Idag är det locket på

14&#176 Idag har det varit riktigt mulet hela dagen och regnet har hängt i luften. Det är som om det ligger ett lock över vår ö och skymmer solen. Inatt kom det en 4-5 mm regn, men under dagen har det varit mest uppehållsväder.
Igår däremot blev det en riktigt fin eftermiddag och vi höll på i trädgården och satt ute och solade en stund. Efter middagen på kvällen åkte Åke ner till Klinte för att se på fotboll och då tog jag mig en promenad. Det var underbart varmt och skönt och fågelsången var otroligt vacker. Koltrastar och näktergalar tävlade om att överrösta varandra och jag tycker nog att koltrastarna vann. De är otroligt skickliga sångare.
Idag har jag hållit på med fredagsstädning och Åke är och röjer i täppan. Jag ser hans oranga skogsjacka skymta mellan träden långt nere mot hagen. Förutom städning har jag suttit vid datorn en del. Jag håller på och för över den gamla dagbokens inlägg månadsvis till den här bloggen och det är ett pyssel, så det tar lite tid, men jag känner att jag vill ha allt samlat på ett ställe. Det som låg på blogspot.com var det inga problem att importera som tur var.
Imorgon ska jag till Hemse och jobba för Röda Korset på Kupan. Röda Korset ja, det är fasligt hur illa de har råkat ut nu med den där toppchefen som svindlat till sig en massa pengar. Det lär inte bli lätt för de tappra insamlarna som står med sina bössor att få in några pengar nu. Många har ju varit skeptiska förut och frågat sig om pengarna kommer fram och hur mycket av det de ger som går till administration. När man då läser sånt här, så är det klart att då är man övertygad om att det inte är någon idé att skänka några pengar alls. Men visst är det så att oärligt folk finns överallt, även i en organisation som Röda Korset. Det finns alltid skrupelfria människor som tar för sig så fort tillfälle ges.
Ha en riktigt trevlig fredagskväll och en fin helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt o Tänkt, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

0 kommentarer till Idag är det locket på

 1. Henry skriver:

  Hej!
  Tråkigt med människor som inte kan skilja på mitt och ditt!
  Men girighetens ansikte dyker upp överallt!
  Ha en skön kväll!
  Hälsa Åke!
  Kram!

 2. Lena Birgitta skriver:

  Verkligen tråkigt när folk ger pengar till välgörenhet och så missbrukas det också men tyvärr har det ju hänt förr, blir lika upprörd varje gång det händer, skamligt är bara förnamnet!
  Önskar dig en skön helg! Kram från Lena

 3. Hej vännen min!
  Kikar in för att önska er en riktigt fin helg!
  Kram Bettan

 4. Agneta skriver:

  Det är inte första gången sådant händer och säkert inte sista heller. Jag blir fly förbannad när människor skor sig på andra i allmänhet och i synnerhet när det gäller hjälpverksamhet. Då är måttet rågat! Man drar sitt strå till stacken, trots pengabrist. Men mer ska mer ha, som vanligt.
  Hoppas att ”fotfolket” inte ger upp, men det är klart att detta sätter sina spår.
  Kram, Agneta

 5. Znogge skriver:

  Här har solen äntligen tittat fram efter att det regnat i ett dygn! Inte en dag för tidigt även om det fortfarande är på tok för kallt…

 6. Sylvia skriver:

  Tänk att en människa kan falla så lågt och sko sig på pengar som ska gå till välgörenhet. Undra på att man börjar dra öronen åt sig och tvivla på om pengarna verkligen kommer till rätt ställe. Man får hoppas att personen ifråga får sitt straff med råge.
  Önskar dig en Trevlig helg.
  Kram Sylvia.

 7. Elisabeth skriver:

  En orange skogsjacka som skymtar fram mellan träden… ja, det är väl lycka om något! Liksom vacker fågelsång en gråmulen dag…
  Varm varm kram… i ”höstrusket”!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *