Inget svar idag

I förmiddags var det soligt och väldigt vackert väder och jag roade mig med att städa lite på min uteplats. Då plingade dörrklockan! Det var en granne som bjöd in mig på förmiddagskaffe och det tackade jag givetvis inte nej till. Det blev en trevlig pratstund.

Det mulnade till fram mot lunch, men jag tog mig en promenad i alla fall och gick svängen förbi Suderviljan och den här häcken längs deras åker gillar jag skarpt. Jag hade regnjacka på mig och när jag gick där började det stänka en aning, men det blev inget allvarligt av det och …..

… när jag gick genom skogen på hemvägen lättade molnen lite och det var nästan så att solen bröt igenom. Ensam var jag inte, för där framme går en dam med sin hund, men jag kom aldrig ikapp dem.

Nu sitter jag och lyssnar på Vetenskapsradion Språket på P1, för jag ställde ju en fråga till dem angående den där kondenserade boken. Nej, jag fick inget svar idag, för nu svarar de på den sista frågan. 🙁

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, Radioprogram. Bokmärk permalänken.

18 svar på Inget svar idag

 1. znogge skriver:

  En synonym är ”förtätad” vilket i sin tur ger synonymerna ”mättad, koncentrerad, innehållsrik, intensiv, laddad”. Men för min del låter det helt fel att använda ordet om en bok. Synd att du inte fick svar för det hade varit minst sagt intressant!

  Kram

 2. Härliga grannar du har, som bjuder på förmiddagsfika!
  Och oj, vilken vacker promenadväg du har!
  Ska bli intressant att höra vad ”förståsigpåare” anser om en kondenserad bok…
  Kram, Monica

 3. Geddfish skriver:

  Mycket konstig beteckning om en bok och synd att du inte fick svar av förståsigpåarna, men såg att Znogge kunde ge besked.
  Fin promenadväg.
  Kram, Gerd

 4. Gunnel skriver:

  Har aldrig hört det ordet förr i samband med en bok, men det skulle vara kul att höra deras förklaring av det. Kram

 5. Kraka skriver:

  Hmm…. Handlingen i en bok kan säkert vara kondenserad, men jag skulle inte välja det sättet att uttrycka mig. Kondensering innebär ju att man gör något tjockare, vanligen kondensering av mjölk. Man kokar bort det som är ”onödigt”. Men språkligt sett tror jag nog det är ett egenpåhittat sätt att uttrycka sig. Förtätad handling är däremot ett vedertaget uttryck när det gäller böcker. Men får du reda på hur det ligger till med uttrycket så måste du lova att berätta.

  Kram

 6. Lollo skriver:

  Soligt och vacker har vi inte haft alls här idag, men precis som hos dig blev det sämre vid lunch. Här har det regnat hela eftermiddagen.

  Jag har glömt att berätta att jag inte förrän efter vi kommit hem insåg att vi hade åkt förbi väldigt nära Stenstugu i somras, när vi var på Gotland. Hade jag haft ögonen med mig på kartan skulle jag nog sett till att spana lite extra där … 🙂

  Nu när jag ser kommentarerna fattar jag att ”kondenserad bok” handlade om böcker och inte om träd … haha

  Kramisar

 7. Skogsnuvan skriver:

  Den häcken var verkligen riktigt riktigt fin och inte vet jag vilken sort det är heller men något sånt finns inte här uppe. Ska bli kul att höra vad kondenserad står för. Jag vet bara att det finns kondenserad mjölk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *