Inte en sippa i sikte – Cornelis

Isande kalla vindar gör att det känns allt annat än vårligt idag. På något sätt känns det som om man kastas mellan hopp och förtvivlan. Ena stunden blir jag enormt lycklig, som till exempel när jag såg staren i morse och nästan stund misströstar jag. Blir det någon vår i år? Blir det varmt någon gång? Det är klart att det blir! Det vet jag ju, men tålamodet börjar svikta.

Längs dikesrenen på vägen till Klinte kyrka syntes inte en blåsippa till och i dikena ligger det ännu snö kvar, så jag får nöja mig med de små knopparna jag hittade häromdagen. På kyrkogården var det fruset i jorden efter flera kalla nätter och kyliga dagar, så jag plockade bara bort lyktor och utbrunna gravljus. Resten får vara kvar tills det blir lite varmare.

När vi ändå var ute och for, åkte vi upp till Fröjel kyrka också för att se till gravarna där. Från Kastalen är utsikten så fin och jag kunde inte stå emot att ta ett foto av havet och Karlsöarna.

I eftermiddag ska vi utnyttja en av våra gratisfilmer i Telias videobutik.

Cornelis hade jag tänkt mig, för den har jag ändå planerat att jag skulle gå och se om och när den kommer till Klintehamn. Nu kan vi sitta här hemma i lugn och ro och titta på den.

Jag har en känsla av att den är en ganska sorglig historia, men hoppas att vi inte kommer att bli alltför besvikna. Det borde ju vara många av de klassiska Cornelissångerna med i alla fall.

Uppdatering 16.30
Nu har vi sett filmen och den var bra, men givetvis är det väldigt vemodigt att se en sådan talang som Cornelis förstöra sitt liv med sprit och tabletter. Han blev bara 50 år gammal och dog utfattig och sjuk i cancer. Mycket av det som utspelar sig i filmen har man ju läst om under årens lopp, men jag har en känsla av att alla skandalerna nedtonats en hel del. Eller också är det kvällspressen som tagit till i överkant. Hur som helst, jag kan rekommendera filmen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, Fröjel och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Inte en sippa i sikte – Cornelis

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Åhhhh, vilket läckert foto över Karlsöarna 🙂

  Ja du, svinkallt är bara förnamnet här i Götet också….Brrrr.

  Vad bra att kunna se filmen hemma i lugn o ro och gratis dessutom, sån´t gillar vi 🙂

  Ska kika lite mer nu på dina Efit då alla inte var klara sist jag var här.
  Men kommer ihåg att du har snygga dynor med blått mönster samt urläckra sopptallrikar med vacker dekoration på och så fotot på Grållen som ser ut att somna…eller så spanar han 😉

  Tänk ändå så olika dina katter är. Min dotter har också två och där är det sak samma 🙂 Den ena gömmer sig och bara sover och betraktar på avstånd och den andra är social till max 🙂
  Härliga djur, när dom inte klöser sönder möbler/tapeter 🙁

  Ha det gott!
  Kram, Agneta

 2. Hejsan Ingrid !
  Ja det dröjer nog några veckor till innan det våras,gräset är brumt o.fruset.Hos Madeleine i Länna-Skogås de hade mer snö kvar än jag trodde och deras gräsmatta en del av den är en ”sjötomt ”ser det ut som.Mycket smältvatten.
  Jag kom ut och inspekterade ihop med Felix och han koja som Pappa Jörgen byggt i en björk.
  Frågade Felix om han var arg på mig för det där när han inte fick hoppa i Mormors säng.Men det var glömt nu.Skönt.Får väl se till att åka lite oftare.Om de är hemma när Filippa fyller 12 Maj en Torsdag.Ja, vi får väl se.

  kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Trädkojor är väl härliga byggen, som alla barn gillar 🙂

   Det är bra att du sa till att du inte ville att Felix skulle hoppa i din säng. Sånt tar inte barn illa upp för utan det inger bara respekt. Även om man är mormor ska man kunna sätta gränser 😉

   Kram Ingrid

 3. Ailas skriver:

  Det är fortfarande mars, så vi får vänta… men problemet är att vintern varit så lång denna gång. Ska vänta med att kolla sipporna lite till, får också nöja mig med knopparna.

  Cornelis, ja… tragiskt att en begåvad människa förstör sitt liv på det sättet. Hade tänkt att se filmen, men har ändrat mig. Jag vill bara lyssna på hans musik, när den var som bäst.

  Trevlig kväll hoppas jag att ni får.
  Kram!

 4. Ann-charlott skriver:

  Hejsan in vän. Tusen tack för ditt besök hos mig. Blev så glad.. Här har det kommit några korn av snö. Jag undrar också när våren skall komma. Men den får vi väl vänta på. Hoppas du får en fin vecka min vän. Kram Ac

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *