I dag fyller de 23 år

Jag jobbade igår trots förkylningen och även om det tog emot lite så gick det bra. Jag hade en duktig kollega som skötte kassan och tog hand om kunderna, så jag kunde hålla på med strykning och prismärkning lite i bakgrunden. Lugnt var det också, för det var en varm och fin dag, så antagligen låg folk vid stranden eller också var de i Visby på Medeltidsmarknaden. I Klintehamn verkade de i alla fall inte vara.

I dag fick jag bekräftelse på att den här sommaren varit osedvanligt sval. Det är alltså inte bara jag som är ovanligt gnällig, för på helagotland.se kan man läsa att 2017 är den sämsta gotlandssommaren sedan 1993. Jag kollade i min kalender och 1993 var verkligen en dålig sommar. Runt det här datumet i augusti hade vi bara 15-16 grader varmt och regnigt var det också.

Här en bild från deras 21-årsdagskalas

I dag är det mulet, men varmt, just nu 23° och det känns nästan som om det är åska i luften. Enligt SMHI ska det eventuellt kunna komma lite regn under dagen. En liten skur hade det kommit redan i morse när jag kom upp efter en ganska orolig natt. Halsen besvärar mig fortfarande när jag ligger och nu börjar jag bli snuvig också. Det är lite synd, för i dag fyller Edoardo och hans Alessia 23 år och jag är bjuden på årsdagskalas, men jag känner att jag nog ska hålla mig hemma, så jag har redan varit på Stenstugu och lämnat av en present till dem.

Grattis Edoardo och Alessia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Röda Korset, Väder. Bokmärk permalänken.

16 svar på I dag fyller de 23 år

 1. Znogge skriver:

  Grattis till ungdomarna! Här är det den svalaste på fyrtio år och det känns inte så roligt alls.

  Kram och krya på!

 2. Grattis till det unga paret! Så söta dom är, där dom står och lagar mat tillsammans! Tråkigt att du inte kan vara med på kalaset, men säkert klokt att vara hemma och inte smitta ner någon!
  Jag skulle tro, att vår sommar här nere också är den sämsta på många, många år! Jag har inte badat i havet än, och det är mycket ovanligt!
  Hoppas att du slipper plågas av halsen i natt, men det låter ju, som om du drabbats av en riktig förkylning…
  Krya-på-dig-kram!
  Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag tänker faktiskt mest på Eva o Claudio som ska åka på semester på fredag. Det skulle inte vara roligt om jag smittat ner dem. Nu hoppas jag att de klarar sig undan min förkylning.
   Kram

 3. Kraka skriver:

  Tråkigt att du inte kunde gå på kalaset. Krya på dig!

  Kram

 4. kraft´n skriver:

  Det är inget bra med de här sommarförkylningarna,
  brukar vara besvärliga att bli av med. Krya på dig.
  Kram Anders

 5. Helena Sandegren skriver:

  Krya på dig. Det var synd du inte kunde gå på kalaset, men det kommer flera.
  Ja vädret har varit växlande i sommar, men jag tycker inte om när det är för varmt så jag klagar inte.

  • Ingrid skriver:

   Ja, förhoppningsvis blir det flera kalas. Jag gillar ju värmen, men en av fördelarna med det svala vädret är att man kunnat sova bra. Det brukar vara lite svårt om det är alltför varmt.

 6. Gunnel skriver:

  Denna sommaren har verkligen inte varit mycket att ”hänga i julgranen”. Nu får vi inrikta oss på en fin höst i stället. Praktiskt att de fyller år samma dag. Hoppas du snart är fri från din förkylning. Krya-på-dig-kramar från mig.

 7. Elisabeth skriver:

  Synd att dumissadekalaset, men får säkert ta igen det en annan dag. Krya-på-dig-kramar!

 8. Lollo skriver:

  Hm … jag vet inte hur man ska säga om det här att tolka årstider. Ibland hör man bedömningar som inte alls stämmer med den erfarenhet som man själv har.
  Personligen tycker jag att den här sommaren har varit riktigt behaglig. Midsommarafton var skön, men utan sol. Inte kall och isande som för 2 och 3 år sedan.
  Nej, min sommar har inte varit den kallaste på länge. Snarare har den varit väldigt behaglig, eftersom jag inte är så förtjust i gassande sol. Den har varken varit för kall eller varm …
  Kanske har det varit sämre på Gotland …
  Kramis

  • Ingrid skriver:

   Här har det ju inte varit någon riktigt sommarvärme, men jag tillhör ju dem som tycker om när det är ordentligt varmt. Kanske inte varenda dag, men någon liten period med högsommarvärme skulle jag ha uppskattat och så har det varit det där med blåsten….
   Kram

Kommentarer inaktiverade.