Hur ärlig ska man vara

Onsdagen den 24 oktober 2007
En solig och fin dag med runt 10 grader.

Jag fick kontoutdraget från Konsum idag och när jag satt och stämde av det upptäckte jag att ett kvitto inte var draget. Min första reaktion var, ja men så får dom väl skylla sig själva! Sen la jag undan kvittot och tänkte att det kanske blir draget nästa månad. Men så är jag ju så himla korkad, så jag plockade fram kvittot igen och tänkte ta det med mig när jag skulle och handla.

När jag satt och tittade på lappen, kollade jag vad jag handlat och upptäckte då att det inte kunde vara mitt kvitto. Bindor är det ett bra tag sedan jag hade behov av att köpa. Vilken tur att jag fick se det, innan jag gjorde mig märkvärdig med min fåniga ärlighet.

En samvetsfråga: Hur gör du om du upptäcker att du fått betala för litet? Får man betala för mycket är det ju helt klart hur man reagerar, men om det är åt andra hållet? Säger du till, eller tiger du och tänker – “jag betalar ändå så mycket”?

Det om detta Idag har jag städat färdigt vardagsrummet och i eftermiddag har jag tagit mig en promenad. Det är ett helt strålande vackert väder och handskar och halsduk åkte snabbt av.

Det är Efit idag, så imorgon kan du kolla på fotona och se mer i detalj vad jag gjort idag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.