I väntan på regnet

Än så länge är det bara mulet, men ett regnväder med tillhörande kulingvindar är på väg in över ön. Den vackra surfinan, som jag fick igår på Mors dag, har jag tagit in i växthuset för att den inte ska bli skadad. I och för sig så tror jag att det behövs lite regn nu, för det börjar se riktigt torrt ut i trädgårdslandet och potatisen skulle nog gilla om det kom en 10 mm. Dessutom så är det Stövstillardagen idag, så det passar ju alldeles utmärkt om det skulle komma en skvätt.

När det varit torrt en längre tid blir det mycket stöv, damm, på kalkstensvägarna. Kommer det då ett fint regn så stillas dammbildningen.

Åke har åkt ner till vår strandbod för att röja upp lite runt den. Vi är inte ofta där, eller rättare sagt, vi är nästan aldrig där, men vi försöker ändå se till att det ska se hyfsat ut. När vi byggde den var barnen små och vi var ofta och badade vid Muldestranden och då var det roligt att ha boden till att förvara grejor i och kunna gå in och sätta sig där i lugn och ro och dricka kaffe. Nu är stranden så tillvuxen och geggig, så det är ingen som badar där längre.

Själv ska jag ta och sortera kläder och gå igenom sommargarderoben, man borde väl snart kunna börja använda sommarkläder? Shortsen har varit på ett par gånger när jag klippt gräsmattorna, annars har de fått vila. En ny bikini är införskaffad, men ännu inte använd. Var är sommarvärmen?

Nu (09.25) börjar det regna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.