I Visby på årets bokrea

Torsdagen den 28 februari 2008 5&#176 varmt, blåsigt.

Idag har jag varit i Visby nästan hela dagen. Jag åkte in med bussen 9.20 och kom hem 14.45. Anledningen var att jag ville gå en sväng ner i Botaniska trädgården och se hur långt våren kommit där och så lockade årets bokrea.

Jag började med att gå till Botaniska trädgården och det var så vackert där med massor av snödroppar, krokus och olika sorters hassel som blommade. Det var soligt, men blåsig, så det var ganska kallt om öronen.

Efter Botaniskan gick jag till Almedalen och där satt jag i solen på en bänk och mådde gott och tittade på alla änder, som simmade omkring i dammen. Så blev jag kaffesugen och då gick jag in på Biblioteket, som ligger alldeles intill och drack en kopp kaffe och smaskade i mig en chokladkaka med vispgrädde.

Sedan gick jag upp i stan och ni som bara har varit i Visby sommartid skulle nog inte känna igen er. Stan var totalt tom på folk. Inte förrän jag kom upp mot Öster blev det mer fart på folklivet. Jag var inne i en hel del av affärerna, men jag är ju en dålig shoppare, så några klädinköp blev det inte. Kläderna är ganska konstiga nu för tiden. Jag hörde några äldre damer som kommenterade modet och de sa att: “Förr när det fanns en massa snygga kläder att köpa, då hade man inga pengar, nu när man har råd finns det ingenting att köpa.” Men jag var ju faktiskt i Visby för att gå på bokrea och där blev det några inköp i alla fall. Jag köpte “Den ryske vännen” av Kajsa Ingemarsson, “Svinalängorna” av Susanna Alakoski och “Dödslängtan” av Björn Hellberg, så nu har jag läsning en tid framöver.

På tal om böcker, så satt jag och uppdaterade Bokhyllan igår. Titta gärna in där!

Naturligtvis hade jag kameran med i Visby idag och jag har lagt upp ett nytt album på MSN med bilder från Botaniska trädgården och Almedalen.

Här kommer några smakprov:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, TV o Video o Kultur, Utflykter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.