I dag infaller haustjamninggi

Dag u nat jär likk si langge när vörr har hinne ti haustjamninggi, så står det i Allnakku och det betyder att dag och natt är lika långa, när vi har hunnit till höstdagjämningen och den dagen inträffar just idag den 22 september. Att dagarna blivit kortare och kortare har väl ingen undgått att märka, men nu går de ljusa timmarna under dygnet back på allvar.

Och höstlikt har det plötsligt blivit. Ännu igår var det soligt och varmt och gott ute, men idag blåser det som bara den, det är riktigt genommulet och till eftermiddagen väntas regn, påstår meterologerna. Vi får väl hoppas att det bara är ett tillfälligt bakslag, för på lördag har vi Klinte Marknad och då bara måste det vara fint väder.

Jag har suttit och pusslat med hemsidan och bloggen nu ett tag och stuvat om i sidorna. Nu är det helt nya sidor här i bloggen. Den enda som inte är en egen sida är länken till min hemsida, Ingrids Sida (och så Admin som tills vidare får ligga i menyraden). Ser du något konstigt eller tycker att jag borde ändra på något så är jag glad om du säger till. Jag kan bli lite ordblind ibland och hoppa över ett och annat ord när jag skriver, något som jag kan upptäcka först vid en genomläsning flera dagar senare. Jag vet ju vad det ska stå, så då läser jag även de ord som inte är nedskrivna, knasigt va!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *