I dag är det inte heller vilken dag som helst….

…för idag är det Kaitlabbens dag.

Idag firas de vänsterhäntas dag, som på gutamål kan heta kaitlabbens dag. Kaitlabben, eller kaitu, är vänstra handen, och den vänsterhänte är kaithäntar.

Vi har en kaithäntar medlem i familjen, för vår äldste son är vänsterhänt. Visst försökte vi väl lära honom att använda höger hand när han var liten, men när det visade sig att allt gick lättare med kaitu, så fick det bli så. De vänsterhäntas dag har firats sedan 1992 och vänsterhänta sägs vara extremt begåvade och ha bättre reaktionsförmåga än högerhänta. Detta betvivlar dock Niclas Schiöler, som skrivit boken ”Avig eller rätt – en vänsterhänt betraktelse”. Möjligen kan de vänsterhänta ha bättre reaktionsförmåga än andra, för många av de framstående bordtennisspelarna är vänsterhänta, skriver Niclas Schiöler. Hur det är med sonen? Han är snabb både i tanke och handling, men om det beror på vänsterhäntheten är ju svårt att veta.

Inte nog med att det är ”De vänsterhäntas dag” idag – det är ”fredagen den trettonde” också och i Gotlands Allehanda rekommenderas vi att hålla oss i sängen idag. Maken som lider av paraskavedekatriafobi kommer att ta det väldigt lugnt idag, men sängen har han lämnat i alla fall.

Själv ska jag dra igång med fredagsstädningen……….

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Och så har djurplågare varit i farten igen! Den här gången är det två halvvuxna katter som hittats instängda i en kartong i ett soprum i Visby. (Katterna på bilden har ingenting med artikeln på helagotland.se att göra.)

Hur är folk funtade som kan göra något sådant. Förlitar de sig på att katterna blir hittade och förda till Katthemmet eller vad tänker de på? Varför inte sätta in en annons och sälja katterna i stället för att göra på det här sättet. Jag önskar att man skulle kunna få tag i den/de som gjort det här och som straff stänga in dem i en låda och klistra för öppningen så att de inte kunde komma ut på ett bra tag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *