Ingenting speciellt att rapportera

Det gick bra för oss på tipspromenaden igår och vi fick priser alla tre. Sju rätt av tio hade vi som resultat. Det är klart att vi lyssnade lite på varandra, men vi var inte alltid helt eniga om svaren och var och en körde sin variant. Sen blev det kaffe och bulle på Kupan innan vi skiljdes åt.

Onsdagen började soligt och fint och jag satt ute och drack mitt morgonkaffe i det värmande solskenet. När jag morgonpysslat färdigt gick jag ut på en promenad. Avsikten var att kolla körsbärsträdet på Norra kustvägen, för att se om det eventuellt kunde konkurrera med blomningen i Kungsträdgården.

Ägglossning

Mitt på stigen låg det här krossade ägget. Man såg spår av innehållet också, så antagligen har det ramlat ur boet. Eller det kanske är någon stygg gök som varit i farten.

Inte går det väl att konkurrera med Kungsträdgården, men vackert ändå

Forsythiorna blommar vackert i år och länge dessutom

En fin magnolia

När jag kom hem höll vaktmästaren på att klippa gräset på de allmänna områdena för första gången i vår och eftersom gräset på mina små plättar vuxit en hel del sedan jag klippte senast, gick jag efter gräsklipparen och hyfsade till mina domäner också. Det var faktiskt så mycket gräs så jag fick räfsa för att det skulle se snyggt ut. Sen klippte jag min enda ros och det är tveksamt om den tänker fortsätta sin tillvaro här på Odvalds. Så som den ser ut ligger den riktigt risigt till.

Det har varit lite mulet ett par timmar, men nu skiner solen igen och jag tror att jag ska smörja lite solskyddsmedel på näsa och gå ut och lägga mig i solstolen och slumra en stund. I kväll är det ett styrelsemöte igen och jag känner att jag behöver hämta lite krafter inför det.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Odvalds Brf, Promenader. Bokmärk permalänken.

16 svar på Ingenting speciellt att rapportera

 1. znogge skriver:

  Grattis till en lyckad tipspromenad och bra jobbat av er. Även om det viktigaste lär vara att deltaga så är det inte helt fel när det går. Så vackert det blommar hos er nu. Det enda som är synd är att perioden är så kort. Hoppas att det går bra på kvällens styrelsemöte!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   I vår har det inte varit någon större värme ännu, så det mesta blommar länge och ihärdigt i år.
   Jag tycker att det var ett bra möte!
   Kram

 2. Om en stund ska jag ta Santos ut i ”parken” och kolla på mina små japanska körsbär, bl.a. ett ovanligt hängträd som jag sett börjat blomma. 😀 Det är fint nu men alldeles för mycket att göra. Idag har vi rensat 1/3 av murrabatten på baksidan som var totalt igenväxt. 🙄 Så nu måste Rolle köpa MASSOR av täckbark så inte allt ogräs växer upp direkt. Men upp…det kommer det så småningom ändå! 👿
  KRAM/Susie

 3. Tack för din medkänsla på min blogg! Visst blir man arg när en del inte förstår hur man ska behandla patienter, men den unga syrran kommer nog aldrig Roller prata med något mer. Jag tror att dom andra två är nhelt annorlunda. Det konstiga var att den som lovade översättningen också kollade med sin chef och sen ringde upp och sa att det var OK!?
  Men…nu är det överspelat. Jag översatta 5 sidor ur Rolles journal som han fick maila till sjukhuset i Hamburg och nu har vi fått svar att översättningen var OK och att ett gäng med specialister skulle gå igenom det hela och sen hör dom av sig. Så nu är det bara att hålla tummarna att han fär en behandling!
  KRAM IGEN/Susie

 4. Gunnel skriver:

  Det dyker upp nytt i trädgården varje dag och det är så roligt att spankulera runt och titta på allt. Så här i början är det roligt med allt trädgårdsarbete. Efter hand blir det väl mer ett måste, men ändå ganska rogivande. Kram

 5. Laila skriver:

  Här har det varit gräsklippning också. Det går ju inte att starta så tidigt eftersom det är så blött men en hel del blev klippt i alla fall. En gåklippare och en åkklippare har varit i farten.
  Vi var på Varvet för att se brasan. En massa folk var det. De blev lite försenade med starten och ursäktade sig med att de inte räknat med att 1.000 personer skulle komma så det var parkeringskaos. Vi lät sonen skjutsa oss för jag tyckte vi skulle gå över bron. När talet och sången var slut och vi sett elden så gick vi. Då började det stänka och övergick i ordentligt regn och när vi gick över bron brakade åskvädret loss ordentligt med mera blåst och regn. När Per hämtade upp oss var vi genomblöta.
  Nu har jag hållit afte och maken lagar mat. Hoppas det går bra på ditt styrelsemöte.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det var väldigt blött i gräset och tog en stund att rensa gräsklipparen när jag var färdig.
   Bossse o Carina hade suttit ute på hamnen och tittat på är folk strömmade över bron. Kul att det kom mycket folk, men trist med regnet.
   Kram

 6. Astrid skriver:

  Så fina foton
  Jag önskar att vi snart har så där fint också
  Ägget kan ibland knuffas ut om det inte är ok
  Jag har ju haft burfåglar

 7. Roligt att det gick bra för er på tipspromenaden och att ni hade det trevligt!
  Sorgligt med det trasiga ägget, men så är det ju i naturen.
  Vilka vackra buskar och träd du såg på din promenad!
  Idag har vi haft en helt underbar försommardag – vilken skillnad mot helgen som gick!
  Ha det gott, kram, Monica

 8. skogsnuvan skriver:

  Underbart när träd och buskar blommar Så fint

Kommentarer inaktiverade.