Inflyttning planeras inom kort

Igår när jag var på Stenstugu fick jag se att det minsann finns spekulanter på starholkarna i år också. På ladugårdstaket satt det ett par starar och spanade, medan några andra redan höll på med inspektion av holkarna.

I år får de det lugnt och skönt på Stenstugu, inte en katt i sikte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Stenstugu, Vårtecken 2012 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Inflyttning planeras inom kort

 1. Elisabeth skriver:

  Så härligt med dessa vårtecken, samt en klarblå himmel!

 2. Det är så trevligt med alla småfåglar som leker och boar nu. vi bor ju i en liten skog, så vi har massor; ALLT utom skator, kråkor och kajor. Vilket faktiskt ar väldans skönt, för dom för ju ett sånt otroligt liv. dom andra fåglarna låter ju bara mysigt…..

 3. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Vad gott att läsa att du är friks som en nötkärna. Ibland går man allt och undrar om man är frisk, man har lite oro över saker och det är tur att det finns läkare som säger att man är frisk. Hoppas du har haft en fin vecka. Här har vi haft ett kanon gott väder,sol och lite värme har vi också fått. Man blir så glad när man känner att solen är uppe. Ha nu en fin dag och ta väl hand om dig. Kram i massor. Ac

  • Ingrid skriver:

   Ja, det var skönt att få reda på att blodvärden mm var helt ok. Man börjar ju bli lite till åren 😉
   Det är soligt här idag också, men ganska kyliga vindar.

 4. Ama de casa skriver:

  Det var ett riktigt vårtecken det 🙂

 5. Margaretha skriver:

  Åh, dessa underbara fåglar som kommer år efter år. Det känns så tryggt och de litar på oss på något vis när de kommer. Ser fram emot att se om jag fått några hyresgäster nere i Småland. Ha det bra.

 6. Lena skriver:

  Starar! Det gladaste vårtecknen, tycker jag.

  Gratulerar till fina provvärden. Nu har du koll på läget och behöver inte bekymra dig om annat än ryggen. Jag beundrar dig för din ihärdighet med sjukgymnastiken. Den kommer att ge gott resultat.

  • Ingrid skriver:

   Idag har jag varit sista gången på sjukgymnastiken för den här omgången. Nu får jag motionera utomhus säger Gunnar (sjukgymnasten). Så då får jag väl göra det 😉

 7. Kicki skriver:

  Så skönt att du var frisk och kry vid undersökningen.
  Jag trodde det var sonen som var redo för inflyttning, men det var ju fåglarna.
  Nu väntas bakslag i vädret med snö till helgen. Det blir ju mer normalt för årstiden, men det har varit SÅÅ skönt med den här tidiga våren.
  Kram/Kicki

 8. Lisbeth Öhlin-Petersson skriver:

  Jag har funderat på vad som hände med Dina katter. Förut nämnde du ofta ”kattklappning” men jag har saknat det på din blogg.

 9. ingmarie skriver:

  finns inte kissarna kvar på gården?..ha en fin helg

 10. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Efter att ha läst din rubrik så trodde jag att något annat var på gång…son eller dotter som tänker flytta 😉 Nåja, detta var ju väldigt trevligt att både läsa om och se. Här inne i stan har vi gott om både kråkor o skator och de senare är så vackra när solens strålar träffar deras vingar men de där stora feta fiskmåsarna kan vi leva utan 🙁 Dom har sitt bo uppe på taket och attans vilket liv dom för i arla morgonstund och stackars de som har sovrummet under. Värre blir det när ungarna ramlar ner på vår gräsmatta för då vågar sig ingen ut. Blir man attackerad av måsarna som siktar på huvudet så här är många som springer……fort! Dom dyker t.o.m. ner mot biltaken när ungarna råkar spatsera på gatan/trottoaren. Dom skriker så det är förfärligt. Fiskmåsar har simfötter och hör hemma ute i skärgården och inte här inne i stan! Där ute är dom vackra men inte här!
  Sköt om dig vännen!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas ju att det blir annan typ av inflyttning på Stenstugu så småningom.

   Skatorna är jättevackra och det finns det några par här på Odvalds, men så är det stora flockar av kajor som stryker omkring här också och dem gillar jag inte något vidare.
   Kram

 11. Gunnel skriver:

  Stararna trivs tydligen där. Det är så kul sen när man får se deras små ungar. Kram

 12. Bettan skriver:

  Ja, det kan jag tro att de snart vill flytta in där =) Så lugnt & fridfullt för dem. Å vilket underbart par… Snart fullt med små bebbar som ska lära sig å flyga m.m…. Ja nu är det VÅR & snart är sommaren här med full fart. Kram på dig vännen!
  /Bettan

 13. Gunnar skriver:

  Det har varit väldigt få starar i värmland de senaste åren men vi har sett några nui alla fall som har anlänt.
  Kul att holkarna får hyresgäster

 14. Znogge skriver:

  Men då är det ju ingen sport för dem 😉 Fast det finns kanske någon katt i grannskapet som vill hålla koll…

  Kram

 15. Skatan skriver:

  Vilket härligt vårtecken … starar som kommit tillbaka till sina hus … (för det är väl samma som kommer år efter år?)

  Jag har själv inga fåglar som jag följer år efter år sedan sädesärlorna verkat ge upp på Femöre när deras bo spolades bort några gånger. De hade byggt i hängrännan !! Vi får väl se om de kommer igen i år.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag inbillar mig givetvis att det är samma starar som kommer tillbaka varje år.
   Sädesärlor är mina alldeles speciella favoriter. Ett år byggde de i den lilla traktorn och den skulle ju Åke använda. De flög med en hel dag, sen gav de upp hoppet om att få häcka i den.

 16. mien skriver:

  Katterna har det säkert bra där de är nu. Mammas gamla katt har börjat pinka inne och jag stöttar henne i att fundera över det. Gamle Bengt har haft ett fantastiskt kattliv och han får det säkert gott framöver också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *