Idag blir han 20 år

1994 var det en varm sommar inte bara här, utan också på Sicilien och den 9 augusti åkte jag dit för hjälpa Eva, som skulle föda sitt andra barn. Hon skulle göra ett planerat kejsarsnitt och det skulle ske den 12 augusti på ett vanligt sjukhus och då förväntades det att någon släkting kunde var med och hjälpa till att ta hand om barnet.

Det var ingen dålig packning som skulle med till sjukhuset på morgonen den 12 augusti när det var dags, till och med en badbalja att bada det lilla barnet i. Jag bodde på sjukhuset några dygn och eftersom jag var svenska ordnades det så att Claudio fick ta med en solstol, som jag fick sova i på natten. De andra ”medhjälparna” satt på en vanlig stol och sov. Min solstol fick vi smuggla in i ett förråd på dagen, så att läkarna inte skulle se den vid ronden. Jag fick också en portion mat när Eva fick sin, de andra fick ordna sin mat själva, så jag var onekligen favoriserad.

Allting gick bra och jag var den förste som klädde på det där lilla knytet, som bytte på honom, som matade honom tills Eva fick igång amningen och som badade honom för första gången. När Eva efter ett par dagar kom på benen igen och orkade ta hand om honom själv kunde jag lämna sjukhuset och åka hem till lägenheten.

Det var verkligen en chock att komma från den svala sjukhusmiljön till en lägenhet utan luftkonditionering, där det var över trettio grader varmt, men man vänjer sig och vande sig gjorde också den lille Edoardo, som det första dygnet låg där i sin fina säng röd som en kräfta och bara sov och sov.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi. Bokmärk permalänken.

26 svar på Idag blir han 20 år

 1. Kicki skriver:

  Jösses! Hur hade dom gjort om ingen anhörig fanns som kunde ställa upp?
  Jag hoppas och förmodar att det varit annorlunda om snittet skett på BB.
  Kram/Kicki

 2. Znogge skriver:

  Grattis till familjens 20-åring! Det var lite annorlunda att behöva ha en person med sig som tog hand om den nyfödde! Men något säger mig att han var i goda händer 😀

  Kram

 3. En vacker bild av ett vackert barn i en så förtjusande säng, det måste ha varit svårt att resa därifrån.

 4. Louise skriver:

  Äsch! Jag ger upp … 🙂
  Jag har måste fråga dig vem Eva är? Ni är släkt står det, men jag förstår inte hur? Jag har sökt på Eva i bloggen, och jag har letat i övrig vidliggande information … Men du har så oerhört mycket att titta igenom att jag ger mig och erkänner att jag inte vet vem Eva är … 🙁
  Din dotter?

  Men letandet gjorde att jag hittade mycket annat intressant!
  Din blogg är verkligen enormt avancerad. Jag blir såååååååååå imponerad!!!!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju bloggat så länge och känner ibland att jag upprepar mig, berättar samma historier om och om igen och upprepar vilka mina anhöriga är, men så glömmer jag det kommer nya läsare som följer bloggen och då missar jag att tala om sånt som för mig är självklart, t ex sådant som att Eva är min dotter.
   Kram, Ingrid

 5. Louise skriver:

  Aaaaaaaaa … nu hittade jag !!! Genom att klicka direkt på rubriken ”Min profil”, inte gå in i underrubrikerna …
  Nu vet jag att Eva är din dotter, och att du fick vara med när ditt barnbarn kom till världen …
  När jag läste om din profil så kände jag igen texten och vet att jag varit där och läst tidigare, för länge sedan …
  Men det är mycket man ska komma ihåg … hehe …
  Du kanske uteslöt vissa ord som ”dotter” och ”barnbarn” för att få igång besökare som jag … Det var smart … hehe … ”En får inte va dum … ” 😉

 6. Kerstin skriver:

  Vilket härligt minne! Och tänk så annorlunda det kan vara bara några timmars flygtur härifrån. Jag har en lekkamrat som födde sitt första barn i en by vid Panamakanalen med hjälp av en massa kvinnor där. De matade babyn med mosad banan redan under första dygnen. Men det gick bra det också! Och det stämmer bra med det du skriver om Sommarprogrammet med bakteriologen. Vi blir mer och mer försiktiga med allting och ändå blir allt fler överkänsliga mot allt. Mindre dusch och rengöringsmedel och mera naturligt förhållande både till djur och lite vanlig skit tror jag på.
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Du har så rätt Kerstin, vi är alldeles för renliga av oss idag och får ingen naturlig immunitet.
   Jag är säker på att den där babyn som föddes under provisoriska förhållanden och blev matad med banan inte lider av någon allergi.
   Kram

 7. Laila Östergren skriver:

  Vilket äventyr att vara med på ett utländskt sjukhus när barnbarnet föddes.
  Kram Laila

 8. Agneta skriver:

  Och som vanligt tänkte jag, 1994, det är ju alldeles nyss, men se det var det ju inte, 20 år är ganska lång tid och det där lilla knytet är nu en stor man, tänker jag mig!
  Det var intressant att höra din berättelse om sjukhuset där. Alltid roligt att få höra jämförelser.
  Agneta kram

 9. Vonna skriver:

  Vilken liten söt knatte, önskar honom allt gott på sin födelsedag

 10. Skogsnuvan skriver:

  Å så gulligt och tänk vad 20 år går fort, ja tiden går fort så man hinner inte fatta det. En annorlunda födsel än här i sverige minsann

 11. Rigmor skriver:

  Så annorlunda…!! Säkert har mycket förändrats där också, men ändå…det är inte så många år sen!! Grattis i efterskott till en lycklig mormor och Grattis i efterskott också till ynglingen! Att få vara med de första minuterna, ta del av allt, det går inte riktigt att beskriva den känslan. Man känner sig på något vis utvald, alldeles speciell. Något som ingen någonsin kan ta ifrån en.
  Ha det så gott vännen!!
  Kram kram

 12. Raija skriver:

  Vilken fin säng de hade fixat åt den lille. Måste ha varit helt annorlunda på sjukhuset där borta, mot här hemma. Och så kul att få vara med vid födseln, även om det var kejsarsnitt.

 13. Lambergsfrua skriver:

  Vilket äventyr du fick vara med om Ingrid, när ditt andra barnbarn föddes. varma gratukationer till födelsedagsbarnet om än en dag försenat – men lika välment. Vårt barnbarn föddes också med planerat kejsarsnitt 1994, fast i mars.
  Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *