Inte kunde jag sova en timme längre idag

Nej då! Jag vaknade i vanlig tid, alltså 6.10 (sommartid 7.10) och sen var det omöjligt att somna om, trots att jag ju egentligen var uppe en timme längre än vanligt igår kväll. Jag låg kvar i sängen och snurrade en halvtimme, sen gick jag upp. Det tar ett tag att vänja sig vid att vi är tillbaka till normaltid igen.

Nu ska jag sluta att fundera över vad klockan är, var, eller borde vara och leva efter min biologiska klocka. Jag ska göra som jag brukar och lägga mig när jag är trött och stiga upp när jag känner för det. Det är ju den stora fördelen med att vara pensionär, att det är fritt fram att leva ”klocklöst” om man så önskar. Jag har oftast väldigt god sömn och lägger jag mig när jag känner för det, somnar jag omgående. Visst finns det en del nätter när hjärnan inte kan koppla av och tankarna snurrar och snurrar, men det är sällsynt.

Ute ligger novemberdimman tät och det disiga och dimmiga vädret började redan igår. Förmiddagen var fin, men sen tjocknade det till. Årets gråaste och tristaste månad har startat!

NOVEMBER

Nu vänder han som styr vindarna
novembers glåmiga vemod mot rödkindade förhoppningar
om att nu ska all den snö falla
som inte föll i fjol.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt, Stenstugu och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Inte kunde jag sova en timme längre idag

 1. Ailas skriver:

  Även jag vaknade ovanligt tidigt idag och jag vet också varför… Ska nämligen till tandläkaren idag. Låter lite fånigt, jag vet det… men sådan är jag.

  Din novemberbild ser verkligen ut så som många uppfattar den här månaden. – Här har det varit en del solglimtar idag, men just nu har molnen återigen tagit över. Har inte bestämt mig, om det blir cykel eller bil till centrum i eftermiddag.

  Hoppas att din måndag blir fin, oavsett väder.
  Kram

 2. Znogge skriver:

  Jag vaknade tidigt både igår och idag men det ska väl ordna till sig…

  Kram

 3. Skatan skriver:

  Då vår vi hoppas att det inte blir så mycket snö … eftersom det föll mer än vi behövde i fjol 🙂

  Jag vaknar hursomhelst tidigt på morgonen … nu ännu tidigare men jag struntar också blankt i sommartid eller vintertid och tycker bara att det är ett fånigt påfund och förstår inte vitsen med det hela.

  Varför i hela fridens namn införde man det en gång i tiden?

  Ha en skön dag och början på veckan i novemberdimman.

  Kram!

 4. Kicki skriver:

  Helt riktigt att vi som är pensionärer kan styra vårt dygn så som kroppen känner. Jag är normalt morgonpigg, men sover gärna lite längre den här årstiden, vilket innebär ungefär kl 7 isf kl 6.
  Tack snälla du för att du satte ut ”blänkaren” om lilla Lisa som fortfarande är borta till ägarnas outsägliga förtvivlan.
  Du har ju många besökare på din sida i hela landet. Kanske nån kan vidarebefordra så det kommer ut till så många som möjligt.
  Kram!

 5. Hejsan Ingrid !
  Glömde Dig igår och flera andra med för den delen.
  Hela dagen idag har gått åt till annat än datorlekarna.
  Vårdcentralen, lång väntan på Dr.Anders som skrev ut svampdödande kräm+puder.
  Förlora min lilla plånis från Monaco på ICA_Kringlan, nån snodde den ur min vänsterficka, någon trängde sig förbi bakom ryggen på mig, inne på apoteket upptäckte jag det.Det grämer mig, både Yngves 118:- och mina 125:-Den jag hade småpengar i.Men Yngve ville jag skulle köpa röka, därför la jag hundralappen i den.Fick en ny av honom att köpa röka för.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Men stackars dig! Har du blivit utsatt för ficktjuvar. Hoppas att du inte hade några viktiga kort och handlingar i plånboken. Att bli av med några hundralappar är försmädligt, men det är värre om man blir av med kort och körkort och sånt…..

 6. Inger Maryissa skriver:

  Jag fick inte heller någon nytta av den extra timmen när det byttes mot vintertid.
  Fick istället en sådan där sömnlös natt.
  så förargligt 😉
  Ja, det är sant att man kan nu mera leva efter sin biologiska klocka ..
  ( själv är jag förtidspensionär )
  och man kan leva klocklöst om man önskar.
  ja, nu är vi inne i November, och jag tycker också det är den tristaste månaden, när alla vackra höstfärger försvinner och det är bara grått och mörkt.
  Ljusare blir det när snön kommer…men hoppas det blir lite lagomt med vintern.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.