bokmärk permalänken.

16 svar på Hundvakt för Fridolf

 1. Gigi Markegård skriver:

  Kanske lite skrajsen men ett mysigt sälkskap ändå. ����
  Kram Gigi

 2. BoB skriver:

  Ja dom är för kuliga med sina idéer.❤?

 3. Monica skriver:

  Klart han längtar efter husse och matte! Jag är jättekompis med min systers taxar och dom blir jätteglada när jag kommer, men när vi passar dom här, så är dom på spänn hela tiden och rusar till dörren var gång dom gör någon bil eller något annat ljud. Här kommer det ju inte så många bilar eftersom det bara är tre hus nedanför vårt, sen är det strand, men minsta ljud…
  Fridolf är säkert jätteglad att han har dig!
  Må så gott, kram, Monica

 4. En sån liten otacksam rackare. Men söt.

  Kram

 5. znogge skriver:

  Det är inte lätt att vara fyrbent i annorlunda miljöer! Men det gick säkert bra ändå.

  Kram

 6. Ingrid skriver:

  Han är jättegullig!
  Kram

 7. Ingrid skriver:

  Du vet ju hur de kan vara!
  Kram

 8. Ingrid skriver:

  Jag pratade med Bosse och han sa att det är klart att Fridolf blir glad när han kommer hem, men sen lägger han sig bara och väntar på matte, som ännu är kvar på sjukhuset.
  Fridolf får dras med mig i morgon också.
  Kram

 9. Ingrid skriver:

  Han är jättesöt och jättegullig!
  Kram

 10. Ingrid skriver:

  Jo då! Det gick bra.
  Kram

 11. Ingrid skriver:

  Så otroligt fina och ännu många fina knoppar, så blir det inte för kallt så kan de blomma ett bra tag till. ♥

 12. Gunnel skriver:

  Jag blev så full i skratt när jag läste om din "vakthund". Min Milou var också modig ibland men oftast mest högljudd för att skrämmas. Kram

 13. Ingrid skriver:

  Han sitter här bredvid mig nu och smågläfser. Jag tänkte att han skulle kunna vänja sig vid att ljuden i huset inte är farliga.
  Kram

 14. Anonym skriver:

  Hundar är som vi människor dom har sina vanor.Min schäfertik vaktar huset så när det kommer någon och ska öppna grinden till huset så skäller hon. Hon gör inte det när sonen kommer hon hör tydligen på stegen att det är jan. Bilen vaktar hon också. När jag kommer ut från Ica Maxi så hör jag var bilen står för då har någon i hennes tycke gått för nära.Det är en riktigt bra vakthund men är supersnäll. Hälsningar från Vanja Österdahl och hunden Addi.

 15. Ingrid skriver:

  Tack för din kommentar Vanja!
  Det är bra med en vakthund och Fridolf lär sig väl såsmåningom vad att känna igen ljuden här.
  /Ingrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *