Enligt allnakku firar vi Soleldns dag idag (jo, vi stavar så på Gotland. :wink: )

Soleld är ett kort men uttrycksfullt gutamålsord som betyder första gradens brännskada av alltför mycket sol. Täckande kläder är det bästa och billigaste solskyddet.

Här på Gotland är det nog ingen större risk för att drabbas av soleld idag alla fall, för det är en typisk svensk sommardag och ordentligt täckande kläder i ganska tjocka lager är att rekommendera, för det blåser isande nordliga vindar, det är mulet och bara 12°. Jag har trots det varit på kyrkogården med en bukett blommande schersmin, som jag var inne på Stenstugu och knipsade av. Visserligen var jag på kyrkogården igår också, men då hade jag ingen kamera med mig och jag ville ta ett par foton av den vackra blåelden som växer längs kyrkväggen, för den är som finast nu. Vi har en duktig klockare och odla blåeld kan hon verkligen! Eller odla och odla, den har nog kommit mer eller mindre av sig själv där i grusen, men hon sköter om den väl och det syns verkligen.

Klicka på annonsen så blir den större och mera lättläst

Sen måste jag nog säga att Coop forum gripits av hybris när de jämför sitt nya bygge med några av världens sju underverk.

Så märkvärdigt kan det väl inte vara att smälla upp en sån där köplada och jag skulle inte tro att den kommer att finnas kvar om sisådär 2-3000 år eller ännu längre. Keopspyramiden t ex, som de jämför sig med, byggdes 2560-2540 f Kr. Den kan man kalla för ett underverk.

Nu är det dags för lunch och idag ska jag äta dillkött som jag kokade igår. Det blev en alldeles lagom stor portion över till idag.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...