Inte en snarkning…

…hördes under Ingemar Eliassons sommarprogram. Ingemar, inte Jan och inte heller Lennart, är f.d. riksmarskalk och politiker (fp). Han berättade att han och Jan Eliasson så ofta blir sammanblandade att de har haft funderingar på att adoptera varandra. Lennart Eliasson är hans bror och Lennart har han blivit kallad många gånger i media.

Han var väldigt trevlig att lyssna på och verkar vara en klok och sansad man med stor humor och riktigt bra tåvickarvänlig och omväxlande musik spelade han. Där fanns nog något för alla smakriktningar.

Det har varit en varm och solig dag och jag fick backa in i skuggan med min solstol så att jag slapp ha huvudet i solen, annars blev det alldeles för varmt.

Skyrdagen är det enligt allnakku idag. Och skyr åt jag till lunch eller rättare sagt yoghurt. Riktig skyr ska man ju sätta själv, men det är det nog inte många som gör idag.

Skyr är syrad mjölk eller filbunke, framställd på gammalt sätt, och skyr kan den också heta i andra nordiska länder, fast den kanske inte smakar likadant. Här smaksatte man skyr med socker, kanel och ingefära.

Ha en trevlig fortsättning på dagen!

PS Månadsbilden är uppdaterad DS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbilden, Radioprogram och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Inte en snarkning…

 1. Jag tyckte mycket om att lyssna på honom och musiken var underbar. Lyssnade i efterhand idag på Jenny Strömstedt, jag blev så fascinerad av hennes sätt att tala och hon hade en väldigt intressant historia om sin farfar. Hörde du henne?

 2. Skogsnuvan skriver:

  Jag glömmer tyvärr bort sommar sommar sommar sedan det började på ettan istället för 4-an för hos mig är det 4-an och Radio Jämtland som är på. Synd är det för jag har förstått att det fortfarande är ett bra program och det är en av mina drömmar att få göra ett sådant program med sina egna låtar. Skulle vara jättekul.

  • Ingrid skriver:

   Här är det fyran och Gotlandsradion som står på. Men när det är Sommar i P1 knäpper jag över.
   Hur ska man göra så att du kan få komma med nästa år?? Jag ska faktiskt undersöka det.
   Kram

 3. Anne-Lie skriver:

  Vi hade varmt och soligt hela förmiddagen. Bra trokväder till tvätten.
  SommarKram!

 4. Kicki skriver:

  Du lär väl se ut som en pepparkaka vid det här laget, som ligger i solen och viftar med tårna flera timmar varje dag 😕
  Kram/Kicki

 5. Oj vad jag blev sugen på riktig gammaldags filbunke! Älskar det med socker, kanel och ingefära!! 😀
  Min mamma gjorde alltid sådana och lät dom stå ovanpå vårt fristående kylskåp i sommarvärmen för att dom skulle bli i rätt konsistens. 🙂 För ett tiotal år sen så kunde man köpa helt plötsligen köpa det i matvaruaffärerna, men usch vad äckliga dom var. 😥 Inte alls goda….. 👿

 6. Eivor skriver:

  Hoppas det går lättare skriva här idag.
  Du har det bra som bor på rätt ställe så här i sommartider där det händer saker. Har aldrig ätit filbunke vad jag kan minnas.
  Och namnet på mannen känner jag inte igen. Däremot de andra två. Men hänger inte med varken i radio eller TV. TV står på men det är allt.

  Ha det forsatt fint 😀

  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *