Ibland måste man stå ut….

…med reklamen i TV4. Igår kväll började den nya danska serien Dicte och den var verkligen lovande. Danskarna är suveräna på att göra bra spänningsserier och Mordkommissionen, Brottet, Bron, Anna Phil och Livvakterna är några av dem.

Dicte spelas av Iben Hjejle (på bilden) och en av hennes medspelare är Lars Brygmann, som är känd från bland annat Mordkommissionen. I vinter har jag sett honom i en annan dansk serie som gått i SVT1, Lykke, där han visade att han även har en komisk ådra. I Dicte spelar Lars Brygmann den tuffe polisen Wagner, som ska lösa mordet på en kvinna, som mördas i början av serien och Iben Hjejle spelar journalisten Dicte, som skriver om fallet.

Det hände mycket i första avsnittet och jag ser verkligen fram mot nästa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV, Tyckt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Ibland måste man stå ut….

 1. Pia skriver:

  Ja visst var den bra Men jag håller med om reklamen Så störigt

 2. Rigmor skriver:

  Jag har svårt att förstå det där med reklamen, att den ska finansiera så mycket…tycker den mest är ett irriterande och störande moment, kan inte förstå att det kan sälja…men det är säkert uträknat det också. För övrigt är jag dålig på att följa serier, beror väl att det är många kvällar på jobbet och man ofta tappar sammanhanget då. Men danskar är duktiga, och engelsmännen…fast på olika sätt.
  Jublade för tidigt i morse, flera plusgrader och solen var på väg…nu, när man ska snart åka till jobbet kryper det ned mot nollan, och börjar snöa…suck.
  Ha en bra fortsättning på dagen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Även om man inte gillar reklamen, påverkas man nog i alla fall. Någonstans dyker de där varumärkena upp när man ska göra ett inköp av något slag. 😉
   Hoppas att det inte blir alltför halt när du ska ta dig till och från jobbet!
   Kram

 3. Det går väl ann med reklamen i dom ”fria” kanalerna, men jag blir ännu mer sur på SVT som har reklam för företag som sponsrat olika program. Vadå!? Räcker inte våra licenspengar till åt dom, så är det dags att banta företaget!! 😈
  Men annars håller jag med, jag brukar ”fuska” och spela in programmen – på så sätt så kan man spola när det är reklam. Ett bra tips! 😉
  Sen håller jag också med, serien började bra så den ska jag följa! 😆

 4. snawitz skriver:

  Nu måste jag vara lite otrevlig.
  Om man tittar på reklam-TV, varför säger man då att man störs av reklamen?
  Jag vet att dessa reklamkanaler ofta har bättre program än SVT, men…

  Grått,trist och +3 i Stockholm idag. Och plogbilen far runt fast det nästan är barmark. Bäddat för snorhalka imorgon alltså

  mvh

  • Ingrid skriver:

   Jag skulle önska att plogbilen ville ta ett tag här också och köra bort alla snövallar i vägarna. Vi har ju osaltade vägar på Gotland, så det blir mycket fastkörd snö, som nu börjar töa upp. Ibland är det som att köra på ett tvättbräde. 🙁

 5. Znogge skriver:

  Ja, danskarna är duktiga på sina serier så ibland får man offra sig.

  Kram

 6. Gerd skriver:

  Reklam är alltid fruktansvärt störande!
  Nu har jag ju bokat upp mig på en massa måndagkvällar och onsdagkvällar och ibland även torsdagkvällar! Det blir TV:n lidande av. Igår kväll när jag kom hem var jag så trött, så jag orkade inte ens sätta på TV:n…
  Kram♥

 7. Kraka skriver:

  Hoppas den finns på play. Jag gilla också de danska krimserierna.
  Reklamen brukar jag använda som möjlighet att resa på mig en stund, som ni vet är stillasittande inte så nyttigt men det räcker med att ställa sig upp en gång varje timme så minskas de negativa effekterna. Ställer man sig upp oftare är det bara en fördel.

 8. Gunnel skriver:

  De danska serierna är i regel mycket bra, så jag tänker följa även denna. Håller med om att reklamen är jobbig. Men man hinner ju sätta på kaffe eller nåt annat viktigt under tiden. Kram

 9. Hejsan Ingrid !

  Så den var bra. Samma med Molanders, såg inget av dom.
  Jobbigt med dessa serier som går i flera veckor, hinner ju glömma
  vad det handlade om.Tills nästa vecka. Jag vill se varje dag. Som
  mina serier ”Våra bästa År” Kl.9.20.och Hem till gården.11.35.
  Efter Kl.13.00 kan jag hinna med allt jag ska göra ändå. Fast det finns tid
  mellan programmen för städ eller annat.(äta t.ex)

  Nu är det tö och slirigt ute.
  Kan ju komma mera snö,men helt säkert är det inte.

  Hoppas Du mår bra.Några Semlor har jag inte sett att Netto har.
  Tänkte jag skulle testa en med varm mjölk.

  kram Majsan

 10. Madde skriver:

  Min danska favoritserie är ”Borgen”, maktspel i maktens korridorer, MYCKET bra, tätt följd av ”Lykke”.
  Nu ser jag en annan favorit Leif GW och ”Veckans brott” 😉
  Ha en bra kväll, kram Madde

 11. elisabet skriver:

  Såg inte första avsnittet men skall göra det i morgon på ”paddan” och då slipper man reklamen 🙂

 12. Kerstin skriver:

  Vi irriterar oss också över alla dessa reklamavbrott och jag håller inte med den som tyckte att vi tittar gratis på reklamfinansierade program. Vi betalar en ordentlig slant varje månad för ”Stora paketet”, så gratis är det verkligen inte. Ett avbrott i en film kan räcka, fyra-fem är alldeles för mycket. Men nu ska jag inte gnälla mer. Man kan lösa korsord eller sticka i pauserna och i går tittade vi på Maestro i SVT1 utan avbrott.
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Jag brukar använda reklampauserna till att resa mig och gå och kolla på datorn i pauserna. Jag tittar alltid på SVT1 o 2 i första hand, men ibland är det ju annat man vill se. Dicte t ex 😉

 13. Kicki skriver:

  Jag bandade den, för jag tittade på nåt annat. Men då är det bra att kunna spola över reklamen lite snabbt. Än har jag inte sett den, kanske blir det idag.
  Kram/Kicki

 14. Suss skriver:

  Oooops, det missade jag totalt igår. Kärestan var här och vi höll på med en massa praktiskt som behövdes, så TV.n blev bortglömd. Får kolla om det går i repris, eller så kanske det ger mig knuffen att äntligen ta itu med min dator som är mutist efter flytten. Kram!

 15. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Jag började titta på Dicte, men så zappade jag i pauserna lite hit o dit för det var ju fler serier och lite annat som var tilltalande. Får väl se hur det blir nästa gång, för det är ju många avsnitt och den ska hålla hela vägen fram.

  Håller inte alls med om att programmen på reklamkanalerna oftast är bättre, som någon skriver här, än i SVT. Smaken är ju delad. Men visst är det reklam även i SVT men då kallas det för ”sponsrat” och är oftast idrott som håller på en hel dag.

  Reklamen är psykologi på hög nivå, så den finns i vårt undermedvetna när vi ska handla, så vi ”går på den” utan att ens vara medvetna om det.
  Klart att man störs av reklamavbrotten då reklamfilmerna är urusla! Ger mig inget alls utom då ”Byte i bregottfabriken” 😉

  Såg en fransk thriller på SVT nyligen och den var superlåååång och då saknade jag reklampauserna för då blir det toabesök och lite annat, som en promenad runt lägenheten, hämta kaffe t.ex. Finns allt något att göra så man får röra på sig lite.

  Vidhåller dock att TV-avgiften mycket väl kan tas ut på annat sätt och nu då datorerna ger tillgång till TV-program så vore det ju bra om även de som tittar där var med och betalade !

  Hörde senast i går på radion att något ska göras p.g.a. just Internet och TV där och hoppas dom kommer till skott någon gång….hjälper ju inte att älta detta i åratal.

  Blir mer rättvist och ligger i tiden att SVT finansieras på annat sätt och så slipper man detta eviga tjafs om kontroller.

  Så vill vi ha pensionärsrabatt på Internetavgiften som är ockerhög och en liten s.k. fattigpension räcker inte till. Alltmer läggs över på nätet fr. både kommunen, staten, apotek och VC m.m. så det kan bi svårt att klara sig utan dator. Finns ju över 1 milj. hushåll i vårt land som inte har tillgång till varken PC eller Internet för det är dyra prylar att köpa.
  Visst är det även tufft för unga som studerar men utgår fr. att de flesta av dom har tillgång till datorer i skolan liksom många har på jobbet.

  Men sedär, nu har jag önskat klart för denna gång…önska är ju gratis 🙂

  Varm kram, Agneta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *