Inte en blåsippa i sikte

Nej, det blev inga foton av blåsippor i dag, men jag tog rätt många kort ändå från Vallhagar och vandringsleden. Nu var det väl inte tiden den optimalt bästa för att gå där, men vi tog oss fram i alla fall även om det var lite blött här och där.


Vallhagar är det inhägnade området och där innanför finns det rester efter murar och hus som bygges för över 2000 år sedan.

Det är ett fascinerande område och man har gjort en fin och välskyltad vandringsled på ca 4,5 km som vi följde. Däremot var vi inte inne på själva Vallhagarområdet, det sparar vi till ett senare tillfälle.

Vill du se hur det såg ut på vår promenad är det bara att klicka på bilderna och följa med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

40 kommentarer till Inte en blåsippa i sikte

 1. Kicki skriver:

  Jag förstår att det var en skön promenad, med eller utan blåsippor, men forsytsian såg jättefin ut, och det är väl ett fint vårtecken.
  I morgon ska vi visst få riktigt skönt väder här, och även på måndag. Vi ska ju till Rättvik i morgon på utställning, det kommer bli mycket av den varan framöver.
  Utställningen på Gotland är i slutat av augusti, det vore kul om det kan bli av, för som jag sagt tidigare, så har varken jag eller Berra besökt din ö.
  Kram!

 2. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Den turen hade jag viljat gå. Å ett vårtecken,underbart Ingrid att du fick tag i ett tecken, det gör mig glad för jag har inte sätt något här. Det lä väl dröja ett tag. Ha en fin kväll min vän. Kram Ac

 3. Znogge skriver:

  Här kom man ut på en trevlig promenad! Det tackar jag för och önskar en trevlig kväll!

  Kram

 4. Laila skriver:

  Fin promenad. Den ska vi testa. Gått runt i Vallhagar har vi gjort många gånger men vandringsleden har vi inte testat. Forsytian är underbar att ta in. Ha en fin kväll.
  Laila

 5. Ingela skriver:

  Vilken trevlig tur du tog oss med på Tack!

  Ha nu en trevlig kväll kanske melodifestival även hos dig?

  Kram Ingela

 6. Lambergsfrua skriver:

  Låter som en härlig vårpromenad! Blåsipporna kommer snart – här finns de upp i skogen , men de är ynka små ännu.
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 7. Kia skriver:

  Vilken härlig promenad jag kom med på! Tack!
  Intressant, helt nya områden för mej. Det gav mersmak.
  Nu blir det melodifestivalen…
  Trevlig kväll önskar Kia

  • Ingrid skriver:

   Det är verkligen ett härligt område och där har jag inte varit på många år.

   Jag har också sett melodifestivalen och rätt låt vann, tycker jag i alla fall.

 8. Bettan skriver:

  Oj, en sådan härlig tur ni vart ute på & tack för att du delar med dig av dessa härliga fotona! =) Känns som om man nästan var där själv ju =)
  Önskar dig en god kväll. kramis

 9. Suss skriver:

  Tack för den trevliga promenaden, jag inser att vi har en hel del kvar att göra på Gotland, även om vi sett mycket. Det ser kallt ut, men det har blåst kalla vindar även här mitt i solskenet.
  Vad mycket du har skrivit om sedan jag var inne här senast och jag trodde det var igår, men det verkar som jag har tappat en dag……??
  En helg går så fort, men det är skönt att det är vår, som de säger på TV att det är. Hoppas du får en skön söndag också. KRAM!
  (Har du din syster i Örebro, eller är det jag som är Syster yster? Du är välkommen!)

  • Ingrid skriver:

   De påstår att det är vår och det ser skönt ut så länge man är inne, men attan vad det blåser kallt, men så är det ju här på ön.
   Det stämmer, jag har en syster i Örebro.
   Kram

 10. Lena skriver:

  En fin kulturslinga! Sådana har ni säkert många av på ön. Men jag såg snö på en av bilderna. Den är helt försvunnen längs västkusten och gräset börjar bli lite grönt. Eller är det mossan i gräsmattan?
  Ha en fin söndag!

 11. Raija skriver:

  Ser ut som en underbar promenad i vackert landskap. Söt hund hade ni med er också.

 12. Corina skriver:

  Intressant vandring ! Hoppas kunna besöka Gotland själv en vacker dag 🙂 Har nämligen aldrig varit där men min son var till Gotland på skolresa och tyckte det var väldans roligt. Kram

 13. Gunnel skriver:

  Vilken härlig promenad och kul när man kan få lite information om allt man ser längs med vägen också. Snart ska jag ge mig ut i ”min” skog. Solen skiner och det går bara inte att sitta inne idag. Kram

 14. Åsa! skriver:

  Inte visst jag att det fanns en vandringsled där! Sist jag var i området och cyklade hittade jag dock en stor damm, det var en återvändsgata så jag fick cykla samma väg ut igen.

 15. Beppan skriver:

  Så spännande att få följa med på din promenad! Bra att någon märkt upp leden och gjort karta som berättar om hur det var förr.

 16. Sylvia skriver:

  Så trevligt att få följa med på vandringen. Det var fiffigt med kartan, att klicka sig framåt i vandringsstråket med fina bilder. Vi gick också en promenad men inga blåsippor i sikte.

  Ha fortsatt fin söndag, Kram Sylvia

 17. Gunnar skriver:

  Det såg trevligt och intressant ut Kul med sådana vandringsleder med både kultur och natur.

 18. Elisabeth skriver:

  Du verkar ha varit ute på en väldigt fin tur, med många fina foton som resultat! Ha dé!

 19. Lisbeth skriver:

  När jag såg tredje raden och bilden till höger var det som om jag väntade mig att se lite sippor. När jag sedan tittade vidare så såg jag en kvinna i röd jacka som såg lite småfrusen ut då insåg jag att trots att det kommit en bit på väg så får nog blåsipporna vänta

 20. Skatan skriver:

  Vilken härlig promenad! Med mycket att se … och snart hittar du dom … nej nu ser jag att du redan hittade dom dagen efter … 🙂

  Ha en fin söndag idag också …

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *