I dag har vi följt kusin Evy till den sista vilan

Så var det dags för begravning igen och den här gången var det Åkes kusin Evy, som vi följde till den sista vilan. Åkes syster Barbro och hennes man Bengt kom och hämtade mig, så jag slapp köra själv.

Det var en vacker begravning i Fröjel kyrka med många deltagare, trots att Evy var över 90 år när hon dog. Vänkretsen är ju inte så stor när man är så gammal, men släkt och både nya och gamla grannar från Alstäde hade ställt upp mangrant.

Vi fick ta avsked av henne i kyrkan och inte vara med när kistan bars ut och sänktes ner i graven, för man var rädd för rasrisken om alla skulle stå runt den öppna graven.

Vädret var inte nådigt i dag. Det blåste väldigt hårt och regnet hängde i luften, så det var i och för sig skönt att slippa stå ute vid graven och huttra.

Efter minnesstunden gick vi tillbaka till kyrkogården och då var graven igenfylld och alla de vackra blommorna var utlagda på gravkullen. Nu började det regna, så vi stannade inte så stor stund, utan åkte hem hit till Odvalds och satt här och pratade en stund innan Barbro och Bengt åkte hem till sitt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Sorg, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 svar på I dag har vi följt kusin Evy till den sista vilan

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Det tunnas ut i leden men att bli över 90 är aktningsvärt. Kan väl förstå att det var bra för dig att du fick åka med Åkes syster T/R, kändes förmodligen liiite bättre i alla fall, trots sorgen.
  Kram, Agneta

 2. Ingela skriver:

  Hej Ingrid! Är ute på bloggrunda idag och ser att det har hänt en del hos dig sedan sist. Både av glädje och sorg. Ibland hjälper det inte att veta att sånt är livet. Skönt att ha fina minnen och att kunna plocka fram dem då och då. Jag skulle tro att de finns med i det mesta man gör speciellt om det gäller en så speciell person som din Åke! Måste kännas härligt att ha dina nära runt sig som du verkar ha haft nu i Påsk. Här är det inte ens hundväder idag men med regnkappa så blir det allt en Charlietur strax! Kram Ingela

 3. ingmarie skriver:

  Min pappa har varit borta i 30 år idag så det blev en minnesbilds blogg. Usch vad det blåser idag men solen vill fram ändå…kram

 4. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Tur att du slapp stå ute, för det hade nog inte varit så gott. Här blåser det och regnar det i dag också, man blir så trött av detta väder tycker jag. Hoppas vi får snart lite annat väder. Ha en fin dag min vän. Kram Ac

 5. Lambergsfrua skriver:

  Så sorgligt med ännu en begravning och jag beklagar verkligen att du fick ännu ett dödsfall så nära inpå din käre Åkes. Du har tillräckligt att bearbeta ändå, tycker jag.
  Skönt ändå att du fick skjuts till kyrkan.
  Varma kramar,
  Lambergsfrua

 6. Anita Brehlin skriver:

  Så fin hon var den tanten. Här är det nästan aldrig så att man står vid graven längre utan begravningen sker inne i kyrkan. Jag tycker att det är bra för man fryser nog ändå när man är på begravning.

 7. Laila skriver:

  Det är tråkigt när de gamla försvinner. Evy var gammal vän till mor och far. Det var roligt att träffa henne. Hon var ju klar i huvudet och kom ihåg saker från förr och kunde berätta om det.

Kommentarer inaktiverade.