Idag flaggar jag för Åke

Vi tjuvstartade med firandet igår redan, men det är egentligen idag han fyller, så jag får väl försöka hitta på något gott till middagen idag också och tårta har vi kvar från igår. Åke tackar så mycket för alla gratulationer han fått här i bloggen! Jag har minsann framfört dem.

Jag tyckte inte att jag fick så mycket jordgubbar i somras, men ännu har jag flera askar kvar i frysboxen. Till en del beror det förstås på att vi inte äter efterrätter så ofta längre, men jag tror att jag ska ta och koka lite jordgubbskräm någon dag, det är jättegott tycker både Åke och jag. Är man snabb i vändningarna kan man nästan få till krämen innan jordgubbarna är riktigt upptinade och då smakar de som allra bäst.

Idag är det annars en grå och ganska trist dag. Det har yrt med lite snö i luften och termometern visar på runt nollan. Jag borde ju gå ut ett tag, men lusten är inte så stor, så jag håller mig nog inomhus idag. Jag har en hel del som jag borde ta tag i, bland annat ska bokföringen för 2010 fixas till, men jag tänkte vänta tills alla årsbesked kommer, så att jag kan få göra avstämningarna på samma gång. Det är inte så omfattande precis, men det ska ju ändå göras.

Jag tror att jag sätter mig och läser en stund i stället…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Matprat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

30 svar på Idag flaggar jag för Åke

 1. ingmarie skriver:

  Gratta din man från mig också…hurra hurra hurra

  ja det är inget uteväder idag just tycker jag
  ha en fin måndag

 2. Pia skriver:

  Grattis från mig oxå 😀

 3. Kicki skriver:

  Gratta Åke så mycket!
  Vi hamnade ju på ett riktigt gottiskalas i lördags.
  Jag håller med dig om Per N(L)uder. Jag är dåligt insatt i politiken, men såna uttalanden som han gjorde får man bara inte göra.
  Behöver du gå på datakurs?? Trodde snarare att du skulle hålla i en.
  Nu är det iordningställt med bloggen.Jäklar vad arg jag var på One.com för att de inte lyckades hjälpa mig att få ett nytt lösenord. Men idag när jag själv just kommit på hur jag skulle göra genom att redigera bloggen via kontrollpanelen. Då fick jag äntligen tipset om att det var just så jag skulle göra!!
  Här är lika grått som det tydligen är hos er, men promenaden jag just kommit hem ifrån var skön iaf.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det finns alltid saker att lära sig. Och det där bildbehandlingsprogrammet i PIM är verkligen bra, nästan lika bra som PSP som jag har på PC:n.

   Jag borde väl gått ut jag också, om inte annat för att det är skönt att komma in igen 😉

 4. Znogge skriver:

  Jag ber att få gratulera Åke på den rätta dagen då. Hoppas det blir något gott då även i kväll. Tårtan ser inte fel ut alls…

  Kram

 5. Henry skriver:

  G R A T T I S !

  Å K E

 6. Lambergsfrua skriver:

  Jordgubbar, det är mums det 🙂
  Jag köper faktiskt djupfrysta, tinar upp och har i min yoghurt varje dag. Det känns trivsamt somrigt.

  Vi har haft delvis sol idag och närmare nollan – i alla fall närmare än på länge 😉
  Det där att man borde gå ut men inte känner lust p.g.a av snö/halka/dåligt väder känner jag så väl igen – och det ger mig dåligt samvete varje gång.
  Vad är det med oss – vad fick vi med oss i vår uppfostran, som gör att vi reagerar så. Våra barn har inte all de problemen. Visst är det skumt.

  Ha en skön kväll!
  Varma kramar

  • Ingrid skriver:

   Vi har väl Luther sittande på axeln – vi ska ut, vi ska vara effektiv, vi ska vara duktig – vare sig vill, orkar eller kan. Annars slår det dåliga samvetet till 😉

 7. skogsnuvan skriver:

  Grattis grattis till Åke. Känner lite speciellt för honom eftersom han verkar vara lite som jag, en aning pessimistisk och det är minsann inte lätt att vara. Så krama honom från mig.
  Jag blev riktigt sugen på jordgubbskräm när du nämnde det och precis som du brukar jag lägga i bären när dom är lite frusna och det blir så gott så gott. Ska genast ta fram lite bär till kräm. Jag har både blåbär hallon , hjortron och jordgubbar så kanske en lite blandad bärkräm skulle sitta fint..

  • Ingrid skriver:

   Åke är den borne pessimisten, men han säger att det är bra att vara det, för han blir aldrig besviken när något går illa och alltid glatt överraskad när det går bra.

   Hoppas att det blev en god kräm!

 8. Ailas skriver:

  Hej! Grattis, grattis säger jag till jubilaren! Trevligt att ni firar i dagarna två, tycker jag.

  Är kvar i Sthlm. Igår var det nästan 10 grader kallt, idag kring nollan. Allt växlar så fort här… 🙂 Folk springer som stollar, endast jag är lugn.

  Bra prioritering hos dig, en bok är bättre än bokföring. Vad läser du för något?

  Trevlig kväll!
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag pratade med min syster som bor på Lidingö och hon rapporterade ett liknande väder. De hade varit ute på långpromenad igår och det hade varit jättehärligt.

   Just nu läser jag Sågverksungen av Vibeke Olsson.

 9. Skatan skriver:

  tårtan ser smaskig ut och jordgubbskräm … Mums fillibabba …

  Att sätta sig med en bok är ALDRIG fel … även om jag som liten alltid fick lite dåligt samvete. Man GJORDE ju ingenting.

  – Sitter du här och läser, kunde man få höra … för jag var faktiskt en riktig stugsittare som barn.

  Det var nog inte illa ment men det blev i alla fall fel.

  Det är så himla kul att läsa och ger så mycket.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Förr läste jag hemskt mycket.Jag smög upp och satt på sängkanten och läste så fort jag hade en stund och kom någon åkte boken bort innan jag blev upptäckt, för man skulle ju jobba, inte sitta och läsa, det sa i alla fall mitt dåliga samvete 😉

 10. Kerstin skriver:

  Grattis till Födelsedagsbarnet, hoppas även denna dag blev fin och förhoppningsvis utan snöfall så han slapp ut och skotta,
  Lustigt att det är nästan lika kallt hos er som här på Solkusten. Fast jag har en gammal moster som säger att detta är normalt och grannarna luras när de tycker annat. Vad gjorde man utan släkten? Bra att veta!
  Nä, Nuder vill vi inte ha, men jag kan inte plasera Veronika Berg, Men Österberg skriver Färnas hemsida massor om, ha bor ju ett par hus från oss. En stram karl som vi inte sagt ett ord till, men frun är trevlig -:)
  Jag har addat dig på Skypen och skickat tiden vi är där, du ka önska annan tid för vi är ju alltid anträffbara

  • Ingrid skriver:

   Kul med en hälsning från Spanien också, tack för den!

   I eftermiddag har Åke fått telefonsamtal från Cypern där våra goda vänner tillbringar 6 vinterveckor och så från vår dotter Eva på Sicilien.

   Få se om vi hörs på Skype någon stund!

 11. Freedomtravel skriver:

  Skickar fler gratulationer och hoppas att jordgubbarna smakar!

 12. Hejsan Ingrid ! Gick in till Dig från Farna.De har kallt.
  Hela dagen har gått åt, för rännande till Dennis med snuset. så sent om sider kan jag också få en chans att gratta Din Åke på högtidsdagen.Skrev jag inte igår något om att glömma.

  Ge honom en kram från Gumman Tö i Södertälje

  Det har jag väl sagt att jag kallar mig för när jag skriver kommentarer i Länstidningen.

  Kram Majsan

 13. Daniel Glifberg skriver:

  Hallå där.
  Först tack för din härliga blog.
  Sedan givetvis ett jättegrattis från mig och min familj till Åke på födelsedagen.

  kramar från Kina.

 14. elisabeth skriver:

  varma gratulationer till Åke på hans födelsedag en dag försent,
  men ej mindre välment.
  Ja vi har inte haft nån speciell fin dag att tala om, så blåsigt kallt och yrt snö har det gjort, iskallt och gråsdisigt. Hoppas det blir bättre till i morgon, men det är såååå härligt att vi snart är inne i februari månad, en av mina favoritmånader, inte dumt fylla år då……………

  Många hälsningar
  elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Åke tackar och hälsar!
   Visst är det skönt att det börjar närma sig en lite trevligare årstid. Jag har inte så där hemskt mycket emot vintern, men jag längtar efter solen och den har vi inte sett mycket av.

 15. Vonna skriver:

  Jag läser o läser på din blogg. Den tar ju inte slut! Hittar så mycket bakåt i tiden. Detta är ju en livshistoria, som jag upptäckte för inte så länge sedan! Det låter som om ditt liv varit lyckligt o innehållsrikt, men du har säkert haft dina bekymmer också? Kan ju säga att G o jag träffade Åke vid några tillfällen innan han for till Nangijala. ( hette det så) ? ”Tänker på bröderna lejonhjärta” Vid de tillfällena pratade han alltid om vilken fantastisk hustru han hade. Du måste ge ut detta i bokform. Om du undrar varför jag skriver så kompakt beror det på att jag jag inte kan hantera Paddan som jag vill!!! Alla är ju inte dataproffs !! Kramar.

  • Ingrid skriver:

   Jag vet att Åke älskade mig mycket och var väldigt stolt över mig. Han var min allra bästa vän och vi hade ett fantastiskt fint äktenskap.
   Jag skulle också vilja ha en Padda, men jag har ju min lilla laptop. Nu har jag beställt ett nytt batteri till den också, så blir jag lite mera mobil.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.