Idag blir det solsken – Kallelse till mammografi

Jag sitter här i vardagsrummet med telefonen i högsta beredskap och ringer med några minuters mellanrum upp mammografiavdelningen på Visby lasarett, för jag fick en kallelse från dem i fredags och de tycker att jag ska komma in för hälsokontroll. Tiden passar mig dock väldigt dålig – 08.05 – vill de att jag ska komma och det är lite för tidigt och dessutom ska jag till Visby både dagen före och dagen efter, så då skulle jag ju vilja göra den där kontrollen en av de dagarna. Det verkar dock som om det är fler än jag som försöker komma i kontakt med dem, för nu har jag försökt komma fram i nästen en timme och det är bara upptaget.

Ute är det blåsigt, men solen börjar skina nu och det blir så ljust och fint. Få se om man kan våga sig på en promenad senare idag. Landsvägen är ganska ren från snö efter allt regnande och mildväder i helgen.

Fasantupparna kommer på besök varje dag. Den här bilden tog jag av dem nu på morgonen när vi satt och åt frukost. De kommer så sakta smygande så fort det börjar ljusna och de ser så roliga ut där de kommer på rad längs gången för att ta sig fram till matstället. Grållen är väldigt intresserad av dem, men jag har inte sett att han attackerar dem i alla fall.

Söndagen blev lugn och vilsam. Jag hade bjudit hit Carina och Bosse på kroppkakor och det är ju så snabbt och enkelt att göra när allt är förberett. Jag skar köttet och stekte det redan i lördags och kokade och pressade potatisen då också. Till fyllningen använde jag den sista resten av skinkan och så massor av stekt lök och en bit falukorv. Kroppkakorna blev goda och alla mätta och glada och idag äter vi de som blev kvar uppstekta och det är nästan ännu godare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Matprat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Idag blir det solsken – Kallelse till mammografi

 1. Sofia skriver:

  Hej och god fortsättning! (Och tack för mailet!)

  Går det inte att maila till mammografiavdelningen då? Eller prata in på någon telefonsvarare? Dumt när de är så där onåbara.

  Härligt att fasanerna får sig en riktig ”hotellfrukost”, det behövs i den stränga vintern. (Som månne börjar smälta bort nu?)

  Kroppkakor… MUMS! Jag ska försöka mig på att göra såna själv någon gång… hittills har jag varit bortskämd med mammas goda. Hon har oxå både kött och korv och lök i sina. Hemma serveras de med vit sås och lingonsylt. Hur äter ni era?

  KRAM Sofia

  • Ingrid skriver:

   Jag fick tag i dem efter en timmes ringande och det var inga problem alls att få byta tid till den dag jag önskade.

   Vi äter kroppkakorna med smält smör, vit sås med lite av köttfyllningen i och så lingonsylt förstås.

   Kramar till er!

 2. Znogge skriver:

  Hoppas du får tag på dem för nog vore det smidigare att kunna samordna besöken!

  Kram

 3. Åsa! skriver:

  Kroppkakor, så lyxigt!

 4. Eleonora skriver:

  Vilka underbara fasantuppar!

  Kroppkakor som är så gott, men som jag dessvärre aldrig lagar numera. Är man 1 pers så är den rätten inte precis vad man lägger ner tid på. Lyckliga dina gäster som fick smaka.

  Hoppas du hittar en ny och bättre tid till mam. för det är så viktigt att göra. Jag blir inte kallad längre (är för gammal) men jag går i alla fall vartannat är och kollar.

  Här har det smält ner en hel del och min balkong är numera snöfri. Men halt är det, så det gäller att gå försiktigt. Kram till dig min vän.

 5. Janne skriver:

  Hej! Var rädd o Fasanerna det är fina fåglar. Här oppe är det många Fasaner vid ett ställe som heter Virå men där vi bor är det tomt. Ha en fin dag !

 6. Kicki skriver:

  Blir du fortfarande kallad till mammografi? Jag tror inte jag blir det. Sista gången var jag 64 eller 65.
  Kroppkakor är Berras absoluta favorit. Han äter 9 st (om han får, men jag brukar stoppa honom vis 7). Vit sås har jag aldrig hört att man kan äta till. Vi har bara smält smör (eller snarare en smörklick). Jag har faktiskt köpt fläsk idag för att göra kroppkakor i morgon eller dan efter. Tack för tipset att ta i sista snutten skinka, men korv i? Nä. Rimmat fläsk och lök och kryddpeppar. Det är nog en rätt som kan se rätt olika ut beroende på var i landet man bor.
  Idag har det blåst ”småjävlar”, trots nollgradigt var det riktigt kallt på promenaden. Massor av småkvistar från björkarna hade blåst över vägarna överallt.
  Kram

 7. skogsnuvan skriver:

  Enkelt att göra kroppkakor? Det ska vara du till att säga så. Jag har aldrig gjort kroppkakor i hela mitt liv för jag tycker det verkar så svårt. Gott är det och dina är säkert alldeles hemskt goda.

 8. Hejsan Ingrid !

  Säger som Kicki jag kommer nog inte att bli kallad något mer. Det slutade vid 65 år, så får det växa upp knölar både här och där och de får man söka bot på själv.Jag har varit på Karolinska för att kolla upp en ”knöl” strax ovanför bröstet, men den var normal skrev de.Det blev ju inte jag klokare på.Vad är det som är normalt då ?
  Knölen finns kvar.

  Smaskig mat Du skriver om och ikväll blir det mera mat i Halv 8 hos mig, som börjar ikväll.Snart alltså.

  Kram Mi

  • Ingrid skriver:

   Här på Gotland får vi vara med till 75 år och det är man ju tacksam för, för då blir det i alla fall av att man kollar.

   ”Halv 8 hos mig” glömde jag alldeles bort igår, synd att jag inte kolla datorn för då hade jag sett din kommentar och blivit påmind 😉

 9. Suss skriver:

  Dessa telefontider och köer kan göra en tokig. Nu har jag som tur är fått en telefon av sonen, med högtalarfunktion, så jag kan lägga ifrån mig den och ändå ha koll.
  Kroppkakor har jag inte ätit på den dag jag minns. Oj, vad gott det lät. Helst vill jag ha öländska, visst är det de som har rå potatis också? Annars är jag mest van vid pitepalt, det är också väldigt gott!
  Mycket matprat blev det, ha det bra! Kram!

 10. Skatan skriver:

  Det känns verkligen enerverande att sitta och vänta i en hel timme i telefonen. Man har ju nästan alltid något bättre att göra.

  Men vad bra att du fick byta tiden i alla fall … jag såg det i ett kommentarsvar här ovan att det gick bra.

  Det är ju dumt att behöva åka in till VIsby som en skottspole … tre dar i rad.

  Kram!

 11. Janne skriver:

  Tittar i i Stenstugu. Ingrid ibland så kommer jag inte in på din blog men det beror väl antagligen på ledningarna och all snö. Ha en fin Tisdag nu du och Åke !

  • Ingrid skriver:

   Jag har min blogg på egen domän hos One.com och de har haft en hel del serverproblem de sista dagarna. Ibland har jag inte kommit in själv heller.

   Ha de gott!

Kommentarer inaktiverade.