Inte blir man glad….

…när man läser såna här undergångsprofetior:

FN: Jordbruket kan vara över om 60 år | Aftonbladet.

60 år! Det är ju ingenting! Jag kommer inte att vara med och inte mina barn heller, men mina barnbarn. Vad ska de leva av då? Här har man länge hört talas om att vi ska börja leva av insekter av olika slag, men det går ju inte när de också är borta, vilket är en av orsakerna till att det inte kommer att gå att bedriva jordbruk i framtiden. Man har mätt mängden av insekter i Tyskland och kommit fram till att de minskat 74% på 27 år. Förlorar vi insekterna så kommer allt att kollapsa, säger professor Dave Goulson, som deltagit i studien. Läs och förfäras!!

Det är dystra tankar en mörk och dyster onsdag när blåsten sliter löven av träden och regnet öser ner. Jag ska gå och sätta in en lasagne i ugnen, det är bara bechamelsåsen som fattas och så går jag i funderingar över ett beslut jag måste ta.

Jag har bokat en vintersemester till Teneriffa – tre veckor i sol och värme i februari – och nu har jag sån beslutsångest. Det är onekligen lockande att slippa nästan en månads vinter, men hur roligt är det att bo ensam på ett hotell i tre veckor?

Kan solen och värmen
uppväga alla kontakter med släkt och vänner här hemma? Och hur ska alla föreningar klara sig utan mig i tre veckor. 😉

Har jag tur träffar jag några nya trevliga människor på Pez Azul, som jag kan prata med, för jag har beställt halvpension och februari är en sällsynt otrevlig månad på Gotland. Du hör, det är argument för och emot och det tål att fundera över några timmar till, för i dag ska anmälningsavgiften betalas in.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Väder. Bokmärk permalänken.

27 svar på Inte blir man glad….

 1. Hej Ingrid, lyssna på rösten som säger ”hur roligt är det att bo ensam på hotell i tre veckor”.
  Sol och värme är inte allt, februari är en kort månad. Ösregniga hälsningar Britta

 2. wiolettan skriver:

  Det var verkligen oroliga uppgifter om framtiden, men troligtvis sanna. Vi människor har förstört så mycket själva så man kan ju undra hur det ska gå.
  Lasagne är så gott så smaklig måltid.
  Ojoj, det var inte något lätt beslut. Tre veckor är en lång tid och jag tror inte att dom klarar sig utan dig så lång tid. Min mysing tar aldrig så lång tid ledigt utom på sommaren. Föreningslivet har blivit som ett andra jobb, fast det tar mindre tid.
  Men, å andra sidan, de får väl lära sig då, eller hur?. Jag är inte så mycket för sol och bad, men däremot att se nya platser, byggnader och så´nt. Jag tror säkert att du träffar nya vänner på resan, det är nog inga problem.
  Lycka till med beslutet.

  • Ingrid skriver:

   Visst klarar dom sig utan mig, det vet jag mer än väl. Och jag blir borta mer än tre veckor för jag måste ha två övernattningar på Arlanda. Det blir säkert bra.
   Kram

 3. Det låter ju verkligen oroande med jordbruket, men innan det gått 60 år, så har man säkert kommit på en lösning! Det händer ju så mycket hela tiden!
  Och så resan…ja, tre veckor är mycket att vara borta, men å andra sidan, så lär man sig hitta och känner sig mera avslappad och hemma när man är så länge på en plats! Och jag tror bra att det är bra om föreningarna får märka hur mycket du gör i vanliga fall och på så sätt uppskattar dig ännu mer! Du är ju en väldigt social människa har jag förstått och hittar säkert några trevliga reskamrater! Reser du från Gotland eller Arlanda?
  Det ska bli spännande att höra hur du gör!
  Lycka-till-kram från mig!
  Monica

  • Ingrid skriver:

   Den här gången blir det från Arlanda och det är sådana avgångs- och ankomsttider att man måste övernatta där båda vägarna. Dyrt och krångligt, men stannar man tre veckor kan det ju vara värt besväret.
   Kram

 4. znogge skriver:

  Vi får verkligen hoppas att den profetian inte stämmer.

  Lite miljöombyte är aldrig fel men skulle jag rest själv hade jag inte stannat tre veckor. Men lyssna inte på mig utan gå på din instinkt. Du brukar ju vara social och knyta kontakter.

  Kram

 5. Kraft´n skriver:

  Jag tror inte du har några problem med att hitta vänner därnere. Och som sagt
  ovan om dina föreningar, de får väl klara sig utan dig under tiden. Så får du mer
  uppskattning när du kommer hem igen. Kram Anders

 6. Skogsnuvan skriver:

  Om jag hade råd skulle jag åka och slippa gräsliga februari men ensam vete sjutton om jag skulle vilja fara så jag förstår dina funderingar. Nu är jag ju van att träffa vänner så gott som alla dagar men under februari brukar det vara rätt folktomt här och jag kan ju inte åka och lämna huset på vintern med vatten och värme och katt som måste tas omhand. Ja jag förstår att beslutet är svårt när det blir så länge som tre veckor

  • Ingrid skriver:

   Jag är ju mycket ensam hemma också, men då är det ju bara upp till mig att ta kontakt med någon. Det brukar räcka att gå ut en sväng så träffar man alltid någon.

 7. Verkligen dystra prognoser, ja.
  Varför lär sig människan så lite, varför skövlar vi regnskogar och förstör annat på vår planet för att få ekonomisk vinning. I sista hand är vi ju ändå själva förlorarna…
  Trots allt, ha en bra dag – kramar!

 8. Glömde skriva … att det ändå är härligt att du har tre veckor i solen att se fram emot.
  Dit med dig bara! 🙂 Klart du hittar folk att prata med.

 9. Geddfish skriver:

  Du TJÄNAR ju på att semestra i tre veckor.
  Jag skulle kanske gjort som du tänkt. Trots allt mår man bättre i värmen och har man lätt för att prata och ta kontakter, så brukar det ordna sig.
  Svenska kyrkan brukar finnas och dit kan man söka sig för nån fika eller liknande.
  Ja, det är inte lätt 😀 alltid.
  Kram, Gerd

 10. Lambergsfrua skriver:

  Profetior ät många gånger skrämmande, men det betyder ju inte att det de absolut kommer att besannas. Ibland mår i alla fall jag bra av att vara lite struts och bara fokusera min allra närmaste omgivning – och det gäller även i tid. Om jag inte gjorde det, skulle jag troligen tillbringa min mesta tid i sängen med täcket uppdraget över huvudet och det är inget lockande alternativ. Och jag skämtar inte.
  Men Ingrid, självklart ska du åka! Jag kan förstå din tvekan, men med ditt sociala sinne och som jag uppfattar trevliga sätt, kommer du garanterat att träffa människor som du trivs med och kan umgås med lite när det passar dig. Nog är väl det ett bra alternativ till tre blåsiga och ruggiga veckor på Gotland.
  Lev väl!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 11. Helena skriver:

  Har du lust så reser du, du hittar alltid någon att äta med. Det är kanske några som är där hela vintern, och blir glada för sällskap. Svenska kyrkan har nog olika arrangemang, och svenska klubben har väl utflykter.
  Tänk på oss som skulle jublat för 3 veckor ensamma på semester, utan familjen att ta hänsyn till. (Skojar lite).
  Spännande att se vad du väljer.
  Helena

 12. Är inte det en del av det roliga med semestrar!? 😆 Alltså att knyta nya vänskapsband, att inte bara få se nya platser utan också göra sig lite mer hemmastadd – och det hinner man ju bättre med om man är borta längre än nån vecka. 😉 Så jag tycker att tre veckor låter alldeles perefekt! 8)
  Att sen någon förening kan ha åsikt om det är nog bara bra, då upptäcker dom andra i styrelsen att du gör en massa jobb! 🙄
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Varför ska man gå här och deppa i vinterkylan när man inte måste.
   Det enda jag drar mig för är att själva resan känns lite jobbig, men det får man ta.
   Kram

 13. Gunnel skriver:

  Måtte den profetian aldrig bli sann. Vi får hoppas på att det sker förändringar så inte våra barnbarn ska behöva drabbas av det. Att slippa vädret här hemma i februari låter lockande, men jag förstår ditt dilemma. Fast nära och kära går det ju att skypa med och jag är helt övertygad om att du träffar på trevliga människor under din semester. Kram

Kommentarer inaktiverade.