Inte ett enda foto….

…tog jag igår kväll och inte något i dag heller. Jag börjar verkligen ligga av mig, men det är som man inte ids ibland. Lördagskvällens fest var väldigt trevlig med god mat och dryck, sång och musik och glatt umgänge. Jag gick hem vid halvtolv-tiden, för jag ville ju vara någorlunda fräsch i dag och då hade de flesta gått, men några var ännu kvar.

Och visst stod jag vid spisen och kokade kroppkakor i dag, precis som många gissade i kommentarerna till gårdagens inlägg. Sextio kroppkakor blev det, som vi åt tillsammans med smält smör, bechamelsås där jag kokar med lite av köttfyllning och så lingonsylt. När alla ätit sig mätta avslutade vi med glass och chokladsås. Något sött måste man ha som hjälp med matsmältningen för att slippa paltkoma. Alla sextio åt vi inte upp, så i morgon står det uppstekta kroppkakor på menyn både här hos mig och hos barnen, för de fick med sig några påsar hem.

Ha en fin fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Matprat. Bokmärk permalänken.

22 svar på Inte ett enda foto….

 1. Znogge skriver:

  Det lät verkligen som en stadig middag! Vi har tre bitar filé kvar sedan i går så det får bli vår middag!

  Kram och trevlig kväll 😀

 2. Då blir det våra favorit-kroppkakor idag! Mums!
  En gång, på 60-talet i Sölvesborg, beställde jag kroppkakor och dom hade en fyllning med ansjovis!!! Åh, vad jag blev besviken; det var inte alls gott!
  Ha det bra, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Fyllning med ansjovis låter inte gott alls. Däremot skulle jag kunna tänka mig något vegetariskt alternativ. Det finns ju så mycket gott att välja på. Varför inte lök och en god svamp,
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Då fick du en fin fotolös dag 😀 nej inte alltid man har lust med det ena eller det andra. Det blir som det faller sig.
  Här har jag varit mol kott allena hela dagen. Jag har ju ingen far att fira. Men jag har det gott och bra på alla vis.
  Kram, Gerd

 4. Musikanta skriver:

  Jag har aldrig firat Fars dag eftersom min pappa alltid var så emot det. Han ansåg att det bara var ett jippo som affärsmännen hade hittat på för att tjäna pengar. Sen inföll det nästan samtidigt som han fyllde år som vi däremot firade med stor mottagning för släkt och vänner varje år. Mors Dag tyckte han dock var någonting som man hellre skulle fira för det behövdes verkligen på den tiden när männen aldrig hjälpte till med hushållsarbetet.
  Kram från Ingrid

 5. Anne-Lie skriver:

  Oj, vilket jobb att koka 60 kroppkakor. Jag och min mamma har gjort kroppkakor en gång och jag minns hur mycket arbete det var.

 6. Lambergsfrua skriver:

  Ååh så gott med kroppkakor. 60 stycken låter förstås häftigt mycket, även om många är med och äter. Jag hade galdeligen klämt i mig ett par stycken. Min mamma gjorde kroppkakor vid några sällsynta tillfällen och de var ack så uppskattade av pappa och mig. Jag vet inte om hon själv egentligen tyckte om dem. Det sa hon aldrig, men hpn åt dem ju.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Gunnel skriver:

  Härligt, tycker jag, när det blir mat över till nästa dag. Matlagning hör inte till mitt favortitgöra, så allt som kan underlättas gillar jag. Så tycker jag det har blivit för mig också ibland. Efteråt kommer jag på att jag egentligen borde haft kameran beredd. Kram

 8. Hillevi skriver:

  Kroppkakor är gott! Lite pyssel dock men du verkar ha kläm på tillagningen. Så roligt med traditioner!

 9. Kicki skriver:

  60 st! Imponerande mot mina 15 -16 st.
  Men ljus sås till det har jag aldrig testat, inte heller lingonsylt, men jag vet att många vill ha det. Smält smör räcker för mig.
  Jag steker dom inte utan kokar upp dom på nytt, dom är ju faktiskt godare då, inte så kladdiga.
  Kram/Kicki

 10. wiolettan skriver:

  Oj, det var många kroppkakor, mycket jobb.
  Sådana har jag aldrig gjort men däremot palt, och jag tror att det är något liknande. De är också goda med lingonsylt, eller skirat smör, nykokta, men godast uppstekta. Sås till, det har jag inte ätit.
  Kram och ha en bra dag.

 11. Bilder av kroppkakorna hade varit kul att se – men jag får ta och googla 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *