Initiativ Warfsholmen – ett tufft projekt

Det är varannandagsväder, för efter en solig och fin lördag är det mulet och småregnigt i dag. Det är tur att man är pensionär och kan ta vara på de fina stunderna.

Igår parkerade jag i solstolen efter lunch och lyssnade på en av de sommarpratare jag missade när det sändes första gången. Med två barn som jobbar på Försäkringskassan måste jag ju lyssna på deras högste chef, generaldirektören Ann-Marie Begler. Hon var otroligt trevlig att höra på. Hennes ton var lågmäld, men jag fick en känsla av att hon var uppriktigt både när hon talade om sin strålande karriär, där hon även mött motgångar och när hon berättade om hur hennes son inte fick hjälp för sin dyslexi och hur hennes dotter mobbades. Musiken var inte helt godkänd, men några godbitar fanns det med i alla fall. Prat: ♥♥♥♥♥ Musik: ♪♪♪

På kvällen var jag bjuden till en granne på kräftskiva. Vi trodde att det skulle gå att sitta ute, men det blev för kyligt, så vi satt inne i köket och det gick ju också bra. En god paj fick vi innan kräftorna kom fram på bordet och det behövs ju nästan något att bottna med, för även om kräftor är gott blir det jobbigt om man ska äta sig mätt bara på dem.

Så till rubriken på det här inlägget och en liten förklaring till de som undrade vad det var för möte jag skulle på igår. Alla som följt min blogg har nog sett att jag under de senaste åren beklagat mig över att Warfsholmen inte längre är ett tillgängligt mål för Klinteborna och andra, som sedan generationer varit vana och åka dit och bada.

Nuvarande ägare har önskat ha en annan inriktning än de tidigare och det är ju upp till dem, men nu ska de sälja och då har en grupp ungdomar satt igång ett riktigt tufft projekt. De vill starta en ekonomisk förening och sälja andelar á 5000:-/st för att få ihop pengar för att kunna köpa och driva anläggningen, men det ska mycket pengar till, för prislappen är på 13 500 000:- och det innebär att de måste försöka sälja 2700 andelar och det är dessutom bråttom, för mäklaren lär redan ska ha fått ett bud.

Igår var det alltså ett möte på Rondo och ca 200 intresserade från Klintehamn och trakterna runt omkring, inklusive en hel del sommargotlänningar, var där. Drömmen är ju att Warfshoms pensionat ska bli som det en gång var när Marie och Göte drev det. Ett ställe dit man kunde åka ut och bada i all enkelhet, dricka kaffe, äta lunch, ordna alla möjliga fester; allt från bröllop och 50-årsfester till begravning, för att inte tala om Maries härlig julbord, roliga pubkvällar och friluftskonserter med bra artister ute på udden. En plats för alla!

Utanför entré till pensionatet när vi var där och åt middag efter mammas begravning 2002

Där har vi firat Valborgsmässoafton många gånger

Och vi har badat både från bryggan…

…och vid sandstranden

Och vi har ätit julbord. Dåvarande ägaren Marie Modin till höger

Det ska bli spännande att se om det går att realisera idéerna ungdomarna har och det gäller ju för oss gamlingar att stötta dem på alla sätt. Det kanske rent av kan komma något gott ut av det här för hela Klintehamn, där nu ännu en butik är under nedläggning.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Tyckt. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Initiativ Warfsholmen – ett tufft projekt

 1. Znogge skriver:

  Hoppas det kommer ut något gott av det. Tråkigt att ännu en butik ska läggas ned…

  Kram

 2. Geddfish skriver:

  Jättetrist när butiker lägger ner. Här i Lidköping läggs det ner på löpande band och startar upp nya. Tja, det är väl höga lokalhyror i centrum, förstås.
  Såå, jag kände bara till att ett av dina barn jobbar på Försäkringskassan. OK. Trevligt. Jag har ju jobbat inom detta i 41 år, fast på olika orter och arbetsuppgifter. Carina, som jag umgås med, är också från detsamma, även hennes man. Men vi är glada panschisar alla tre 😀
  Skyltsöndagskram, Gerd

 3. Gunnel skriver:

  Så synd när trevliga och fungerande anläggningar bara försvinner. Hoppas det blir nåt bra av detta som nu satts igång. Kram

 4. wiolettan skriver:

  Jobbigt detta med att butiker och restauranger måste slå igen och stänga. Händer ofta på mindre orter.
  Driftiga ungdomar ska uppmuntras och jag hoppas verkligen att det går bra för dom. Men det är mycket pengar som de måste få in.
  Fina bilder, roligt att få se dom.
  Kram!

 5. Warfsholms pensionat låter ju precis som ett sådant där ställe man gärna skulle vilja åka till, antingen själv eller tillsammans med sina gäster – avslappat och mysigt med god mat! Vi får hålla tummarna för att det kan återgå till vad det en gång var! Duktiga, företagsamma ungdomar!

  Och kräftkalaset låter jättetrevligt, skönt att gå till en granne och ha nära hem!
  Kram, Monica

 6. Karin skriver:

  Hoppas att ni hade det trevligt på kräftkalaset!
  Själv har vi varit i sommarstugan några dagar, bäst och passa på innan alla PRO-aktiviteter sätter igång.
  Vi har också hunnit med släktträff i Ljungby, där 2 små barn, ett barnbarn och ett barnbarnsbarn, till mina systrar var med. 29 vuxna och 2 små, en härlig blandning!
  Ha en fin vecka! Kramar Karin

  • Ingrid skriver:

   Vi hade det väldigt trevligt!
   Så mysigt det låter med en sådan släktträff. Första åren Eva flyttat hemma från Sicilien ordnade hon kusinträffar, men när ingen ville ta över stafettpinnen tog det slut med det.
   Kram

 7. Leila skriver:

  Hej
  Åh jag hoppas ungdomarna lyckas. Vad strongt av dom att ta ett sånt bra initiativ. Och så har du ätit kräftor , inte ett dugg avis för jag äter inte kräftor. Tycker de ser så otäcka ut 🙂 Ha det gott

 8. Elisabeth skriver:

  Verkar som ett bra initiativ att sälja andelar, men det var en hög summa! Trevligt ändå med ungdomar som engagerar sig och jobbar för orten! Lycka till är det minsta jag kan skriva!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *