Det märks att det är valdag idag, för det var väldigt mycket trafik på förmiddagen när jag var uppe på kyrkogården och pratade med Åke lite.

Den vackra rosenbusken, som jag har brukat visa bilder på, har inte varit sig riktigt lik i år. Den har blivit så stor och ranglig att grenarna böjt sig och den har sett lite hängig och tråkig ut och den där enormt rikliga blomningen som den ståtat med tidigare har uteblivit, men ännu finns det många vackra knoppar på den.

Nu har jag ätit lite lunch och om en timme ska jag till Rondo, som är vår vallokal här i Klintehamn, och stå med insamlingsbössan för Röda Korset. I år samlar vi in pengar till Världens Barn.

Samtidigt ska jag passa på att rösta och sen får man väl hem och lyssna på valprognoser resten av söndagen. Vad jag ska rösta på? Det är jag nog ganska klar över, men lite fundersam är jag, för förr fick man ju hem valsedlarna veckorna före valet och då kunde man i lugn och ro titta på dem och fundera över hur man skulle rösta och om man eventuellt skulle kryssa för någon speciell kandidat, men i år har jag inte sett en enda valsedel ännu och det tycker jag känns lite konstigt. Inte kan väl valsedlar räknas som reklam? Det har ju kommit annan valpropaganda neddimpande i brevlådan trots skylten Ingen reklam.

Trevlig valdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...