Idag firar vi Tulpanens dag…

… och i år firas dagen för 20:de året. Eftersom jag inte har någon tulpanbukett hemma så får det bli en bild från Holland och parken Keukenhof.

I april 2007 åkte vi med på en bussresa till Holland för att se på alla de vackra tulpanodlingarna, det var bara det att när vi kom dit var nästan alla tulpanfälten skördade, så vi fick bara se några enstaka fält, men i Keukehof fanns desto fler vackra planteringar. Nog är det underligt att tänka sig att om några månader har vi det så här ljuvligt. Ja riktigt så här tjusigt lär det inte bli i min trädgård, men visst kommer det att blomma en och annan tulpan här också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Temadagar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Idag firar vi Tulpanens dag…

 1. Znogge skriver:

  Jag som inte har någon bukett…

  Min syster bodde fyra år i Amsterdam och gissa så mycket vackra tulpaner vi fick av henne. Eller köpte med oss hem när vi var där. Vårens blomma inomhus!

  Kram

 2. Laila Östergren skriver:

  Vi var där 2008 och prickade precis in tulpanblomningen. Keukenhof var fantastiskt. Vi hade jättefint väder och hann igenom hela parken och men när vi var på väg till orkidehuset så öppnade himlen sig och ett störtregn kom.

  • Ingrid skriver:

   Keukenhof var verkligen fantastisk, men det var ju en besvikelse att vi inte fick se de där blommande tulpanåkrarna, de var ju nästan det som var målet med resan, men den blev fin ändå 🙂

 3. Doris skriver:

  Underbart vackert, kan tro att Holland är ett spännande land att besöka.
  Här firas inte Tulpanens dag, vi firar inte mycket sådan extradagar, det är egentligen bara de Isländska högtidsdagarna som firas ordentligt.
  Önskar dig en god fortsättning på helgen.
  Sköt om dig !
  Kram

Kommentarer inaktiverade.