I dimma dold

Jag vaknade till vid halvfyratiden i morse och var uppe en vända och tittade ut och då var det alldeles grått av dimma, men när det var dags att stiga upp hade det mesta av den försvunnit och det är en solig och varm tisdagsförmiddag, åtminstone här vid Odvalds, men när jag var ute på en förmiddagspromenad fick jag se att…

…nere vid hamnen låg minsann dimmolnen fortfarande täta, Lantmännens silostorn försvann upp i molnen och Warfsholmen kunde man tidvis bara skymta.

I mitten av maj gick jag motionsspåret, som ligger alldeles härintill med början och start vid Klinteskolan och kunde då konstatera att belysningen är i ett eländigt skick…


        
        

…och häromdagen hörde jag på radion att Region Gotland bestämt att stänga spåret tills Geab får tid att renovera belysningen. (Jag tror att det var så de uttryckte sig) Stänga spåret? Hur ska det gå till? Hur stänger man en motionsslinga ute i skogen?

Idag fick jag se den här skylten. Meningen är väl att det där plastbandet ska stänga av motionsspåret, men någon hade flyttat på det och det förstår jag mer än väl, så den där stängningen hade med andra ord ingen större effekt och lär inte hindra folk som joggar eller promenerar i skogen från att fortsätta med det.

De här vackra blommorna finns här på Odvalds och dem går jag förbi nästan varje dag när jag är ute. Det bor en Ingrid där och hon kan verkligen få det att växa och frodas. Inte ens en mördarsnigel kan ta sig fram i den djungeln.

I eftermiddag ska jag lyssna på Sommar i P1 (förhoppningsvis i solstolen) och sen ska jag snygga till mig och åka till Visby, för i kväll väntar en trevlig begivenhet, men den berättar jag om i morgon.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Odvalds, Promenader. Bokmärk permalänken.

16 svar på I dimma dold

 1. Hejsan Ingrid !

  Så enkelt jag kom in till dig via facebook. Om jag gör likadant, är det ingen som går in, har gett upp. lusten att skriva om vad jag gör blir mest på fb. och Google+ kan ju i te skriva likadant på alla tre ställena.

  Värmen består.svetten rinner, men samtidigt som det är skönt med värmen är det jobbigt.
  Att du mår bra framgår av att du skriver.Och att du är ute och går.här blir det mest till Maxi jag går fram och åter.

  Ha en skön Tisdag
  Kram Majsan Mi

 2. DEt är ju jättetrist när saker och ting bara står och förfaller! 🙁 Det går ju faktiskt rätt bra för GEAB så att sköta sitt underhåll borde dom ju ha råd med!! 👿
  Hos oss så går starkströmsledningen snett över vägen bredvid vår infart. För några år sen var ett gäng gubbar här och tog bort alla träd och buskar som växte för nära – alltså på andra sidan vägen. Då frågade Rolle gubbarna varför dom inte tog dom på vår sida där det växer så vansinnigt höga träd i kohagen, Han fick till svar att dom skulle ta det året efter. Men…dom har naturligtvis inte synts till och tittar man in i kohagen så ser man att grenar ligger extremt nära! 😥
  Vi har vart på gubbarna när dom varit här för inspektion, men det görs inget. Förmodligen väntar man tills träden lägger sig på ledningarna….. 👿
  Ha en skön – och varm – dag!
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det var ju trist att ni inte kan övertala gubbarna att ta de där höga träden på er sida också. 😉
   Men en vacker dag så kanske det blir så.
   Visst är det en varm dag. Jag har varit ute och klippt mina gräsplättar och svettpärlorna rinner ner för ansiktet på mig.

 3. Ljuva Gotland. Har alltid velat åka dit och nästa sommar måste jag bara till denna vackra ö och upptäcka omgivningarna.
  Har du några tips på vad man bör se och göra?

  Kram <3

  • Ingrid skriver:

   Det finns hur mycket som helst att se och göra på den här ön sommartid. Det är helt beroende av vad du har för intressen. Hör gärna av dig igen om dina planer på att besöka Gotland går i lås.
   Kram

 4. Znogge skriver:

  Det är nog väldigt svårt att tro att ett motionsspår kan stängas av så. Då vore det väl bättre att underhållet av belysningen fungerat.

  Hoppas att det blir en riktigt trevlig kväll i Visby!

  Kram

 5. Suss skriver:

  Undrar hur det kan bli dimma när det är så varmt, det lär ha varit det här också alldeles nyss, men så tidigt är ingen av oss vakna, det var en granne som sa att det varit väldigt dimmigt.

 6. Laila Östergren skriver:

  En jättefin rabatt du fotat på Odvalds. Ha en trevlig kväll!

 7. Helena skriver:

  Tills dom har tid?… Oj, oj, oj…

 8. Raija skriver:

  Vilken fin bild du fick av dimman. Här var det också dimma igår morse kl.4, men jag orkade inte gå efter kameran när jag fick syn på det. Hade då hunnit ner till brevlådan för att hämta morgontidningen.

  • Ingrid skriver:

   Så tidigt får vi inte vår tidning här på Odvalds. Först vid 6-½7 tiden rasslar det till i brevlådan. Annat var det på Stenstugu, då kom tidningen vid tre på morgonen.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.