Inte en enda banan i huset….

…och ingen annan frukt i närheten heller, men lika förjordat yr det bananflugor runt huvudet på mig.

Bananflugsfälla: Ett glas med vinäger, lite sirap och diskmedel

Jag har inte sett till en enda förut i sommar, men helt plötsligt igår kväll, när vi satt vid köksbordet och åt middag och drack ett glas vitt vin, började den ena lilla rackaren efter den andra att begå självmord genom dränkning. De är verkligen irriterande!

Vi har haft en mysig dag, Kerstin o Hassine och jag. Vi har varit på kyrkogårdarna och inspekterat, Kerstin bjöd på en god lunch på Stenstugu och sedan satt vi ute i solskenet och njöt. När det började bli kaffedags åkte vi hem till mig och efter kaffet gick vi en promenad runt Warfsholmen. Middag åt vi här och sedan har vi suttit och tittat på tv ett tag, bland annat kollade vi på programmet från Böda på Öland där kändisarna från Hässleholm (Kristers svärföräldrar) är i farten igen och nu har Kerstin o Hassine åkt tillbaka till Stenstugu.

Nu hoppas vi på att det blir en solig och fin dag i morgon också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Promenader, Stenstugu och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Inte en enda banan i huset….

 1. Znogge skriver:

  Vilken härlig dag ni hade! Men flugorna… Så irriterande. Hoppas att de fastnar i din fälla. Här har vi varit förskonade från flygfän nästan helt. Det tackar jag för!

  kram och god morgon 😀

 2. Birgitta skriver:

  Har inte haft några alls hemma i år. Och det räcker med minsta lilla föda eller dryck framme så kommer de i flock. Jobbigt.

  Kul när man ser folk man känner på TV. Har missat Böda-programmet i år av nån anledning. Tycker det är ett himla trevligt program:)
  Kram

 3. Anne-Lie skriver:

  JA, de är irriterande de där bananflugorna. Trevlig Helg!

 4. Bosse Lidén skriver:

  Bananflugor är irriterande. Jag har också kört med den kuren. Vilken fin dag du hade. Önskar dig en trevlig helg. Kram Bosse

 5. Gunnel skriver:

  Skönt när det är fint väder och man kan ta det lugnt. Bananflugor bara dyker upp som gubben i lådan verkar det om. Undras varför de heter bananflugor när de ger sig på mer än bananer. Kram

 6. Kraka skriver:

  Ja, de är mycket förtjusta i vin de där otäckingarna.
  Ha en fin helg!
  Kram

Kommentarer inaktiverade.