Inget större värde

Klickbar

Jag har länge önskat få reda på lite om den här vasen, som vi fick ärva för många år sedan. I botten står det att det är en Rörstrand och det borgar väl för kvalité, men hur gammal den är och vad den skulle kunna vara värd vore det roligt att få veta. Jag tycker väldigt mycket om den här vasen och när Joakim Åstrand på Gotlandsradion hade auktionisten Ulf Broberg på besök idag, kunde man mejla in bilder och eventuellt få ett svar på sina frågor, så då gjorde jag det.

Jag fick reda på att vasen, som är 45 cm hög, är från slutet av artonhundratalet eller början på nittonhundra, för den typen av stämpel som finns i botten använde Rörstrand under den tiden. Det har troligen varit ett par, för det var populärt att ha två stycken likadana.

Värderingen satte Ulf till mellan sex- och åttahundra kronor, så någon större förmögenhet kan man inte göra sig på den, men han tyckte att det är en vacker vas och att jag ska använda den.

Det gör jag också, fast mest som prydnad, för den står högst uppe på bokhyllan mellan bröllopsfotona av Åkes syster Barbro och hennes Bengt och så mitt och Åkes. Jag är rädd om den fina vasen, så där står den bra tycker jag.

Programmet började vid elva-tiden och min fråga kom bland de första man besvarade, så sen gick jag ut på en promenad. Jag har höstrustad lite ute både igår och idag på förmiddagen och ryggen ömmade lite redan i morse, men det brukar hjälpa att gå ut och promenera. Det blev en skön vända genom skogen och ner till samhället och nu har jag ätit lunch och det känns riktigt bra.

Idag tog jag in bord och stolar från fram- och baksidan och igår skar jag ner dahliorna och tog in pelargonkrukorna och det var tur för igår kväll innan jag skulle gå och lägga mig kastade jag ett öga på termometern och då var det -1°. Jag hade ännu en pelargonkruka kvar ute, så den hämtade jag in och ställde i farstun över natten. En dahlia har jag kvar i rabatten och trodde att den skulle frysa, men den klarade sig. Grannens däremot blev helt förstörda.

Ha en trevlig eftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Odvalds och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Inget större värde

 1. Inger Johansson skriver:

  Väldigt vacker vas! Även om det inte är pengavärde så är det oftast ett affektionsvärde.
  Jag har inte höstrustat ute än men borde ta in pelargonerna. De blommar så vackert. De som står inne har gått till vintervila.
  Kram Inger

 2. znogge skriver:

  Vilken vacker vas! Självklart ska du använda den till blommor också, tycker i alla fall jag. Men visst står den fint på hyllan också.

  Kram

 3. Birgitta skriver:

  En fantastisk vas. Älskade den direkt jag såg den!
  Visst är det trist nu när utemöblerna skall plockas ihop – men känner att nu är sommaren definitivt över. Själv tog jag på mig vinterjackan idag. Fast, höll på att svettas ihjäl på bussen när jag åkte till jobb.
  Kram!

 4. Musikanta skriver:

  Tänker mig vasen med en enda röd ros i. Du får väl ta fram den någon gång vid något extra högtidligt tillfälle. Idag var det leggings under jeansen och tröja under jackan och HANDSKAR – för första gången sedan i våras. Det behövdes vid promenaden.
  Kram

 5. Hillevi skriver:

  Men, vilken vacker vas! Oberoende av värde – som kan ändras väldigt abrupt! – så är den en fin prydnad till ditt hem. Roligt att du fick svar!

 6. Kusin Göran skriver:

  Av en slump lyssnade jag på Radio Gotland när Ulf Broberg värderade din vackra vas. Roligt att höra ditt namn på radion. 😛

 7. Din vas är jättesöt, vad den än är värd! Så roligt att din fråga kom med i programmet!
  Kram, Monica

Kommentarer inaktiverade.