Inte kan vi ha Mona som statsminister

Nu är det bara en vecka kvar till valet och jag tänkte sticka ut hakan lite och deklarera en del av mina synpunkter. Vad jag kommer att rösta på får förbli en hemlighet, men helt klart är att jag inte kan rösta så att vi riskerar att få Mona Sahlin som statsminister. (Fotot här bredvid är taget av Bengt Nyman). Nog vore det trevligt med en kvinnlig statsminister, men Mona Sahlin är definitivt inte rätt person. Politiker är inte mer än vanliga människor, men om man som Mona Sahlin ingenting lär av sina misstag utan gör om dem gång på gång, då är man inte lämplig att leda Sverige. Den som inte kan sköta sin privatekonomi är nog inte kapabel att sköta ett helt land.

Sanningen om kontokortsskandalen kan man läsa om i Expressen idag och jag undrar om den artiklen inte sänker Mona Sahlin och därmed de Rödgröna för gott.

Åtta dagar före valet plågas Mona Sahlin av historiskt låga förtroendesiffror.
Få saker har präglat bilden av henne som hennes skandaler.
Fortfarande i dag – 15 år senare – förföljs hon av uppgifter om ”Toblerone” i nätkampanjer och av alliansens ministrar.
Men hur var det egentligen med tv-licensen, dagisräkningarna och kronofogden?
Vad hände i hennes bolag, som hon tvingades likvidera?
Och var det verkligen bara en chokladbit som fällde henne förra gången?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Inte kan vi ha Mona som statsminister

 1. Znogge skriver:

  Mona Sahlin är fullständigt otänkbar som stadsminister! Hade däremot Anna Lind fått leva så tror jag att partiet hade haft en annan framtid. Men nu är det som det är med den saken.

  Kram

 2. Ailas skriver:

  Mona är nog inte riktigt min kvinna, heller… och så gillar jag inte tanken på att en viss Mr O skulle bli minister…

  Ang. min bloggtävling: Jag har ändrat lite på formuleringen i fråga nr 5. Du får gärna ändra ditt svar, om du vill… Tyckte att jag var lite otydlig.

  • Ingrid skriver:

   Jag upptäckte din kommentar för sent, så då gick det ju inte att göra någon ändring, men felet är helt och hållet mitt som inte upptäckt att jag hade kommenterar på kö som blivit spärrade.

 3. Ann-charlott skriver:

  Hejsan. Grattis till dina 70 år. Tusen tack för ditt besök. Blir så glad när jag ser du varit inne hos mig. Ja det är en tuff tid nu, men det kommer säkert gå bra med allt. Många minnen i saker man tar i och det jobbigaste var nog att röja i alla saker men nu är det klart, så får vi bara hoppas att allt blir sålt. Hoppas du har en fin helg min vän. Ha det så gott och var rädd om dig. Kram Ac

 4. Ailas skriver:

  Mona är inte särskilt representativ i mina ögon heller, lika lite som jag skulle uppskatta en viss Mr O som minister i en svensk regering…

  Ang min bloggtävling… Jag ändrade lite på fråga nummer 5, eftersom den kunde tolkas lite fel… Vill du ändra ditt svar, så är det fullt möjligt. Jag ändrade ordet ö till ögrupp, vilket ju är mer korrekt.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag som slarvat med att kolla i spamkön har inte upptäckt att dina kommentarer hamnat där, så jag får skylla mig själv att jag missat. Men det hade nog inte hjälpt mig mycket, för resten av mina svar var så usla de också, men inte hänger jag läpp för det 🙂

 5. elisabet skriver:

  Grattis i efterskott!
  Om man röstar på Wetterstand så går ju rösten till Mona
  jag är helt förvirrad på vad jag skall rösta på.
  Tur jag vet vad jag skall rösta på när det gäller landsting och kommun

  • Ingrid skriver:

   Tack så mycket!
   Visst är det svårt att veta hur man ska röste, men det enda alternativet är att rösta på något av partierna i Alliansen.
   Det är faktiskt lättare att rösta i kommunalvalet för där har man sina favoriter som man vet gör ett bra jobb.

Kommentarer inaktiverade.