Hur skulle man klara sig….

…utan en nötknäppare?

Trots att jag inte har några problem med händerna händer det från och till att jag inte kan öppna förpackningar utan det här universalhjälpmedlet.

Mjölk- och filförpackningar, medicinburkar, diverse flaskkorkar och mindre burklock kan vara helt omöjliga att få upp utan hjälp.

Hur svårt måste det då inte vara för den som är t ex reumatiker!

Det finns mycket man kan förundra sig över i förpackningsindustrin. Jag åt just fil och till det ICA´s Crunchy och det är jättegott och en bra lättlunch så här på sommaren tycker jag, men varför i hela friden ska innerförpackningen till den här chrunchyn vara så liten?

När man öppnat den och ska hälla ut den knapriga Chrunchyn blandad med torkade jordgubbsbitar och youghurtdragerade cornflaks i tallriken, måste man lyfta ur den ur kartongen, för annars får man en massa av godsakerna mellan innerförpackningen och kartongen när man slutar hälla och reser upp förpackningen. Det är en bagatell kan man tycka, men mig retar det!! 👿

Jag ska inte hänga ut just ICA´s förpackning i det här fallet, för COOP har en liknande vara och det är precis samma förhållande med den.

Ännu är vädret hyfsat, så jag ska ta mig en promenad och passa på att handla lite på hemvägen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

23 svar på Hur skulle man klara sig….

 1. Lambergsfrua skriver:

  Jag har inte heller några ledproblem men går ofta bet på att öppna diverse skruvkorkar. Tur att du har ett bra verktyg för att ta dig in i förpackningarna.
  Jag skulle inte klara mig utan mitt specialverktyg som är gammalt som gatan. Jag ska faktiskt ta ett foto av det och lägga ut på bloggen, för jag tror inte sådana finns längre. Mycket effektivt och kraftbesparande.
  Över huvud taget finns det mycket inom förpackningsutbudet, som man kan undra över – och ibland känner man sig rentav lurad.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag måste skaffa mig något vapen till att öppna större burkar med också. Jag har en burk rödbetor som jag inte lyckas bryta mig in i. 😉
   Du får visa ditt specialverktyg!!

 2. Inger Maryissa skriver:

  Jo, det finns en hel del förpackningar som kan vara knepiga att öppna
  och som måste vara ännu svårare att öppna för t.ex. reumatiker eller om man är svag i händerna.
  hoppas du fick en fin promenad
  kramar

 3. Ailas skriver:

  Det händer att jag retar mig på förpackningar och då inte enbart för att de är knepiga att öppna. Ibland är de exempelvis onödigt påkostade, vilket givetvis fördyrar en vara för oss konsumenter. Brukar faktiskt maila till leverantörer och oftast har jag fått svar. Om fler delger sina tankar, kan vi säkert påverka.

  Jag var ute en stund, men det var klibbigt och luften stod helt stilla. Så nu har jag tagit kväll. Ska nog vila och läsa en stund på kattkollot nu.

  Kram!

 4. Raija skriver:

  Håller med dig om att det är väldigt irriterande med vissa förpackningar. En del är nästan omöjliga att öppna och verktyg krävs. Jag har svårt med dessa filförpackningar, för korken är så liten på dem och jag har ofta ont i händerna och får inget grepp.

  På apoteket brukar jag klaga och säga till om vissa förpackningar som är väldigt krångliga. För då kan de förmedla detta till tillverkaren, hoppas jag i alla fall.

 5. Ann-charlott skriver:

  Hej vännen. Jag har inga problem med just denna förpackning men det finns verkligen dåliga förpackningar som jag kan bli så arg på. Dom förstår inte att det finns dom som verkligen har problem med sådan. Dom skulle fråga en som har problem vad dom kan göra för dom så alla kan bli glada i stället. Men som vanligt skiter dom väl i dom personerna. Jag kan bli galen när jag går i affären och det finns hyllor som är två meter höga och jag når inte upp, det kan jag bli helt skogs tokig på. Så jag får nästan alltid gå och hämta någon som får hjälpa mig.. Så alla har vi något som stör oss. Ha en fin helg min vän. kram Ac 😀

  • Ingrid skriver:

   Som regel går det bra att öppna mjölk-och filförpackningarn, men ibland triskas de och de är ju så vassa också 👿
   Jag som är kort i rocken upplever ofta det där att jag inte når det jag vill ha på hyllorna och får ofta be om hjälp. Det finns pallar och stegar, men jag tycker inte att man ska behöva utsätta sig för risken att ramla…… 👿

 6. Gun skriver:

  Skulle någon hitta på ett enkelt sätt att öppna alla förpackningar så skulle den vara värd Nobelpris.

 7. Åsa! skriver:

  Smart med nötknäckaren! Det ska jag tipsa min mamma om som har problem med sina händer.

  Vilken natt vi fick Ingrid, jag hoppas att det blir lite lugnare inatt!

 8. Bettan skriver:

  Håller helt med dig i detta inlägg. Vet inte hur många gånger jag varit förbannad för att jag inte kan få upp paketen. Å även irritationen med detta som ligger i förpackningen för att man inte kan hälla ur påsarna… MORRRRR =(

  Ha ha ha skrattade gott till ditt inlägg nedan. Men skönt att du i alla fall hörde det & kunde dra ut dina ledningar, så inte dessa dansade iväg.
  Tack snälla för ditt besök inne hos mig. Blir lika glad var gång du tassat in =)
  Å tack för stöd. Kramis <3<3<3

 9. Lena skriver:

  Det finns ett smart verktyg med en plastrem och ett handtag. Det öppnar lätt även burklock. Tror jag köpte det på Clas Olsson eller i järnhandeln.

 10. Visst är en del förpackningar idiotiska! Jag har inte helelr några handproblem, men har ett verktyg för handikappade som påminner om en nötknäppare men är till just för att öppna en massa olika kapsyler och korkar. Funkar perfekt!! 😆
  För några år sen så köpte jag flytande margarin och retade mig som en galning på att burkarna inte gick att öppna. Korken satt som berg, så jag fick ta gubben till hjälp. Kontaktade då företaget och påpekade problemet och fick till svar att dom skulle ”titta på problemet”! Vilket dom förmodligen gjorde; Alltså tittade!! 🙄
  När det gått ett år och samma problem kvarstod så övergick jag till flytande smör/olja och den flaskan har det aldrig varit problem med! 😀

 11. Ia skriver:

  Längesen…men nu har jag lite bättre tid att skriva och nu kände jag dessutom att jag hade nåt att säga 😉
  Jag har problem med händerna och ibland kan jag bli fullkomligt galen…vissa saker ligger så inbakade i hård plast att det knappt går att öppna med en sax ens och då tänker jag på de som verkligen har problem eller de som är synskadade…hur bär dom sig åt? Men detta är ju också en effekt av att saker snattas alltmer….och som vanligt blir massan lidande 😡

  Hoppas Ni får en härlig söndag…själva ska vi roa oss med att packa upp och packa om 🙁

 12. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Du är då inte ensam om detta problem. Jag har, som tur är, sparat mammas gamla burköppnare samt att jag har en egen variant till korkar stora som små. Sök på nätet så kommer du att hitta många varianter eller fråga på apoteket som ofta har hjälpmedel.
  När det gäller cornflakes och liknande så får jag ett raseriutbrott varje gång,för hälften hamnar där det inte ska inkl. på golvet 👿
  Numer häller jag över i gamla vackert dekorerade plåtburkar för nu har jag fått nog av att trampa på crunchey m.m.

  Apoteket har en medicin som jag måste ha en sax för att få bort plasten….Grrr.
  Jag har fotat mina redskap och ska lägga ut dom på min hemsida vid tillfälle. Har haft min burköppnare på bild för längesedan.
  Likaså visade jag en lång kaktång som krävs för att nå gurka/rödebetor som
  ligger i botten på burkarna…!
  Man kan ju undra vad det är för människor som hittar på dessa idiotiska förpackningarna och dyrt blir det också.
  Den bästa mjölkförpackningen är Arlas 3 dl där korken är stor och sitter på ovansidan.
  Lycka till! Kram, Agneta

 13. Bia skriver:

  Ja snart får man väl be kassörskan öppna mjölkförpackningen. Jag använder också nötknäpparen. Den är bra till mycket! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *