Ibland har man tur

Idag har jag varit på Kupan i Hemse och jobbat igen och det har varit en hel del kunder och massor av kläder och prylar att sortera. Det spelar tydligen ingen roll hur många loppisar och andrahandsbutiker det öppnar. Både prylarna och kunderna verkar räcka till och det är ju bra att saker och ting återanvänds. Vi kastar ändå alldeles för mycket.

Fröjel kyrka

När jag åkte hem körde jag över Bosarve och gick in på Fröjel kyrkogård. Det har ju blåst hemskt sedan jag var där sist och jag ville kolla att gravprydnaderna inte blåst bort. Visserligen förankrade jag dem med ståltråd, men man vet ju aldrig. Prydnaderna låg kvar, men en del av dekorationerna hade slitit sig och jag hittade en ros, ett löv och ett par kottar en bit från graven. Det var bara att sätta dem på plats igen. Jag ska ta med mig lite najtråd och fästa dem ordentligare nästa gång jag åker dit.

När jag gick där och letade fick jag se något blått bland löv och mossa i gräset! Vad är det där? Det var en knapp och den påminde mycket om knapparna i min blåa höstjacka, men inte hade jag väl tappat någon knapp? Jag tog den i alla fall med mig hem och har man sett – det saknades en i min jacka. Ibland har man tur!

Ljusen brann i lyktorna på många gravar, så då tände jag i mina också och sen åkte jag till Klinte kyrkogård och tände där med. Det var ju en väldigt lämplig dag att göra det, för det har nästan inte blåst någonting idag. Nu är det bara att hoppas att det får vara lugnt och fint väder i morgon också.

Jag önskar alla en lugn och skön Allhelgonahelg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allhelgonahelgen, Röda Korset och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

24 svar på Ibland har man tur

 1. GeddFish skriver:

  Jag önskar dig en bra helg. Det blir många tankar. Jag var till Minneslunden idag.
  Vilken tur du hittade din knapp, ibland känner man på sig.
  Kram, Gerd♥

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men det kan man då verkligen kalla för tur 🙂 Med tanke på blåsten och alla löven som döljer det mesta…så dyker din knapp upp..otroligt!
  Svårt att hålla snygtt på gravarna denna årstiden men det är som det är.
  Men du har ju så nära väg och kan hålla koll på allt.
  Go helg! Kram, Agneta

 3. Musikanta skriver:

  Underbart vacker gammal kyrka. Ska googla och se hur den ser ut inuti också. Gotland har ju massor av fina gamla kyrkor med vackra målningar. Jag har spelat i Mogata kyrka idag då vi hade öppet mellan klockan två och fem. (Spelade inte hela tiden förstås :-).

  Det serverades kaffe i kyrkan för dem som var på kyrkogården och tände sina ljus under den tiden. Det var många som tittade in och fikade och fick en trevlig pratstund dessutom. Det har blivit en fin tradition hos oss – Kent är kyrkvärd så han fick servera medan jag spelade på orgeln. I morgon har vi minnesgudstjänst i samma kyrka, Kent är kyrkvärd då också medan jag bara kan sitta och ta det lugnt.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön helg.

  • Ingrid skriver:

   Vår kyrka är väldigt vacker och det finns ju så många fina kyrkor här på ön. 92 medeltida kyrkor och jag har inte besökt mer än en bråkdel av dem.
   Lycka till med allt idag!
   Kram

 4. Anna skriver:

  Hej Ingrid!
  Nu har jag varit på Gotland och bott i en mycket fin bonde stuga i Göstavs, nära Fröjels kyrka.
  Vi stoppade vid kyrkan och tittade på trojaborgen, kastralen och var även inne i den mycket vackra kyrkan.Vid kyrkan fick vi sällskap av en väldigt trevlig katt.
  Ett annat stopp vi gjorde var vid Rannarve skeppssättning, det var en spännand och vacker plats mitt i skogen.
  Men det bästa av allt var stadsrundan med Gertrud Lyrung, helt obeskrivligt bra. Hon kunde verkligen konsten att få alla att lyssna intresserat i över 3 timmar.
  Jag hade läst om henne på din blogg och när jag såg hennes namn i en annons för stadsrundan så kände jag igen det.
  Det är en fantastisk ö du bor på Ingrid. Kram från Anna

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att ni hade en trevlig vistelse här på Gotland. Det gläder mig verkligen. Var ni vid Rannarve åkte ni förbi inte alls långt från där jag bor.
   Gertrud Lyrung är faktiskt bra även om hon kan bli lite långrandig ibland. Hon har så hemskt mycket att berätta .
   Kram till dig Anna och tack för att du hörde av dig och berättade att du varit här!

 5. Veronica skriver:

  Vad vacker Fröjel kyrka är, älskar att se olika kyrkor både utanpå och inuti, det skiljer så mycket i form och design. Det är svårt att hålla allting på plats när naturens vindar spelar ut, får hoppas att det håller sig lugnt framöver.
  Vilken överraskning att hitta en borttappad knapp utan att du visste om förlusten, ibland ska man ha tur, bra att du tog hem den för att se om det var din.

  Önskar dig en trevlig Allhelgonahelg
  Kram

 6. Helt otroligt att du hittade din knapp på kyrkogården trots att du inte visste om att du tappat den! 😆 Det kan helt klart löna sig ibland att ha lite mer ”udda” saker…..för det får man väl säga att din blå knapp var!? 😉
  Vi brukar tända en massa ljus utomhus allhelgona och det ska vi göra idag med, sen ska ju jag till Brännkyrka Kyrka i Stockholm på fredag och då passar jag på att med mig ljus till minneslunden där. Nästan alla mina släktingar är spridda där och jag har även en gammal – farföräldrarnas – grav att gå till.
  KRAM
  Susie

 7. Tove Olberg skriver:

  Den blåa knappen bland allt det andra som blåst omkring. Nu är det fint för stillsam helg på kyrkogården vid vackra kyrkan. Och du kan knäppa jackan med alla knappar.
  kram

 8. Znogge skriver:

  Men vilken otrolig tur med knappen! Tur att du tog den med dig hem. Snopet om en saknas…

  Ha en fin lördag!
  Kram

 9. Gunnel skriver:

  Det är inte ofta man har tur och hittar så små saker man tappar bort utomhus. Precis som du så tycker jag vi slänger alldeles för mycket bra grejer. Jag försöker så gott det går att återanvända det jag har. Förvånansvärt ofta så går det alldeles utmärkt att tillverka nya saker av ”skräpet”. Ha en fin Halloweenhelg.

 10. Eleonora skriver:

  Det var verkligen mening i att du skulle besöka graven och att du hittade den knapp som du inte visste om att du hade tappat!

  Så fint att du jobbar med loppis genom kyrkan. Det är förunderligt (som du säger) att så många söker sig dit, när det i alla fall finns rätt gott om second-hand affärer.

  Ha det gott i helgen min fina vän och kramar

  • Ingrid skriver:

   Det är inte genom kyrkan, utan det är Röda Korset som driver Kuporna och det finns massor av dem över hela landet. Men syftet är gott vem som än är huvudman.
   Kram

 11. Lambergsfrua skriver:

  Ja där hade du verkligen tur Ingrid!
  Trevlig fortsättning på helgen.
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 12. Där i Kupan känner du att du gör något nyttigt, tror jag.
  Och så bra med återvinning av alla det slag.
  Söndagskram!

Kommentarer inaktiverade.