I dag, för sex år sedan

Solen lyser, även om molnen drar förbi då och då, men det är en varm och skön lördag, som jag ska försöka njuta av på bästa sätt.

Den 17 juni 2011 var Åke och jag och tittade på den här lägenheten och vi var inte ensamma, men bestämde oss ganska omgående för att här skulle vi bo i fortsättningen. Det var flera som var av samma mening, så det blev budgivning, precis som när vi var spekulanter på en lägenhet på Jungmannen, men den här gången gav vi oss inte.

Mäklarbilden

Det var ett bra beslut och inte bara jag, utan också Åke trivdes, den korta tid han fick bo här. ”Bättre kan man inte ha det”, sa han och njöt av att slippa tänka på eldning och snöskottning och att kunna gå ut på små promenader i området och alltid hitta någon annan gubbe att prata med. Själv har jag inte ångrat mig en enda sekund över att vi flyttade hit, för ”bättre kan man inte ha det”.

Det har hänt en del på sex år

Ganska omgående hjälpte Åke mig att gräva en rabatt längs husväggen och där planterade jag tulpaner och andra lökar och när våren kom åkte jag upp till Stenstugu och hämtade perenner från rabatterna där och på den vägen är det. Nu börjar de perennerna redan bli stora och i behov av delning och jag börjar fundera på att ta bort den rabatten och så till den och i stället ha krukor stående där längs väggen i dräneringsgruset. Det är väldigt väldränerat och kräver mycket vattning om man ska hålla rabatten snygg……

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Odvalds. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till I dag, för sex år sedan

 1. Gunnel skriver:

  Det grönskar verkligen hos dig. Vilken enorm skillnad mot när ni flyttade dit.

 2. Znogge skriver:

  Det var ett klokt val att välja att flytta. Många väntar tyvärr för länge vilket man inte ska göra. Det syns verkligen skillnad på bilderna för det betyder mycket när man planterar lite.

  Kram och trevlig lördag!

 3. Så roligt att få se hur det såg ut när ni flyttade till er nya bostad! Så skönt det måste vara att känna med en gång att ”Här vill jag bo!” Jag hoppas att vi ska känna det så, när vi ska flytta från vårt hus till en lägenhet, för så måste det ju bli så småningom…
  Det ser väldigt mycket trevligare ut hos dig nu än när ni flyttade dit!
  Ha det så bra, kram, Monica

 4. Hillevi skriver:

  Det har blivit så fint på de här åren! Då: tämligen enkelt och trist men NU: Grönska, blommor, fåglar men oron för väder och vind behöver inte längre dominera OCH du har Stenstugu i bakfickan. Härligt.

 5. Gigi skriver:

  Men så lummigt och blomstrande du har fått vid ditt hus, Det syns verkligen att du har gjort ett jättejobb med rabatterna.
  Kah kan förstå om du lägger igen rabatten intill husväggen eftersom den kräver så mycket vattning. Du kmmer antagligen tycka att det känns tomt i början, men blommor i krukor är också vackra och troligen mer lättskötta.
  Lycka till hur du än bestämmer dig för att göra.
  Varm kram.
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Tack! Jag tror att det kan bli bra med krukor och några trädgårdspallar längs väggen. I sommar får det vara som det är, men till hösten ska jag nog göra någon habbavink. 😉
   Kram

 6. Kraft´n skriver:

  Verkligen skillnad efter de sex åren, från ingenting till en lummig oas.
  Kram Anders

 7. Helena Sandegren skriver:

  Vilket bra beslut att flytta till lägenheten, och att du trivs. Det är verkligen skillnad på bilderna, nu ser det hemtrevligt ut, och du har en fin uteplats.
  Det är nog klokt att lägga igen rabatten, och göra det enklare. Trädgården ska vara avkoppling och inte stress. Mina föräldrar flyttade från sitt stora hus och trädgård till lägenhet.
  Kram
  Helena

  • Ingrid skriver:

   Det är roligt att ha något att pyssla med, men det är bra mycket enklare att vattna några krukor än att försöka hålla liv i växterna i en rabatt, särskilt med tanke på bevattningsförbudet vilket innebär att jag får bära många kannor om dagen..
   Kram

 8. Det är helt klart vettigt att flytta medan man orkar och tycker att det ska bi roligt! Det gjorde vi också….. 😉
  Det låter också vettigt att lägga igen rabatten utmed väggen och istället ha krukor med sommarblommor i. Krukorna behöver inte heller vara runda, det finns rektangulära också vilket skulle vara snyggt. Eller blanda runda med rektangulära. 😀
  Sen kan man välja olika blommor varje vår, vilket jag som är mycket ombytlig när det gäller växter (men som tur är inte gubbar) skulle tycka var jättetrevligt. 😆
  KRAM
  Susie

 9. Kicki skriver:

  Ja, hos dig har vi ju varit några gånger och det blommar och grönskar allt mer för varje gång.
  Kram/Kicki

 10. Elisabeth skriver:

  På de här åren har du fått en prunkande trädgård! Fint, men det krävs mycket arbete, när rabatterna är nära huset. Krukor är praktisk, men det kanske blir andra sorters blommor då? Underlätta för dig själv så mycket som det går och ändå ha kvar ögonfröjd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *