Idag blev det Djupvik

Det var varmt som bara den redan i morse och jag bestämde mig för att jag skulle åka till någon strand idag och det blev efter moget övervägande Djupvik. Det blåste väldigt när jag kom dit och det drog några stora moln för solen, så jag gick en promenad i väntan på att det skulle klarna upp.

Lilla Karlsö ligger så nära Djupvik, så man tycker att man nästan skulle kunna simma dit ut, men det är längre än man tror. Mina 200 m bröstsim räcker absolut inte.

Vid kajen ligger kuttern Eva (jag tror att den båttypen kallas för kutter) och med den körde man turister till Lillön under många år. Nu är både skepparen och Eva pensionerade och får ägna sig åt fiske i stället.

Molnen kom och gick och när solen var framme var det väldigt varmt och jag hade flera gånger funderingar på att ta mig ett svalkande bad, men så gick solen i moln och då försvann badlusten. Det blåste som bara den i vindbyarna och en stor grön krokodil gick till anfall mot mig två gånger. Den ena gången flög den precis över huvudet på mig och hamnade långt upp i gräset och den andra gången dunsade den rakt in i min brassestol.

Det är trevligt att sitta vid stranden och se på båtar som kommer och går, folk som badar, barn som leker och skrattar och höra på vågornas brus, rasslet från stenarna i strandkanten och skriet från en och annan mås eller tärna. Jag saknade absolut inte dagens sommarpratare!

När jag kom hem hade jag precis hunnit tvätta bort sanden mellan tårna när dörrklockan plingade. Det var en bekant som kom på besök. Hon stannade och drack kaffe och sedan satt vi och pratade ett bra tag.

Nu har jag varit ute och slangvattnat lite ordentligt. Man måste ju passa på för från och med 26 juli råder det bevattningsförbud på hela Gotland för dem som använder sig av kommunalt vatten. Förbudet gäller trädgårdsbevattning och biltvätt med slang och att fylla poolen. Sen får man släpa vatten i kannor till rabatterna i stället, för man kan ju inte låta allting torka upp och dö redan i juli månad….

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter, Väder. Bokmärk permalänken.

20 svar på Idag blev det Djupvik

 1. Marlise skriver:

  Ich verfolge deinen Blog gerne.
  Immer schöne Fotos von Gotland.
  Der Sommer ist in diesem Jahr heiß
  in Schweden mehr
  als hier bei uns….
  aber am Meer läßt es sich bestimmt gut aushalten.

  Jag följer din blogg med glädje.
  Fler vackra bilder av Gotland.
  Sommaren är hett i år
  i Sverige mer
  än här hos oss ….
  men till sjöss kan bestämmas uthärda väl.

 2. Znogge skriver:

  Själv badade jag fyra gånger i dag vilket är rekord på hemmaplan denna sommar. 23 grader i vattnet och härligt kristallklart. Så värmen på det och jag tvekade inte.

  När det gäller avstånd på vattnet så tror man oftast att det är betydligt kortare än vad det är. Lätt att överskatta sin förmåga.

  Trevlig kväll i värmen 😀

  • Ingrid skriver:

   Så härligt det måste vara när vattnet är så fint. Här är det ganska fullt av sjögräs och alger, men inga giftalger ännu vad jag kunde se i alla fall.
   Kram

 3. Laila Östergren skriver:

  Vad du är duktig som kom i väg till stranden idag. Jag har funderat men det har inte blivit av. Idag åkte jag med Björn till brorsan och målade bräder men i morgon stannar jag hemma så kanske kommer jag iväg. Vi får väl se.
  Kram

 4. Suss skriver:

  Du fick en skön dag vid stranden ändå, även om du inte badade. Det är alltid njutbart att sitta vid vatten – oavsett vilken typ – och titta. Vi har Hjälmaren väldigt nära, där varken det blåser eller är särskilt kallt, så vi badar ofta. Hoppas du kan hoppa i nästa gång. KRAM!

 5. Berättelsen om den gröna krokodilen var bäst 😆

 6. Rigmor skriver:

  Det är inte utan att man längtar tillbaka till Gotland…Här är det då inga moln som skymmer solen, och över +30 i skuggan har vi haft idag, så med andra ord blir det inte mycket gjort, varken ute eller inne. Men inte visste jag att det fanns krokodiler på Gotland, det mesta jag såg var nog kaniner…
  Ha en riktigt skön fortsättning på sommaren!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Vi har haft runt 30 vi också, men vid stranden fläktade det skönt.
   Jaså minsann, du visste inte att det finns krokodiler i de gotländska farvattnen!
   Kram

 7. Vonna skriver:

  Vad du är duktig på att hitta på aktiviteter

 8. Vonna skriver:

  Nu har jag gjort bort mig igen

 9. Beppan skriver:

  Låter härligt med strandbesök! Mer än vad jag åstadkommit.
  Har ännu inte pallrat mig iväg till någon strand –
  eller badat här hemma i Sverige detta år. Trots en fantastisk
  värmebölja. Men så slipper jag ju anfall av krokodiler också förstås…
  Har ni bevattningsförbud varje år från 26 juli – oavsett väder?
  Här i Boden uppmanas vi vara sparsamma med vattnet nu. Kan bli brist
  på den varan. Gräsmattorna är bruna redan, men blommorna försöker vi
  bjuda på lite väta så att dom står sig några veckor till.

  • Ingrid skriver:

   Bevattningsförbud blir det bara när det är torrt väder och grundvattennivån sjunker för mycket. Vi är ju väldigt många på Gotland på sommaren dessutom.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.