Idag har det inte….

…blivit mycket nytta gjort, men det är inte nödvändigt heller tycker jag. Jag rår ju över min egen tid och det drabbar ingen annan om jag latar mig. Det har varit ett strålande vackert väder och på förmiddagen provade jag att sitta ute i skuggan på uteplatsen och läsa. Där är det tak över och då gick det riktigt bra att använda läsplattan. Annars fungerar det dåligt att använda den utomhus. Jag gillar att sitta ute och läsa och är det dessutom så varmt att man kan sitta i skuggan är det helt perfekt.

Jag gick en promenad på förmiddagen också, men den blev inte riktigt så lång som jag tänkt mig, för jag kom helt plötsligt att fundera på ifall jag stängt terrassdörren eller inte. Det var bara omöjligt att komma på det, så jag vände hemåt igen och mycket riktigt, den stod på glänt. Jag fattar inte att det ska vara så svårt att komma ihåg den. Förra året satte jag en lapp på ytterdörren som skulle påminna mig om att kolla terrassdörren innan jag gav mig iväg, men det hjälpte inte mycket.

Väl hemma igen var det dags för lunch och sen satte jag mig och läste färdigt ”Mig äger ingen” och visst var det en bedrövlig historia, men inte så bedrövlig som jag trodde efter att ha sett filmen, så jag hetsade nog upp mig i onödan. Åsa Linderborg säger själv om filmen att:

..hon tycker om samspelet mellan Mikael Persbrandt, som spelar pappan, och Ping Mon Wallén, som spelar flickan. Filmen beskriver hon däremot som ”entonigt tragisk”.
-Filmen är sentimental, vilket jag var noga med att boken inte skulle vara.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Film. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Idag har det inte….

 1. Gerd skriver:

  Helt rätt med boken, den var väldigt läsvärd.
  Och, vilken underbar dag idag! Riktig somrig och grönskande, då blir sinnet ljust och lätt.
  Ha det gott, kram, Gerd

 2. Znogge skriver:

  Oftast brukar det vara så att man verkligen har stängt och låst men i ditt fall var oron befogad. Skönt att du inte fått oväntat besök!

  Kram

 3. Charlotte skriver:

  I en tidigare bostad hade jag flera utgångar. Även jag kunde fundera om jag hade låst över allt, och vad jag minns var det alltid låst. Trots att det är många år sedan jag flyttade där ifrån, drömmer jag då och då om hur dörrarna står på vid gavel och slår i blåsten. Undra vad det kan betyda. Så vackert det är i naturen nu, allt blommar så fint. Kramar.

 4. Suss skriver:

  Jag läste den boken när den var ny och jag har valt att avstå från filmen. Jag blir oftast besviken, för när jag läser, är det som jag ser en film inne i huvudet samtidigt. Undrar om det är så för många andra också? KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *