Hur ser våra skrivbord ut?

Onsdagen den 14 november 2007
1 grader varmt.

Idag ska jag inte visa några snöfoton även om det är lockande. Det har snöat inatt och snöar fortfarande, så nu är det rena Jenny Nyströmvykortet när man tittar ut. Det är i huvudsak södra Gotland som fått mycket snö och bekymmer med vägar och strömavbrott har förekommit på grund av nedfallna träd. Det är inte så kallt så snön är väldigt tung.

Pellispricken – Kerstin hade en uppmaning igår i sin blogg att vi skulle lägga ut bilder på vad vi använder för skrivbordsbakgrund på våra datorer och här är den jag använder nu:

Den är kanske inte så vacker, men betyder en hel del för mig. Det är en målning gjord av vår kände gotländske konstnär,som nu är avliden, Erik Olsson och föreställer Klintehamn och Donnerska Huset, som det såg ut på 1800-talet.

I Donnerska Huset, det stora huset med tegeltak, bodde vi när jag var barn. Den horisontella delen av huset finns kvar och är restaurerat och de som varit i Klintehamn har säkert sett det. Det ligger på Södra Kustvägen och där är idag bland annat Klinte Bibiliotek inrymt.

Vi bodde i den andra längan från det jag var i 1-årsåldern och tills vi köpte eget hus ca 10 år senare. Det var ett “charmigt” boende med dass på gården, vedeldning i kakelugnar och kaminer och badrummet var en zinkbalja i tvättstugan. Den här längan revs senare och byggdes upp igen, så huset ser likadant ut idag som det gjorde på 1800-talet. Varje gång jag sätter på min dator tittar jag på bilden och minns tillbaka.

Vad händer idag? Jag ska åka till Hemse i eftermiddag för att jobba på Kupan och sänder en tacksamhetens tanke till Bosse som var här igårkväll och bytte till vinterdäck, inte bara på sin och Carinas bilar, utan också på vår. Nu ska jag avsluta det här morgonpasset och gå och tvätta håret så jag inte skrämmer bort kunderna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i IT & Internet, Nostalgi och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *