Idag blev det stranden

Det kändes lite tungt i morse och jag satt på min uteplats och funderade på ditten och datten, men så tog jag mig samman, gick jag in och tog på mig bikinin, smorde in mig ordentligt med solkräm och plockade i ordning lite lunch i en korg och så tog fram min brassestol ur förrådet och gav jag mig iväg till Djupvik.


Det var så fint nere vid stranden på förmiddagen och Karlsöarna syntes så klart.

Det var ganska varmt, men vinden svalkade behagligt.
Att det inte var så många som badade är..

…ganska förklarligt. Jag nöjde mig med att blöta ner fötterna.

Dags för lunch!

Efter lunchen satte jag mig tillrätta i brassestolen för att lyssna på Martha Ehlin, dagens sommarvärd. Det var en stark och tankeväckande historia hon berättade om sin svåra cancer och om de transplantationer hon har fått gå igenom för att kunna överleva. Martha var bara 30 år när hon drabbades av cancer i bukspottkörteln.

Hennes berättelse röner verkligen till eftertanke och jag känner att jag har mycket att vara tacksam över.

Nu har jag varit hemma ett tag, duschat och tvättat håret och druckit eftermiddagskaffe och lite senare i eftermiddag ska jag gå och klippa mig.

Lite ensamt känns det ibland, men då får man väl tänka på att:

Bättre ensam än i dåligt sällskap.

Trevlig onsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram, Tänkt, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Idag blev det stranden

 1. Znogge skriver:

  Mycket kloka ord att ha i åtanke… Här blev det ingen stund i brassestolen. För mycket att förbereda så det får bli en kväll på terrassen i stället…

  Hoppas att frisyren blev till belåtenhet 😀

 2. Nej sola är inte något jag ägnar mig åt precis! Jag är dessutom faktiskt rätt påklädd när jag jobbar i trädgården – så i baddräkt ser jag väldigt konstig ut. Kritvita ben ovanför smalbenen, ljusa armar ovanför armbågarna och så jättebrun på nacken (står alltid med raka ben och ändan uppåt och rensar) och bakre delen av fötterna (har alltid träskor på mig)!! *fniss*
  Och får jag inte doppa mig så blir det inget strandbesök för mig inte. Helst ska det bara badas och omedelbart torkas och sen åka till nästa ställe.

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar ju att sola och tycker att det är trist att man nästan ska ha dåligt samvete när man gör det. Bada tycker jag om, när vattnet är rent och fint. Jag ser fram mot min semestervecka på Mallorca, då blir det poolen varje dag….

 3. Göran skriver:

  Jag skulle gärna ligga på en sandstrand och gassa i solen, men jag har ju ingen.

 4. Jag har tänkt på det där, att man måste ta sig i kragen den dag man kanske blir ensam. Man kan väl inte vänta på att andra ska ordna saker för en, att prinsen ska ringa på dörren… men samtidigt får man ju nog känna sig ensam, ledsen, modstulen och fundersam också. Alla känslor hör livet till.
  Det är SÅ fint där du bor, så öppna landskap. Var det alger i vattnet eller ”bara” nåt sjögräs?
  Kramar till dig!

 5. Kicki skriver:

  Jag förstår att du emellanåt drabbas av tankar både hit och dit, konstigt vore det annars.
  Men jag tycker du är fantastisk som tar dig för så mycket och är så aktiv.
  Jag undrar om jag inte mest skulle sitta på ändan om jag vore ensam.
  Jag klippte mig förra veckan, men inte nöjd den här gången. Hon tog för lite uppe på huvudet 😥
  Kram/Kicki

 6. Gerd skriver:

  Ja, jag känner igen det där med ensamheten. Den har jag bloggat mycket om. Faktum är att denna min resa gjorde mig gott, så nu är det fullt ös här hemma och jag tänker inte så djupt.
  Dock hittade jag en kommentar från dig, som hamnat i skräpfiltret, fattar inte varför. Läste den i mailen tidigare och sen glömmer man.
  Du är väldigt duktig på att ta dig för saker, det är helt rätt.
  Stor varm kram! Gerd ♥

 7. Skogsnuvan skriver:

  Nog förstår jag att det ibland kommer över dig saknaden efter gullgubben. Ni som levt så länge tillsammans. Det måste bli ett stort hål efter honom och det går fram och tillbaka med sådant och ibland är det värre. Jag kan känna den känslan ibland på vintern men nu är det full rusch här och det kommer och går folk hela tiden,

  • Ingrid skriver:

   Hur går det med katten du ska skaffa så att du får en sängkamrat till vintern?
   Eva fick ju tag i en så söt och trevlig katt. Det är inte mycket att gulla med, men hon har funnit sig väldigt väl tillrätta.
   Kram

 8. Kerstin skriver:

  Ensam kan man känna sig även med huset fullt men jag förstår att du saknar din livskamrat. Bra att göra som du gör, packa en korg och gå till stranden. Ingenting blir bättre av att sitta och göra ingenting. Kram till dig /Kerstin

 9. Suss skriver:

  Vattnet är inte så varmt vid havet alla gånger, förstår att du bara badade fötterna. Vi har just kommit från Västkusten och badkorgen är oanvänd. Dels hade vi mycket annat för oss, men vi var även nere vid vattnet och kanske var det fel sorts strand, för inte lockade det oss att gå i. Vi får väl ta ett kvällsdopp här i Hjälmaren istället.
  Ingrid, du kanske inte vill binda dig vid något djur, men nog är det ett stort sällskap med katten, tycker jag. Hon är så tillgiven och trevlig och kommer gärna in med bidrag till mathållningen…. haha! Nu senast fick vi en ödla, den fick behålla livet, jag tackade katten, men bar ut ödlan igen. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Katter är jättetrevliga, men jag känner att jag inte ska skaffa någon. Det var för himla smärtsamt när jag var tvungen att göra mig av med Grållen och Svarten. Det vill jag inte vara med om en gång till.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *