ICA ser dig! – Kronan försvagas – Tryggves begravning

Fredagen den 17 oktober 2008 | 17:00 | 9 grader | 0,94%

ICA ser dig om du handlar med deras kort! Alla är tydligen inte så förtjusta som jag över ICA´s nya sätt att hantera kunduppgifter. I dagens DN går Svenska Konsumenter till storms och förfasar sig över detta. En av protesterna går ut på att man anser att ICA borde ha erbjudit tjänsten och lagt ut den bara på de kunder som verkligen vill ha riktade rabatter. I stället måste nu de, som inte vill vara med, avsäga sig det eller sluta använda sitt ICA-kort. Det kan jag i och för sig hålla med om. Man ska aldrig behöva ta kontakt med ett företag för att avsäga sig en sak som man inte beställt. En annan av protesterna går ut på att alla kanske inte vill att ens partner ska veta vad man köper? En märklig motivering tycker jag.

Att handeln, genom att vi använder kundkort, har koll på vilka varor vi köper, kan väl inte vara någon större överraskning och tycker man inte om det, så får man väl sluta använda de här kundkorten. Den lilla bonuscheck, som man får då och då, spelar ingen större roll i hushållsbudgeten och är säkert bara till för att locka oss att registrera vad vi handlar. Om man nu anser att vi måste lockas till inköp genom rabattkuponger tycker jag att de här riktade rabatterna är jättebra!
Det här är dock mindre bra. Igår handlades alltså euron i, som högst, 10:20! Det blir väldigt dyrt för alla som ska handla från utlandet och det kommer att bli väldigt dyrt att åka utomlands om det ska hålla på så här! I gengäld så kan ju Sverige se fram emot ökande turism från utlandet. Jag var lite hoppfull här i början på veckan, när börserna rusade hej vilt och började lägga in glada gröna uppåtpilar i datumraden, men de fick jag snabbt byta ut mot röda nedåtpilar. Så, som du ser så kan jag inte låta bli att vara nyfiken på utvecklingen. Och efter att börskurserna åkt berg- och dalbana under fredagen, blev det en grön pil till slut.I dag har det varit ett väldigt omväxlande väder. Ena stunden så har solen lyst och nästa stund har regnet vräkt ner. Totalt har vi sedan igår kväll fått nästan 10 mm. Vi var lite oroliga för hur det skulle bli i eftermiddag när vi skulle på begravning. När vi åkte hemifrån regnade det kraftigt, men när begravningsakten i kyrkan var över och vi gick ut till graven sken solen lite svagt.

Det var en fin och stämningsfull begravning med vacker sång och musik och en trevlig minnesstund efteråt i församlingshemmet. Det var väl inte så väldigt många som följde Tryggve på hans sista resa, men de som var med kände nog varmt för honom. Det är underligt och det har alltid förvånat mig, att de här minnesstunderna efter en begravning i regel är så lättsamma och trevliga. Men det är väl så att själva begravningsakten är en stund av anspänning, det är i regel kallt, eller man blir åtminstone riktigt frusen och när man sedan kommer inomhus släpper spänningen. I dag var det dessutom två små barn, som sprang runt borden och busade.

Nu är vi hemma igen, mätta och belåtna och någon middag ikväll blir det inte tal om. Möjligen en liten sallad och ett glas rödvin. Ha en riktigt trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tråkiga händelser, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.