Hur bar dom sig åt?

Torsdagen den 20 november 2008 | 13:00 | 3° | -1,7%

Jag blev så sugen på lite hembakat matbröd, så när vi var på Klinte senast och handlade köpte jag en påse av Kungsörnens Lantbrödsmjöl, Fyra sädeslag. När jag skulle sätta degen stod jag och läste på påsen och blev verkligen förvånad. Så här står det:

De flesta av oss minns Kungsörnen sedan vi var små. När det skulle bakas åkte det röda mjölpaketet fram ur skafferiet och halvtimmen senare satte vi oss ner med varma bullar och ett glas mjölk.

Hur i all världen kunde man baka bullar på en halvtimme? Ska man lyckas med det får man nog göra som min mamma brukade säga “trolla med knäna”. Trolleri eller inte, jag satte degen 9.30 och 12.15 var limporna färdiga.


Fyra limpor fick jag och de verkar blivit riktigt bra.

Det kom ett mail med lite skojig läsning från Maude. Här är en av dem som ju är årstidsaktuell, med viss reservation:

Sommaren visade sig från sin allra bästa sida när Kal och Osborn träffades på en parkbänk vid Masthugget. Osborn njöt både av solen och av en liten pluting han hade i innerfickan, men Kal var inte alls på sitt vanliga goda humör.
– Hur står det till, undrade Osborn, du verkar ena lite avslagen i dag. Ta en tuting och var som en människa, vet ja!

– Äh, det beror på att jag sovit så dåligt, suckade Kal. Jag drömde att jag sålde julgranar hela natten och jag tjänade knappt en krona.
– Men du brukar la sälja julgranar varje år.
– Inte mitt i sommaren.

Tack för ett gott skratt Maude! Det där med julgranar börjar ju bli aktuellt att fundera på. Maken brukar driva ut mig i skogen på spaning, men är det något som inte finns här hos oss, så är det granar. Men det brukar alltid ordna sig på något sätt. Jag skulle nog kunna tänka mig en jul utan gran, men brukar bli nedröstad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förvånande, Humoristiskt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *